[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Mohamed Salah har ryktats till Liverpool under en längre tid. Idag har ryktet åter igen blossat upp på allvar – och en övergång uppges vara nära.

Det är den egyptiska källan FilGoal.com, vars pålitlighet är ytterst oklar, som skriver att Liverpool och Basel är överens om en övergångssumma på £10 miljoner. Dessutom framförs uppgifter som kommer från en källa nära Salah att spelaren är på väg till Liverpool för att diskutera med LFC.

FilGoal.com hävdar att Salahs övergång till Liverpool kan bli officiell på onsdagen eller senast på torsdag.

Salah 2

 

Uppdatering #1:

Nu rapporterar KingFut.com att Salah förväntas flyga till Liverpool på onsdagen, då LFC och Basel ska vara överens om en övergångssumma på £10 miljoner.

* * *

Uppdatering #2:

Enligt Sky Italy fick Basel två bud på Salah under onsdagen. Det ena från Chelsea (som är på väg att sälja Juan Mata till Manchester United) som budade €10 miljoner + ytterligare €2 miljoner i bonusar – det andra från Liverpool som budade €12 miljoner utan bonusar.

* * *

Uppdatering #3:

Liverpool Echo rapporterar att Salah är ytterst nära att gå till Chelsea. Representanter från Liverpool har misslyckats med att komma överens om en övergångssumma med Basel och var inte beredda att betala mer än £10m för egyptiern. Den schweiziska klubben vill ha £16m för sin klippa, en summa Chelsea är beredda att betala.

* * *

Officiellt: Chelsea och Basel överens om övergångssumma för Salah.

Chelsea bekräftar på sin officiella hemsida att de är överens med FC Basel om Mohamed Salah. Det enda som återstår nu är att spelaren ska resa till London för att genomgå en läkarundersökning samt acceptera de personliga villkoren.

* * *

Uppdatering #5:

I en morgonintervju med TalkSPORT utesluter inte Brendan Rodgers att Salah kan hamna i Liverpool, trots att han är väldigt nära en flytt till Chelsea.

* * *

Uppdatering #6 (2014-01-25)

Brendan Rodgers har åter igen gjort uttalanden där han mycket tydligt klargör att Liverpool fortfarande inte har gett upp hoppet om att värva Salah, trots att han förefaller vara väldigt nära att skriva på för Chelsea. Rodgers sa följande till BBC Sport:

The window is not closed yet so we haven’t given up on him, no.

Salah was a player we’re interested in and we hoped we could do a deal but as of yet there is nothing done on it. The club is still looking for players we can bring in to strengthen the squad.

Det vore onekligen oerhört spektakulärt om Liverpool ’snor’ Salah av Chelsea, som ju initialt ’snodde’ honom av just Liverpool…

* * *

Uppdatering #7:

Nu är Salah officiellt klar för Chelsea. Vem vet – kanske kan Liverpool låna honom om ett år när han har tröttnat på Chelseas bänk?

82 kommentarer
 1. Roligt att det faktiskt ryktas om att det är nära nu! Har varit rätt tyst i ett tag så, alltid kul med lite värvningar att se fram emot!

 2. Visst kul med en bra förstärkning men hade hellre sett att dom värva en grym VB eller CDM!!!

 3. Inte sett särskilt mycket av denne Salah, men kissar man Bale i munnen kan man ju inte vara värdelös!

 4. Skulle gärna som flera andra vilja se en riktigt bra dm också men vilka finns att värva?

 5. Tänk om vi kunde sno Mata framför utd, DET är att visa vart skåpet ska stå

  • Vore det verkligen men tvek på att vi puttar in 40 mille på honom…

 6. Verkar som att Chelsea försöker sno Salah nu som ersättare för Mata.

 7. För övrigt så var Borini riktigt bra för Sunderland idag när de slog ut M*fc…

 8. Chelsearyktena verkar vara falska iaf om man ska tro på twitter dessutom var lucas skada ej så allvarlig som befarat, några veckors frånvaro blir det. Bra nyheter enligt mig, speciellt den senare :).

 9. Hade suttit fint med Salah och en mittfältare. Jag hoppas fortfarande på M’Vila men det verkar hopplöst. Inte De Jong. Han är inte Liverpool värdig. En bra VB är också riktigt högt på listan men jag kan inte nämna någon. Jag hade gärna sett Flanno ta över HB före Johnson. Han behöver tänka lite över sin situation. Varit väldigt loj på sistone.

 10. Pelle, fortfarande ingen vettig engelsk källa som skrivet ngt?

  • @MacGyver:

   Mirror och Telegraph hintar (utan att vara särskilt konkreta) att Chelsea nu ligger närmast till hands för Salah.

 11. Behöver vi verkligen Salah? Känns mer som en breddspelare eller vad tycker ni? Nästa säsong får vi tillbaka Suso, Borini och Assaidi vilka har gjort det bra under sina lån. Där har vi bredd offensivt. Vad jag tycker vi behöver är riktigt bra spelare till startelvan, mest defensivt också då det är där vi faller på sistone. M’Vila eller nån annan def. mit. a vore perfekt detta fönster. Att en spelare vill till oss ska inte heller underskattas (M’Vila).

  • Tycker du har en poäng, dock tveksam till om Assaidi har en framtid hos oss..
   Varför värvar vi alltid på den position vi har det bäst förspänt? =)

 12. Känns helt ologiskt av Chelsea att släppa Mata till United. De måste ju vara medvetna om att United riskerar att falla in i en tyngre period än på mycket länge vid missat Europaspel, då spelare av Matas kaliber inte skulle vart tillgängliga för dem, samtidigt som Rooney och RvP förmodligen visat än mer missnöje.

  Tycker även det är synd att liverpool inte slantade upp samma bud som United, sedan om han ändå inte hade valt oss så hade man inte kunnat säga så mycket. Men med tanke på Matas ålder så borde man få bra med pengar vid en eventuell senare försäljning, det är ju ingen dussinlirare vi snackar om. Det känns som om de har något med Rooney att göra, för annars förstår jag faktiskt inte varför de inte bara släpper han till PSG eller liknande om än för en mindre summa.

  Hellre att vi inte värvar någon än att United får Mata.

 13. Jesper, Pelle

  läste bland roumor mill på the echo något om Hernanez från Lazio, skön lirare, vad tror ni om honom?

  • Tror inte Liverpool är intresserade av honom nu, det ryktades för några år sen att vi var det men han har tappat totalt. Han är rent ut sagt värdelös nu för tiden och gick från en stor talang till Serie A stjärna som inte bara stagnerade utan tappade i stort sett allt. Senaste säsongen har han sett ut som en rädd liten pojke som blir inlåst i lejonburen…

  • Var en spännande talang, men har inte alls utvecklats som man hoppats. Kapabel spelare, men 28 år och Lazio sägs krävs £15-20m.

   Inte ens chans att han är värd det.

  • Det är bara skräp tyvärr. Italienska källor har avfärdat ryktena.

 14. Tror det hela är en smart mindgame från Chelsea (läs Mourinho). Han pumpar ut 400 mille från en ligakonkurrent på en spelare som han inte har nån användning för. Chelsea har spelat mot United båda gångerna i ligan och ser att Mata är en bra spelare (som inte Chelsea behöver) som kan ställa till problem i Uniteds fördel mot konkurrenterna (Liverpool, Arsenal, City, Tottenham och Everton).

  Därav samma anledning till att han lägger sig i Salah-affären, han såg vad Salah åstadkom mot Chelsea i CL och skulle vara livrädd att just denna Salah kan vara en av anledningarna till att slå titeln ur händerna på Chelsea på Anfield. Kan inte se att Salah skulle konkurrera ut någon av Willian, Schürrle, Hazard, Oscar eller Lampard. Således en helt onödig värvning för Chelseas del.

  Kanske lite konspirationsteorier, men inte helt galet 🙂

  • Det är för kortsiktigt tänk. Aldrig att Mourinho bara bryr sig om den här säsongen, enda jag kan tänka mig är att de får chansen att värva Rooney, som är en spelare Mourinho identifierat som viktig för sitt lagbygge.

 15. Mou verkar ju vilja ha Barkley också och salah vem av dom sitter helst bänk för pengar ? Och varför har Liverpool alltid så svårt att stänga en affär på marknaden hosta upp så det händer något

 16. Sägs för övrigt nu i Egypten att Salah ändrat sig och bestämt sig för Chelsea (som av allt att döma har ett bud accepterat). Liverpool har ju sagts vara i ”slutförhandlingar” med Basel (innan nyheterna om Chelsea-budet), men vi vet egentligen inte om Liverpool varit överens med Basel – med andra ord inte om Liverpool är en reell valmöjlighet för Salah.

  Allt är så klart väldigt oklart (om nu ens Chelsea har ett bud accepterat exempelvis), men händelseutvecklingen rent medialt påminner oerhört mycket om Willian i augusti. Således blir jag dessvärre benägen att tro att det ligger något i de senaste uppgifterna från Egypten:
  Det lär bli Chelsea för Salah.

  • För att förtydliga min ”teori”:

   Salah skulle mycket väl kunna välja och föredra Liverpool, men jag tror helt enkelt att oavsett vad status är i förhandlingarna (med Chelsea respektive Liverpool) så kommer det sluta med att Chelsea helt enkelt bjuder mer än Liverpool.
   Basel är så klart intresserade av maximera transfersumman, och således kanske Liverpool blir ett valbart alternativ. Likt Willian i somras (även om han kanske hade valt Chelsea anyway).

  • Vad nu ”Liverpoolfans i Egypten” vet låter jag vara osagt, men de påstår hur som haver att han bestämt sig för Chelsea och snart blir klar för desamma.

  • Jag bryr mig inte särskilt mycket faktiskt om Chelsea skulle kapa den här affären. Det är inte spelartypen vi primärt behöver även om han kanske förbättrat oss, hur mycket är svårt att säga då jag inte sett han tillräckligt. Chelsea är dock idioter om de släpper Mata till United i Januari, varför inte vänta till sommaren? Är ju inget överpris de tvingas betala direkt, det enda jag kunde tänka mig egentligen är om Falcao plötsligt hade blivit tillgänglig för att spetsa truppen inför slutspurten, men han blev ju skadad igår.

 17. Nu verkar det mer eller mindre klart att han går till Chelsea. Står även i Liverpool Echo. Jag hoppas att vi nu tittar på mer prioriterade områden som defensiv mittfältare och ytterback-ar även om det verkar jäkligt svårt att få till ngt i detta transferfönstret.

 18. Behöver vi någon till anfallet är det väl bättre att punga ut ordentligt för Yarmolenko?! (+ DM)

 19. Chelsea budar 16 mille säger ryktet.. Och vi som vanligt skambudar och får se en värvning försvinna från våra händer. Men skönt att vi inte betala ett överpris iaf. Hi-jacka Mata nu istället.. 35 miljoner pund är ju inte långt ifrån de 25-30 miljonerna som verkade ha funnits i somras för en stjärnvärvning.

  • Vi värderade Salah till 8, då ska man inte betala ut det dubbla. 16 miljoner är en hel del och jag skulle inte bli glad om vi la det på Salah faktiskt, som Chelsea gör.

  • Nej men då kanske inte det direkt handla om överpris från Basels håll när de krävde 12 mille.. Ett bud LFC tillslut verkar ha lagt ändå men det hann att gå 20 dagar av januari innan det skedde… Så uppenbarligen var man ändå väldigt angelägna om att få in honom men klantade bort det.

 20. Beklagar den sena uppdateringen. Men både jag och Pelle har haft fullt upp under dagen! Salah ser ut att vara ytterst nära Chelsea, och Liverpool ser ut att missa ännu ett ’top target’.

 21. Med risk för att låta bitter men det kanske inte direkt är en spelare att åtrå om han föredrar att sitta på en bänk i London och hamstra pengar.
  Försöker påminna mig om att jag inte hade en aning om vem han ens var för knappt 6 månader sedan men skall enligt media och vissa andra bli bestört om inte övergången går i lås och bom.

 22. Jag tycker LFC gör rätt, han är inte värd 160 mille så det är bara att bita ihop och hoppas att pengarna nu används till en cdm och vb…

 23. Blir bara så frustrerad i detta fönster oxå.
  Orkar knappt kolla ryktena numera för jag ser ingen glädje med det måste in startspelare om vi ska bli bättre och slåss närmare toppen.
  Ytterbackar och en grym central mittfältare står högst upp på min lista kanske en ytter oxå.

 24. Gillar att Chelsea fixar transfers på några få timmar medan vi sitter och förhandlar i flera veckor för att sen bli snuvade på spelare.. Känns som vi varit först med att visa intresse för en del spelare nu men sen har det i slutändan ändå blivit så att vi inte lyckats knyta ihop säcken tillräckligt tidigt och så har någon annan klubb kommit in och plockat spelarna (Mkhitaryan, Willian, nu Salah).

 25. Om 160 M stämmer så är jag glad att vi inte bjöd över… Transfermarknaden kan vara väldigt sjuk asså….
  Btw, läste att Glen Johnson kommer vara utanför spel en längre tid och har tydligen spelat med smärta större del av säsongen. Kanske kan vara en förklaring till varför han har spelat så dåligt. Hoppas Flanno blir frisk och kan ta Johnsons plats!

  • Hoppas själv på att Flano skulle bli frisk så han kunde ta Cissokhos plats, om inte Mclaughlin var ute på lån så hade jag nog hellre sett honom i startelvan på lördag. Cissokho är riktigt värdelös :/

  • Är väl bättre att hoppas på att Kelly hittar formen och spelar in sin i elvan för gott. Tycker nästan Flanno spelat bättre som VB.

 26. Mkt pengar för en relativt oprövad spelare, MEN killen kan bli grym!

  Chelski kanske ger oss nice price på Moses nu som plåster på såren.. Haha

  • Varför köpa Moses? Tycker inte han passar in alls i BR spelidé. Finns säkert bättre alternativ i sommar.

  • Hur tillförlitlig är den här källan? För om det här stämmer så är det ju katastrof…

 27. Stämmer vårt agerande är de fan inte mer än rätt vi missade han o han blir superstar…
  Med detta förbannade snikbudandet kan vi bara drömma om CL.. Inse vi har fett mkt sämre trupp än manx2, arsenal & & chelski..

 28. Känns ju i alla fall att det som står på RAWK är så man TÄNKT att det gått till bakom kulisserna med Liverpool i flera transfers nu. Som de säger, nog för man vill göra bra business och inte överbetala någr sjuka priser. Men om Liverpool värderar till £8 och Basel till £12, så kanske klubben någon gång måste vara beredda att sträcka lite, lite på sig? Mötas halvvägs eller lite över? Det gör det ju inte automatiskt till en dålig deal. Det måste ju finnas något värde också att göra klart en affär tidigt för kunna fokusera på andra transfers? Känns som vi varit dumsnåla och försökt varita FÖR smarta för vårt eget bästa i ett antal transfers nu.

  Det börjar bli ett tråkigt mönster att spelare vi uppenbart är väldigt intresserade går förlorade i sista stund för vi med en dåres envishet inte ska betala ”överpriser”. Nu gillar jag Liverpools princip i frågan generellt men jag menar också att det borde / måste finnas lite svängrum. Scoutad sen i oktober, alla möten, förhandlingar sen i november. Allt förgäves.

  • Ja och så budar vi tillslut ändå 12 men då har andra lagt sig i leken…

   Hade han varit klar den första januari hade han ju kunnat användas i några matcher vilket borde ha varit värt något.

  • Ja. Liverpool få betala marknadspriser och inte försöka göra rövarköp varje gång. Det funkar ju inte.

  • Nej och jag vet inte om det verkligen är en katastrof att betala 12 miljoner för en 21-åring som man förväntar sig vara så bra att han ska kunna ta en plats direkt i startelvan på en av de 4 mer offensiva positionerna när vi i dagsläget har spelare som samtliga skulle kunna säljas dyrare i dessa positioner i form av Sterling, Sturridge, Coutinho och Suarez..

 29. Ian Ayre goes into a pub:
  ”pint please”
  ”That’ll be £2.40 please”
  ”I value it at 47p”
  ”Fine, you aren’t having it then”
  ”Didn’t want it”

 30. Vilket styrkebesked från våra ägare…
  Man får väl hoppas att salah blir en kalkonvärvning för chelski.

 31. Det som kan vara positivt är att Lfc kanske känner sig lite dumma och verkligen går in för att köpa en cdm och vb. Att Salah inte går till liverpool ser inte jag som en solklart dålig affär då jag inte tycker att han är värd de pengarna…

 32. Det ryktas om att LFC bara har £10 miljoner kvar till gränsen för FFP, ägarna har redan puttat in £90 miljoner på tre säsonger och gränsen ska tydligen gå vid £100.

  Om det är bs eller inte låter jag vara osagt, men det kan vara en förklaring till att det strular då LFC är beroende av att säkra köp där man betalar för spelare över tid och inte cash.

  • @FreddieBoswell7: Liverpool are only £10 million under the FFF break even rules. So they are relying on clubs to let them pay for players over a period…

   @FreddieBoswell7: of years & not outright.Obviously puts them at a disadvantage when trying to do deals.Owners can only put £100 Million
   into account over…

   @FreddieBoswell7: over 3 years.Liverpools have put 90 Million in over 3 years.

   @FreddieBoswell7: @mclloyd10 More Comolli’s mishap’s in the market,your owners have had to bale out the club.

  • Vad hände med 30 millarna vi hade tänkt att lägga på Henrikh och Diego i somras då?

  • Känns ju lagom bra, hur ligger de andra klubbarna till då egentligen?

   Har vi bara 10 mille till gränsen och endast 15 spelare i truppen tillgängliga för spel så känns det ju rätt illa när det inte finns mycket att sälja precis. Blaj att vi har lagt så stora summor som ändå gjorts på relativt oprövade spelare när vi inte har så stort svängrum.

  • FFF reglerna gäller alltså fullt ut nu? Trodde inte de existerade i praktiken, eller hur hanterar monaco, psg mm detta?

   Om så är fallet har vi ju verkligen värvat bort oss på oprövad skit..

  • Många klubbar tar ju sig förbi genom skumma sponsoravtal, försäljning av namnrättigheter på stadion och så vidare.

   FSG har valt den ärliga linjen.

   Pengarna för storköp finns, om de är på avbetalning så att FSG inte behöver gå in med pengar för att täcka köpen och gå över FFP-gränsen.

   Om man ska tro detta.

   Ryktas ku även om att LFC bjöd hela £15 miljoner för Salah ink bonusar. CFC bjöd över..

 33. Lite offtopic.. men ändå =)
  Nåt att beakta för alla Glen-haters!

  Glen Johnson har spelat småskadad under en längre period, men nu ska han få lite välbehövlig vila, enligt managern Brendan Rodgers.
  ”Han har spelat matcher med en riktigt dålig ankel under en längre tid samt några andra småskador”, sa Rodgers på dagens presskonferens inför lördagens cupmöte mot Bournemouth.

  • Jag kan inte säga jag varit en Glen hater men han har inte sett bra ut på länge. Skador verkar ju vara anledningen så en längre vila hade varit bra för honom. Flanno är i full träning igen och nu är det sista chansen för Kelly. Hoppas han tar den. Alltid gillat den gossen.

  • Joe Noe: Cortese gjorde mycket bra i Saints, men han verkar vara en person som vill bestämma det mesta själv. Stor risk att han och Rodgers skulle bråka, tror jag.

 34. Vi säkrade ju en deal med nått donutföretag, så jag tror vi klarar oss! 😉

  • Och inte vilket donut företag som helst utan Dunkin Donuts! Amerikanska Polisens favorit!

 35. Märkliga situationer när det gäller våra tillvägagångssätt. Ingen förutom ledning och dem det berör vet ju allt så man kan alltid spekulera, vilket också görs i en ofantlig utsträckning. När det gäller salah så har Rodgers nu gått ut och sagt lite knepiga citat som ”jag väntar hellre och ger ungtupparna chansen istället för att värva truppspelare” dock nämnde han även talangen salah har. Vi har klarat oss hit utan salah och kan nu blicka mot nya targets hur ”kul” det än låter. Tycker fortfarande att mkhitaryan var en större spelare mer proven och var en större förlust än va salah är om man kan kalla det förlust. Efter regn kommer solsken boyos!

  • Problemet med Mkhitaryan var inte att vi inte ville betala tillräckligt. Han valde Dortmund av sportsliga skäl. Dock verkar ju Salah affären vara en penga fråga. Om han väljer Chelsea skjuter han sug själv i foten. Han kommer inte få spela mycket. Tror knappast han petar någon av Hazard, Willian eller Schurrle.

 36. Och vill tydligen ej ”rule out a deal yet”

 37. Vart hittar man intervjun med BR och Talksport? På Talksports officiella twittersida står det ingenting om dessa citat från Brendan….

 38. Går rykten om Romulo från Spartak, något att ha i det ryktet?

  • Det låter märkligt. Rodgers säger att han vill få in spelare som kan tillföra här och nu – Romulo är duktig men har varit skadad i 18 månader. Men visst, smart business om man kan få honom billigt, dock ingen som förstärker omedelbart.

 39. Jag har verkligen inget problem med att vi inte värvar ” egyptiska Messi ” = komedi.

  Tycker vi behöver mer klass i det defensiva = Vb / Hb / DM

  Om mvila är bra lr inte vet jag ej då ingen nånsin tittar på ryska ligan.

  Men om han är bättre eller likgiltig med leiva med mer potential = Köp han.

  På ytterbackarna = Så tror jag i princip Kalle Jönsson från öster kan prestera bättre än cissokho så nåt borde väl man kunna fixa 🙂

  YNWA

  • Nu börjar nästan bli förbannad när Romulo blir länkad. KÖP EN CDM! Lagets viktigaste plats, ska dom köpa en offensiv pjäs så köp Yaro/Kono.. Inga billiga chansningar

  • Aha 😛 aja menade någon lite mera spännande, typ Witsel 😛

 40. Inget klart? Han kanske vill spela för oss!?

 41. Verkar kanske som Salah inte är helt förlorad ändå.
  Visst, Chelsea och Basel har kommit överens för de betalar mer. Men Salah vill tydligen till Liverpool och vägrar att åka till Chelsea för sin medical.

  Fortsättning lär följa.

 42. Precis som uppdatering sju säger så kan vi nog låna in antingen Salah Schurrle eller Willian för någon av dem kommer tröttna på bänken.

Kommentarer är stängda.