[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpool är intresserade av att värva Benfica-mittfältaren och den portugisiske U21-landslagsmannen Andre Gomes, detta rapporterar Duncan CastleSunday Times. Benfica-mittfältaren är känd för sin precisa användning av bollen och anses vara väl lämpad för Liverpools bollinnehavs-inriktade spel enligt manager Brendan Rodgers.

Gomes möjligheter hos Benfica har varit begränsade den här säsongen på grund av Nemanja Matic’s spetskompetens i den hållande rollen, men hans värde i klubben har ökat sedan Matic flyttade till Chelsea tidigare denna månad. Benfica vill ha 15 miljoner euro (£12,4 miljoner) för Gomes, 20, som i februari förra året gjorde sin första seniorlandskamp för Portugal i en träningslandskamp mot Ecuador.

Rodgers är medveten om att Steven Gerrard inte kan starta varje match på grund av sina kroniska ryggproblem, medan Lucas Leiva’s knäskada kommer att hålla honom borta i upp till två månader. Detta är något som lett till att Andre Gomes blivit ett primär target för Liverpool med en vecka kvar av januarifönstret.

* * *

Uppdatering:

Enligt den portugisiska tidningen Record kan Liverpool komma att buda på Gomes inom kort. Agenten Jorge Mendes ska ha framfört ett bud på 12 miljoner euro, men Benfica vill ha 15 miljoner euro.

27 kommentarer
 1. Måste starkt ifrågasätta värvningsfilosofin på kort sikt när spelare på internationell nivå finns tillgängliga för samma pris och vi jagar spelare som saknar erfarenhet av spel på högsta nivån.

  Om detta stämmer med spanjoren och denna kille framför uppenbara valet Mvila så blir till och med en optimist som jag besviken..

  • Vilka spelare menar du då?
   Tänker du enbart på M´vila eller finns det andra också?
   Jag är väldigt osäker till att Liverpool vill ha M´vila då han har varit med i skandaler i Frankrike. Själv tycker jag de få gånger jag sett honom att han är en väldigt duktig fysisk mittfältare som skulle kunna gå rakt in i startelvan men frågan är hur psyket är?

  • Mvila, Reges, Gonalons och Matuidi ryktas ju vara tillgängliga.

   Sen utan att veta så borde ju Alex Song vara tillgänglig. Nigel de Jong ryktades det ju om svagt.

   Sen finns de ju några doldisar, t ex Sebastian Rode och en polsk kille som jag inte sett som heter Krychowiak som spelar i Reims och har lovordats.

   Hur som helst kan det inte vara läge att köpa en spelare som inte har erfarenhet av förstalsagsfotboll på någorlunda hög nivå även om han är lovande..

 2. Både sturre & cotten var väl lite i svackor när dom kom till oss , mvila lär nog ta sin chans i Liverpool.

  Tycker vi har slösat för mycket på spelare som inte håller

  Alberto
  Aspas
  Borini
  Ilori

  Vi får hoppas scout teamet steppar upp för vi har inte råd att slösa pengar.

  Hoppas vi köper mvila även om det är stor risk att han floppar / går loss ute på stan.

  YNWA

  • Ja det är löjligt hur mycket vi lagt på helt oanvändbara spelare. Vi hade haft ett bredare lag med en klasspelare värvad för den totala summan dessa har kostat och sedan lyft junnisar. Alberto och Aspas, kunde lika väl behållit Shelvey och inte lånat ut Suso iår istället för att värva dessa.

  • Alberto är en riktig talang som kommer bli en fantastisk spelare. Ilori är en av dom större MB-talangerna i världen. De är bättre att köpa honom nu än vänta tills han kostar dubbelt så mycket om ett par år. Mittbackar, bra mittbackar är väldigt få och svåra att få tag på nuförtiden. Agger och Skrtel är inga ungtuppar längre. Och du ska inte tro att utlåningen av Ilori är ett tecken på ett misslyckande. Han lånas ut får att få seniorfotboll nu när han har lärt sig hur klubben vill att sina mittbackar ska spela. Ilori är en framtidsvärvning lik Alberto.

   Aspas va en av dom bättre målgörarna i La Liga och kostade knappt något så om han blir något för Liverpool spelar ingen större roll. De är inte många anfallare som skulle acceptera att sitta mycket på bänken utan en monsterlön. Sen är väl inte Aspas direkt glad att sitta på bänken men han kommer inte skapa problem som en bättre anfallare skulle göra. Sen så är han inte dålig. Han kan göra mål och har bra teknik. Han har bara haft de svårt att anpassa sig till engelsk fotboll som är både tuffare och har ett högre tempo än vad han är van vid. Helt ok backup tycker jag.

   Shelvey va bra i cupmatcherna han fick spela mot sämre motstånd men i PL va han konstant dålig/värdelös. Han är också extremt vårdslös i sitt spel med och utan boll. Han hade behövt mogna otroligt mycket om han hade kunnat bli något för Liverpool.

  • Dom här tre spelarna har tillsammans värvats för ungefär 19-21 miljoner pund. Och de här pengarna borde kunna ha använts till att köpa en eller två spelare som kunde ha tillfört något till laget direkt.

   Särskilt nu när klubben hade en så begränsad summa att spendera i de här två transferfönsterna, så är det helt obegripligt att man värvar spelare som Alberto och Aspas. När det gäller Alberto så tvivlar jag starkt på att han är en spelare som kommer att vara självskriven i startelvan om två – tre år. Aspas är inte en bättre spelare än Borini. Man kunde därför lika gärna behållit Borini och haft 7 miljoner pund mer att värva spelare för

 3. Har Fernando dött/skrivit på nytt – eller på för någon annan? Han kan ju skriva gratis nu. Det funkar med Allen Gerrard Hendo på mitten. Sen har vi tyvärr ingen backup om någon till skulle gå sönder. Men klart M’vila hade inte varit fel!

 4. Har sett några lösa rykten om att Matuidi kan vara tilgänlig för mindre än £10m. Om det stämmer måste vi ju försöka på det.

  • Enda anledningen till det vore om han vägrar förlänga sitt kontrakt för kan omöjligt tro att PSG skulle vilja sälja en fransk spelare av hans kaliber nu när dom just vill få in fler franska spelare.

 5. Lucas är väl bara borta i några veckor eller?

  • Lucas blir borta i upp till två månader(6-8v).

  • Nej, Lucas är bara borta ett par veckor. Skadan var inte så allvarlig som först befarat.

  • De är en ledbandsskada och de senaste uppgifterna jag hittar är 6-8 veckor.

  • Lucas twittrade själv att han endast kommer vara borta ett par veckor, skadan var inte så allvarlig som man först trodde.

  • @LucasLeiva87: I would like to let you know that my injury isn’t serious and I will be back in a few weeks.
   Thanks
   #relieved #thedreamstillalive

   Från den 22 januari.

 6. Kolla;

  Br har själv gått ut och sagt att han endast vill värva spelare som direkt går in i vår startelva, det säger väl därför sig självt om vad man egentligen ska tro i ett rykte som handlar om en 19-årig spanjor utlånad från Atletico Madrid till Rayo Vallecano ? …….

  • Med både Allen och Leiva på skadelistan så är ju vägen in i startelvan ganska kort ;D

 7. Sägs att summan han går till för cfc är 11m£.. Och det var vårt no1 target. Så det jag undrar över är vad mr Henry har i pipan? Är så besviken över att man inte styr upp salah som dessutom ville till oss!

  • 1a februari – det är dagen vi får lov att klaga, om så är fallet..

  • Nu vet vi ju inte det och vem vet vad Chelsea ger han för veckolön – det spelar också in en hel del… och det är där det blir driftkostnader…

Kommentarer är stängda.