Den av Klopp icke-önskvärde mittbacken kan hamna nere i Southampton.

Spelare flyttar mellan alla möjliga klubbar, men att flytta från Southampton till Liverpool har onekligen varit en vanlig flyttrutt de senaste 3-4 åren. Nu kan det, hör och häpna, faktiskt bli så att en spelare flyttar i motsatt riktning.

Enligt en mängd olika tidningar är nämligen Southampton väldigt intresserade av att köpa Mamadou Sakho i sommar. Nedan följer sammanfattningar om vad olika engelska tidningar uppger om saken:

Southampton förbereder ett bud på £20 miljoner för Sakho. Palace skulle väldigt gärna behålla honom, men övergångssumman är ett stort bekymmer för London-klubben (The Mirror).

Southampton och Napoli visar intresse för Sakho inför sommarens transferfönster. Just nu betalar Crystal Palace hela Sakhos veckolön på £100 000, men de saknar köpoption. Liverpool kommer att kräva åtminstone £20 miljoner för Sakho, som har tre år kvar på sitt kontrakt med klubben (The Daily Mail).

Southampton är intresserade av att ta in Sakho som ersättare till van Dijk, som ju är av intresse för en mängd storklubbar men som ligger närmast en flytt till Chelsea i dagsläget. Saints och LFC förde diskussioner om Sakho i januari, men då var de inte beredda att tillgodose prislappen på £20 miljoner. Sedan dess har Sakho visat framfötterna hos Crystal Palace, som dock inte har någon köpoption på honom. Om Palace vill köpa loss Sakho måste de därmed konkurrera med övriga intressenter om fransmannens signatur. Även Napoli har registrerat intresse för Sakho, då de betraktar honom som en potentiell ersättare till Koulibaly. Precis som i fallet van Dijk nämns Chelsea som en potentiell köpare till Koulibaly – och precis som van Dijk värderas han till omkring £50 miljoner av sin nuvarande klubb (The Telegraph).

1 kommentar
  1. Bäst för båda parter vore om Southampton får Sakho plus £15m, men det kommer ju aldrig att hända.

Kommentarer är stängda.