Liverpool kan komma att lägga många miljoner på nya spelare.

Det är pålitlige Paul Joyce på The Times som uppger att FSG kommer att ge Jürgen Klopp den största transferbudgeten som en LFC-manager någonsin har haft till sommarens transferfönster. Enligt Joyce har klubben insett att kvalitet måste införskaffas för att tävla mot de bästa – och nyckelpositioner som har identifierats är mittback och central mittfältare. På den sistnämnda positionen är Naby Keita ett aktuellt namn, men frågan är om Liverpool kan locka till sig honom, med tanke på att även Bayern München är intresserade.

Däremot kommer Mahmoud Dahoud, som ryktades intensivt till LFC förra sommaren, inte att skriva på för klubben. Enligt Melissa Reddy på GOAL är Klopp imponerad av Jordan Hendersons passningsspel på den ”nummer 6”-position där Dahoud var tilltänkt, vilket betyder att tysken inte längre ser något behov av att värva Dahoud. Istället är Klopp inriktad på att få in en mer dynamisk central mittfältare – och även Reddy nämner Keita som ett alternativ.

Tyska medier har dock en annan version av Liverpool och Dahoud. Rheinische Post uppger att Dahoud redan letar en lägenhet i Dortmund, eftersom han är nära en flytt till Borussia. Samtidigt uppger WAZ att Dahoud väljer bort Liverpool till förmån för spel i Borussia Dortmund. Oavsett hur det ligger till med Liverpools intresse kan vi nog konstatera att Dahouds nästa tränare kommer att heta Thomas Tuchel och inte Jürgen Klopp.

* * *

Fler transferrykten hittar vi i The Mirror (David Maddock). De uppger att Klopp är ute efter hela tre(!) Schalke-spelare. Det handlar om TL-favoriten Sead Kolasinac, Leon Goretzka och Max Meyer.

En snabb sammanfattning av Maddocks information beträffande de tre spelarna:
Kolasinac. Blir free agent i sommar och är en spelare som Klopp vill ha in.
Goretzka. Har ett år kvar på sitt kontrakt i sommar. Klopp vill hämta honom till LFC, men exempelvis Bayern München är också intresserade.
Meyer. Ser ut att hamna i Premier League i sommar, men förutom Liverpool vill också Tottenham och Everton signa honom. Har sagt öppet till tysk TV att det är ”50/50” att han lämnar efter säsongen. Har också bara drygt ett år kvar på sitt kontrakt med Schalke, och enligt tyska medier ligger hans prislapp därför på omkring £17 miljoner, vilket är mycket mindre än de £45 miljoner som Schalke tidigare krävt för hans tjänster. Maddock uppger att Klopp har gillat Meyer sedan tiden i Borussia Dortmund och tror sig kunna norpa honom för så pass lite som £14 miljoner.

* * *

Samtidigt rapporterar The Mirror (David Maddock), The Guardian (Andy Hunter) och The Telegraph (Chris Bascombe) att Liverpool har återupptagit kontraktsförhandlingarna med Dejan Lovren, vars nuvarande kontrakt går ut sommaren 2019.

Bascombe påpekar dock i sin artikel att Liverpool är ute efter en ny mittback i sommar, oavsett hur kontraktsförhandlingarna med Lovren slutar.

3 kommentarer
  1. Goretzka vore en riktigt bra värvning. Det lilla jag sett så är han riktigt bra. Sen skadar det absolut inte att få in en mittfältare som är längre än 1,20m. Och om jag inte är helt fel ute så kan han spela på alla positioner i mittfältet vilket verkligen är en bonus om man kollar på skadeläget vi haft och har den här säsongen. Can har lyckats bättre nu på senare tid i nr.6 rollen men det tog ett tag innan det satt. Nu får han dock återgå till sin mer naturliga position, enligt mig, och ta över Lallanas position.

    • Kanske jag som misstolkar din kommentar men menar du att Can ska vara offensiv innermitt? Han är väl mer defensiv än offensiv? Han har ju spelat back en hel del.

  2. Ska bli intressant att se om Klopp lyckas locka några större namn till LFC. Känns som vi har det svårt när andra intressenter finns med i bilden.

Kommentarer är stängda.