___________

De senaste dagarna har Liverpool-supportrar världen över fått vänja sig vid minst en tidningsartikel om dagen innehållande Roma’s Fabio Borini. Men i en kortare intervju med Goal.com så tonar Borini ner ryktena om en eventuell flytt till Liverpool (Goal.com).

Här är vad italienaren hade att säga till Goal.com om sin nuvarande situation: ”I am at Roma now, Roma have just bought me, either today or yesterday”. Han fortsatte: ”It’s not my business now to go to Liverpool or to stay. I don’t know [if there is a possibility of doing so]. For now, I am a Roma player”.

Liverpool och Tottenham har gått med Chelsea i racet om Malaga’s Salomon Rondon. (The Daily Mail, El Mundo Deportivo).

* * *

Den spanske anfallaren Roberto Soldado som med nöd och näppe inte fick följa med det spanska landslaget till sommarens EM-turnering behöver inte deppa längre. Idag skrev Soldado på ett nytt kontrakt med Valencia till 2017 och dödar kanske i och med detta de ihärdiga flyttryktena som cirkulerat kring Valencia-anfallaren under en längre tid (Valencias officiella hemsida).

Bayern München är inte alls nära att signa Javi Martinez, detta menar spanjorens representanter som säger att man fått reda på Bayern’s intresse via pressen, men att den tyska klubben ännu inte tagit kontakt med dem om en affär (El Mundo Deportivo).

Ajax och Tottenham har kommit överens om en transfersumma för mittbacken Jan Vertonghen. Summan ser ut att vara på 12 miljoner euro, och nu återstår bara att Vertonghen kommer överens med Tottenham om de personliga villkoren (NOS Sport).

* * *

/@JesperEss