____________

Officiellt bekräftade övergångar:

– Sebastian Giovinco från Parma till Juventus.
– Gebre Selassie från Slovan Liberec till Werder Bremen.

* * *

Hej allihop! Med tanke på midsommar-firande, arbete, semester med mera så har inte pelle2x kunnat uppdatera i samma utsträckning som ni är vana vid. Därför så kommer jag (@JesperEss) att hjälpa till under sommaren som en slags sommarvikarie. Allt för att ni läsare ska få en så bra uppdatering av sommarens silly season som möjligt.

Det kommer i övrigt inte att ske några förändringar av bloggen utan ni kommer känna igen er i upplägget och jag tror inte ni kommer märka någon större skillnad i texter och så vidare.

Men för att inte göra er läsare förvirrade så kommer jag ändå att avsluta varje inlägg med en ”@JesperEss-signatur”. I övriga fall är det pelle2x som uppdaterar i vanlig ordning.

I övrigt får vi önska er en glad midsommar med mycket sill samt en och annan potatis, och fotboll såklart.

* * *

Liverpool, Tottenham, Inter och Fiorentina är intresserade av att köpa den mycket lovande Caen-anfallaren Mbaye Niang (Goal.com).

Nye Swansea-tränaren Michael Laudrup har snackat med media för första gången och erkänt att det ser ut att bli svårt att genomföra en övergång med Gylfi Sigurdsson.
”Of course I would like him to stay, he did very well, but we have to look at a lot of things – obviously the financial part of it. The money from the other clubs – we can’t compete”. (ESPN Soccernet)

Liverpool är en av totalt fem klubbar som är intresserade av Inter’s unge holländare Luc Castaignos. West Ham har frågat om ett säsongslångt lån är för den holländske supertalangen, men Inter vill hellre bli av med honom på permanent basis då de behöver pengar för att finansiera andra köp i sommar. Summan som nämns i sammanhanget är £6 miljoner (The Daily Mail).

Liverpool kommer att vänta på att buda på Fabio Borini tills hans delägarskap löser sig mellan Parma och AS Roma. De båda italienska klubbarna har fram tills klockan 19 ikväll på sig att fixa fullt ägarskap för Borini, annars så kommer en blind auktion att ske. Båda klubbarna ser dock ut att vilja behålla den italienske landslagsanfallaren då Liverpool ser ut att vilja bjuda så mycket som 12 miljoner euro för hans tjänster (Football Italia).

Kommentar: För er som inte känner till Borini speciellt bra så pratade jag med TV4’s kommentator och Serie A-expert Jesper Hussfelt i veckan, och han beskrev honom enligt följande: ”Hårt jobbande, ung anfallare med bra pannben. Tar sig in i bra lägen, ganska bra avslutare. En enkel typ som kan göra mycket mål”.

* * *

Bayern München har enats om personliga villkor med Athletic Bilbao’s talangfulle Javi Martinez, som verkar komma allt närmare en flytt till den tyska storklubben (TZ).

Den japanske superstjärnan Keisuke Honda har snackat med japansk media på Tokyos flygplats och har förnekat att han skulle vara påväg till Paris Saint-Germain. Samtidigt uttalade han sig även om storleken på klubben, som inte var stor nog för Honda’s smak.
”Where’s the big club? I never considered PSG to be that sort of club” (Sponichi).

Arsenal’s manager Arsene Wenger har berättat för franska TV-stationen TF1 att förra säsongens skyttekung i Ligue 1, Olivier Giroud, är 90% klar för Arsenal (TF1).

Real Madrid är beredda att betala £30 miljoner för Tottenhams playmaker Luka Modric, som länkats samman mycket med Manchester United den senaste tiden (The Daily Mail).

Daniele De Rossi ser än en gång ut att vara på Manchester City’s önskelista, där City ser ut att buda 30 miljoner euro för den italienske landslagsspelaren (Leggo).

Kommentar: De Rossi kritade så sent som i februari på ett nytt femårskontrakt med AS Roma.

* * *

/@JesperEss