____________

Officiellt bekräftade övergångar:

– Sebastian Giovinco från Parma till Juventus.
– Gebre Selassie från Slovan Liberec till Werder Bremen.

* * *

Hej allihop! Med tanke på midsommar-firande, arbete, semester med mera så har inte pelle2x kunnat uppdatera i samma utsträckning som ni är vana vid. Därför så kommer jag (@JesperEss) att hjälpa till under sommaren som en slags sommarvikarie. Allt för att ni läsare ska få en så bra uppdatering av sommarens silly season som möjligt.

Det kommer i övrigt inte att ske några förändringar av bloggen utan ni kommer känna igen er i upplägget och jag tror inte ni kommer märka någon större skillnad i texter och så vidare.

Men för att inte göra er läsare förvirrade så kommer jag ändå att avsluta varje inlägg med en ”@JesperEss-signatur”. I övriga fall är det pelle2x som uppdaterar i vanlig ordning.

I övrigt får vi önska er en glad midsommar med mycket sill samt en och annan potatis, och fotboll såklart.

* * *

Liverpool, Tottenham, Inter och Fiorentina är intresserade av att köpa den mycket lovande Caen-anfallaren Mbaye Niang (Goal.com).

Nye Swansea-tränaren Michael Laudrup har snackat med media för första gången och erkänt att det ser ut att bli svårt att genomföra en övergång med Gylfi Sigurdsson.
”Of course I would like him to stay, he did very well, but we have to look at a lot of things – obviously the financial part of it. The money from the other clubs – we can’t compete”. (ESPN Soccernet)

Liverpool är en av totalt fem klubbar som är intresserade av Inter’s unge holländare Luc Castaignos. West Ham har frågat om ett säsongslångt lån är för den holländske supertalangen, men Inter vill hellre bli av med honom på permanent basis då de behöver pengar för att finansiera andra köp i sommar. Summan som nämns i sammanhanget är £6 miljoner (The Daily Mail).

Liverpool kommer att vänta på att buda på Fabio Borini tills hans delägarskap löser sig mellan Parma och AS Roma. De båda italienska klubbarna har fram tills klockan 19 ikväll på sig att fixa fullt ägarskap för Borini, annars så kommer en blind auktion att ske. Båda klubbarna ser dock ut att vilja behålla den italienske landslagsanfallaren då Liverpool ser ut att vilja bjuda så mycket som 12 miljoner euro för hans tjänster (Football Italia).

Kommentar: För er som inte känner till Borini speciellt bra så pratade jag med TV4’s kommentator och Serie A-expert Jesper Hussfelt i veckan, och han beskrev honom enligt följande: ”Hårt jobbande, ung anfallare med bra pannben. Tar sig in i bra lägen, ganska bra avslutare. En enkel typ som kan göra mycket mål”.

* * *

Bayern München har enats om personliga villkor med Athletic Bilbao’s talangfulle Javi Martinez, som verkar komma allt närmare en flytt till den tyska storklubben (TZ).

Den japanske superstjärnan Keisuke Honda har snackat med japansk media på Tokyos flygplats och har förnekat att han skulle vara påväg till Paris Saint-Germain. Samtidigt uttalade han sig även om storleken på klubben, som inte var stor nog för Honda’s smak.
”Where’s the big club? I never considered PSG to be that sort of club” (Sponichi).

Arsenal’s manager Arsene Wenger har berättat för franska TV-stationen TF1 att förra säsongens skyttekung i Ligue 1, Olivier Giroud, är 90% klar för Arsenal (TF1).

Real Madrid är beredda att betala £30 miljoner för Tottenhams playmaker Luka Modric, som länkats samman mycket med Manchester United den senaste tiden (The Daily Mail).

Daniele De Rossi ser än en gång ut att vara på Manchester City’s önskelista, där City ser ut att buda 30 miljoner euro för den italienske landslagsspelaren (Leggo).

Kommentar: De Rossi kritade så sent som i februari på ett nytt femårskontrakt med AS Roma.

* * *

/@JesperEss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Tips till vikarien: Du får gärna skriva uppdateringarna i röd text som Pelle gör. Betydligt smidigare för läsarna då. 😉

  Jag ska inte döma Borini på förhand eftersom jag inte vet något om honom, men det känns som man kan hitta betydligt mer etablerade spelare för bara en något högre prisklass.

 2. En allmän undran bara. När du eller andra skriver att tex city ser ut att buda £ 30 miljoner. Vad grundas det på?
  jag kan förstå om nån lägger ett formellt bud, då blir det en ”offentlig handling” eller hur. Men Liverpool verkar villiga att buda, eller United kommer betala så mycket som… Hur har det kommit fram? En undran bara???

 3. Bo: läckor från folk i branschen i kombination med spekulationer är nog en bra gissning.

 4. Är kontrakt offentliga handlingar?
  Kan man vad spelare har för utköpsklausuler?
  Gissar på att det inte är så för då borde fler klubbar köpa spelare direkt utan förhandlingar men det skulle ju vara intressant om man kunde se vad som stod i olika kontrakt.

 5. Jesper, Tänkte göra så i fortsättningen. Visste bara inte riktigt hur man gjorde och hade lite begränsat med tid. Men kommer att se ut så i framtiden! 🙂

  Angående Borini så kan jag vara beredd att hålla med, men samtidigt så verkar det inte som att vi inte kan välja bland stjärnspelare på samma sätt som vi gjort tidigare. Med de alternativen borta så kanske Borini är ett kap?

  Kingpin, Det är ju där som agenterna kommer in i sammanhanget. Agenterna har koll på alla klausuler och så vidare i kontraktet. Så det är därför agenter finns överhuvudtaget tror jag. Om allt var offentligt och öppet hade agenter i princip saknat funktion.

 6. Tycker anfallare inte är en prioritet dock är yttrar det.

  Downing & maxi rodriguez håller inte.

  Fast ifall vi kommer lira 4-3-3 så är en anfallare prioritet

  Dock så borde Liverpool kunna få bättre än borini.
  Glad midsommar boys
  YNWA

 7. Är Borini den typen av spelare som Hussfelt sa så tror jag det kan bli väldigt bra. Att ha två slitdjur på topp i Suarez och Borini där den ena skapar otroligt mycket och den andra har förmåga att ta sig till lägen låter ju rätt fint. Vore fint med en anfallare med lättare fötter och mer rörlighet än vad vi får i Carroll. Att få in en anfallare är direkt nödvändigt med tanke på att vi har sålt Kuyt.

  Sedan hoppas jag verkligen att vi får in en ny ytter. Jag hoppas fortfarande på Gaston Ramirez. En bättre backup till Lucas än Spearing vore fint, Verthongen lär ju inte bli aktuell men den typen vore inte fel, en spelare som kan användas som mittback och defensiv mf.