Mamadou Sakho fastnade i en dopingkontroll efter Europa League-matchen mot Manchester United. Enligt media är preparatet relaterat till fettförbränning. Sakho är inte avstängd men har i enighet med klubben kommit överens om att han inte ska spela förrän det andar provresultatet är analyserat.

* * *

Liverpool släppte nyss följande pressmeddelande:

Yesterday, Friday 22nd April 2016, a formal communication was received from UEFA stating that they are investigating a possible anti-doping rule violation by Mamadou Sakho.

The player will respond to UEFA on the matter.

The player is currently not subject to any playing suspension. However, the club, in consultation with the player, has decided that while this process is followed the player will not be available for selection for matches.

There will be no further comment at this time.

* * *

7 kommentarer
 1. Med spelarfrånfall i denna takt så får vi väll ställa upp med vårt reservlag i semifinalen mot Villarreal.

  Nån som vet när vi senast hade så många spelare borta (och på relativt lång tid också). Denna säsong måste ju gå till historien som den mest skadefrekventa någonsin för vår del.

  • Börjar förstå hur det känns att vara Arsenalfan med alla skador, blir oerhört tuff avslutning på säsongen.

  • Var någon för något år sedan som sammanställde statistisk över skador över de senaste åren. Visade sig att Arsenal inte var bland de lag i ligan som hade spelare skadade under längst tid. Jag tror Arsenalfansen gillar att klaga. Givetvis kan skador vara jobbiga för alla lag men Arsenal har det inte värst.

   För övrigt är jag orolig över hur säsongen ska sluta med alla dessa skador/avstängningar 🙁

 2. Om b-provet är positivt så måste nog Liverpool göra sig av med Sakho. Jag gillar honom jävligt mycket och han verkar vara en härlig människa från topp till tå. Men Liverpool som klubb kan inte acceptera doping. Han måste bort. Är så in i helvete besviken. Brydde mig inte ett skit om matchen idag och reagerade knappt vid någon av målen.

  Den här nyheten dödade min helg. Bara så jävla ledsen och besviken. Förrådd, det är så man känner sig.

  • Hur ser du då på att Kolo Touré återfinns i Liverpool efter att ha varit avstängd 6 månader för doping?

  • Hade jag helt glömt bort. Jag står fast vid det jag säger. Jag tycker Liverpool som klubb ska ha nolltolerans mot doping i alla dessa former. Hans kontrakt går ut i sommar och det ska inte förlängas.

 3. Om det stämmer tycker jag inte alls att vi ska sälja honom. Det har han inte förtjänat. Då ska han tvingas träna på egen hand under tider då resten av laget inte är där och sen ska han inte få spela en match under resten av kontraktstiden. Visst att vi gör en ekonomisk förlust, men vi visar också att det han gjort inte accepteras i vår fina klubb.

Kommentarer är stängda.