____________

Officiellt bekräftade övergångar:

– Albin Ekdal från Juventus till Cagliari.
– Shinji Kagawa från Borussia Dortmund till Manchester United.
– Cicinho från AS Roma till Sport Club do Recife
– Fabio Borini från Parma till AS Roma

* * *

Liverpool är en av de klubbar som är intresserade av Malagas anfallare Salomon Rondon enligt spelarens agent. Även Premier League-konkurrenterna Chelsea och Tottenham är intresserade av Rondon’s tjänster, som den här säsongen gjorde 11 mål och hjälpte sitt lag till Champions League-kvalifikation. Om Malaga kan få in ett nytt stort anfallarnamn i sommar så kommer man försöka bli av med Rondon, men inte till vilket pris som helst. Summan de vill ha är över £20 miljoner (Daily Star).

Att det brukar vara rykande derbyn mellan Liverpool och Everton är nog de flesta medvetna om. Nu verkar det som att de båda Liverpool-klubbarna även kommer att fightas om en talang. Talangen det handlar om är Inter’s Luc Castaignos, som uttalat sig i media om sin situation (Mirrorfootball).

“The club wants to loan me to an Italian team, but it is a move I would not be interested in. We have thus decided that I will be sold”. Vidare så var han besviken över sin tid i Inter-tröjan. ”I regret not having been able to show my qualities and I am sad. But football is like that and the club and I have made this decision together.” sa Castaignos enligt The Mirror.

Roma har vunnit den blinda budgivningen för Fabio Borini över Parma. Summan som det rapporteras om ligger på 4,9 miljoner euro (Sky Italia).

Fabio Borini är nu helt ägd av AS Roma som bjöd 4,9 miljoner euro för de resterande 50 procenten av den italienske landslagsanfallarens kontrakt. Parma bjöd 4,26 miljoner euro och förlorade därmed budgvingen (Football Italia).

Kommentar: Ett riktigt kap av Roma för den summan, som nu alltså blir klubben som Liverpool kommer att behöva förhandla med om de vill knyta till sig Borini. Vid förhandling så lär den summan bli betydligt högre än 4,9 miljoner euro.

* * *

De italienska ligamästarna Juventus letar febrilt efter en ny anfallare. Holländaren Van Persie och förre Inter-talangen Mattia Destro är alltjämt aktuella, men mellan dessa båda så är drömmen fortfarande Edinson Cavani. Enligt rykten så förbereder Juventus ett bud innehållande nysignade Giovinco, Matri samt 20 miljoner euro (SportMediaset).

Manchester City försöker att sno åt sig ännu en Arsenal-spelare. Den här gången handlar det givetvis om kaptenen Van Persie, som man tänker intensifiera sin jakt på nu när Holland åkt ur EM-slutspelet (The Daily Mail).

Bayern München vill endast betala 20 miljoner euro för Javi Martinez och en lön på 5 miljoner euro om året. Förhandlingarna ser fortsatt ut att vara på god väg (Bild).

Olivier Giroud var nära att gå till Chelsea, men blev i slutändan förförd av Arsenal och Arsene Wenger. Andra klubbar som försökte signa Giroud var Liverpool, Tottenham och Everton (France Football).

Udinese’s vänsterback Pablo Armero är det första namnet på en lista över alternativ om Barcelona inte skulle lyckas värva Jordi Alba. Barcelona är inte ensamma om att hålla koll på Armero, andra klubbar som följer honom är Inter och Liverpool (Sport).

Luka Modric kommer i nästa vecka säga till Tottenham’s ledning att han vill lämna klubben. Real Madrid är beredda att betala £30 miljoner. Andra klubbar som lurar i vassen är Manchester United och Paris Saint-Germain. Anledningen sägs vara att Modric vill tjäna mer pengar och spela i Champions League (The Daily Mail).

James Rodriguez kan vara på väg till Manchester United. Portos talangfulle colombian ses som en idealisk ersättare till Nani, som ännu inte accepterat ett långtidskontrakt med de röda djävlarna. (Manchester Evening News).

* * *

/@JesperEss