Liverpool överväger att buda på Borussia Mönchengladbachs mittfältare Håvard Nordtveit. 21-åringen hävdar att LFC är intresserade av hans tjänster. Nordtveit sa: “I know Liverpool have my name on their list and will watch me again later in the season” (The Daily Star).

* * *

Arsenal är beredda att erbjuda Robin van Persie mer än £150 000 i veckan för att behålla anfallaren. Dessutom vill de värva Lukas Podolski och Mario Götze i sommar (The Daily Mail).

AC Milan och Inter vill värva van Persie (Corriere dello Sport).

* * *

Arsenal får konkurrens om Daniel Sturridge, som är missnöjd med att ständigt användas som yttermittfältare i Chelsea. Nu visar även Manchester City intresse för Sturridge, men frågan är om City vore beredda att köpa loss honom, med tanke på att han skulle kosta åtminstone £20 miljoner. För tre år sedan fick City £6,5 miljoner för Sturridge och de har rätt till 15% av den kommande övergångssumman, men att köpa tillbaka honom för stora pengar vore ändå problematiskt ur ett ekonomiskt perspektiv. Sturridge har även ryktats till Tottenham, Real Madrid och Barcelona (The Daily Star).

Roman Abramovich har gjort klart att Ashley Cole kommer att stanna i Chelsea. Det har spekulerats om en flytt bort efter att han blev petad från startelvan mot Napoli (The Mirror).

* * *

Barcelona vill signa Javi Martinez (El Mundo Deportivo).

Inter är beredda att göra Pep Guardiola till den bästa betalda coachen i världsfotbollen. Den italienska storklubben har förberett ett kontraktsförslag värt 20 miljoner euro om året (Marca).