Liverpool tappade in Newcastle i matchen och fick bara 2-2 med sig efter att ha ledat 2-0 i halvtid.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Mignolet, Randall(71), Toure, Lovren, Moreno, Stewart, Allen(71), Milner, Lallana(83), Firmino, Sturridge.

Liverpools bänk: Ward, Skrtel, Smith, Lucas(71), Coutinho(71), Ibe, Ojo(83)

Newcastles startelva: Darlow, Anita, Mbemba, Lascelles, Dummett, Townsend, Tiote(83), Colback, Sissoko, Perez(46), Cisse(75)

Newcastles bänk: Woodman, Mbabu, Shelvey)83), Wijnaldum(46), Aarons, De Jong, Mitrovic(75)

Matchreferat:

Innan matchen handlade allt om Rafa Benitez och dennes återkomst till Anfield…. tills det blev känt att Mamadou Sakho inte klarat ett dopingtest cirka en timme innan match. Läs mer om avstängningen HÄR!

Men om vi ska fokusera på matchen istället så fick Liverpool en smakstart på matchen redan efter 70 sekunder då Daniel Sturridge tog emot Morenos inlägg med ryggen mot mål, vände bort två svartvitklädda och satte 1-0 med ett riktigt klassavslut. Hemmalaget imponerade i den första halvleken och Rafas mannar hade inget att säga till om varken på mittfält eller i anfallet. Det fina spelet för de rödas del resulterade i ytterligare ett mål efter att Moreno hittat fram till Lallana och denne läckert skruvat in 2-0 efter 30 minuters spel. Liverpool såg ut att gå mot en kassaskåpssäker seger och lägga till ytterligare en vinst till den senaste tidens fina form. Den saken var säker.

Fast som så många gånger förr skulle det ske en scenförändring i den andra halvleken. För bara efter tre minuters spel hade Mignolet feltajmat ett inlägg å det grövsta och givit Cisse öppet mål där han naturligtvis inte gjorde några misstag, 2-1 och precis vad Magpies behövde. Målet gav Newcastle energi och det var därför inte helt ologiskt när även kvitteringen kom. Efter en tilltrasslad situation så tittade för många Liverpoolmittfältare boll och gav Colback öppet läge att skjuta iväg ett skott som via tunnel på Randall och Lovrens ben lyckades lura Mignolet ännu en gång. Detta blev såklart en väckarklocka för hemmalaget som efter 71 minuters spel bytte in Coutinho och Lucas för att återta ledningen. Samtidigt såg Newcastle nöjda ut med poängen och gavs inga större kontringslägen att sätta mål nummer tre. De två brassarna var med och vaskade fram chanser tillsammans med Ojo som såg het ut på kanten. Men närmare än ett offsidemål från Firmino kom man inte. Det slutade därför 2-2 på Anfield, i ett kryss som snarare känns som en förlust. Vi tar nya tag på torsdag mot Villarreal. Då måste de röda visa upp något mycket bättre än det här.

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Sysslolös i första halvlek och bjuder sedan in Newcastle i matchen med en rejäl bjudning. Ännu en gång leder hans misstag till tappade poäng. Om inte Klopp börjat fundera på ny keeper i sommar ännu så lär han ha gjort det nu.

Randall(71) – Fyllde på mycket och gärna i offensiven och stod för en stabil insats tills han blev utbytt. Fick bollen olyckligt mellan benen vid Colbacks kvittering.

Toure – Sakhos ersättare i backlinjen och spelade som vanligt rutinerad och enkelt utan krusiduller.

Lovren – Däckad efter en situation där han fick en armbåge mot halsen som såg lite läskigt ut. Kvitteringsmålet styrs in via kroaten men kan knappast lastas för målet. Väl genomförd match återigen, trots att det bara blev en poäng den här gången.

Moreno – Bra fart på vänsterkanten och börjar numera även hitta fram med sina inlägg till rätt adress. Riktigt bra match av spanjoren som stod för assist till dagens båda mål!

Stewart – Passningsspelet var inte särskilt märkvärdigt idag och det var inte hans insats i övrigt heller. Kan bättre.

Allen(71) – Riktigt bra i första halvlek men mattades av i andra. Borde antagligen gjort mål med sin nick efter Milners fina inlägg.

Milner – Fortsatt lyckosam i kantspelet där han hittat mycket ytor och assist den senaste tiden. Inga nya assist idag men hade bud på några om han haft lite mer kliniska lagkamrater.

Lallana(83) – Mycket bättre end product än tidigare matcher. Stannade inte upp spelet med sina Cruyff-vändningar lika mycket utan bidrog till schysst anfallsspel och såg även till att göra mål med ett vackert avslut. Bra!

Firmino – Inblandad i förarbetet vid andra målet och även påpassligt framme på retur som vanligt. Den här gången dock avvinkad för offside. Känns trots detta som att det finns mer att ta av från brassen som just nu bara glimtar till i matcherna.

Sturridge – Måste kliva fram nu när Origi är borta och visade klass vid 1-0, i en mycket bra första halvlek. Något som fortsatt är tydligt är däremot att han inte orkar hålla uppe nivån i 90 minuter, och hans andra halvlek skrämmer knappast Villarreal-försvaret.

Inhoppare:

Lucas(71) – Slog bort några bollar och tog kort därefter tillbaka dom. Satte inget särskilt avtryck på matchen.

Coutinho(71) – Hittade nästan fram med sina passningar och skott. Nästan.

Ojo(83) – Fick chansen att hoppa in och röra om i grytan och gjorde just det. Hittade bland annat fram till Coutinho efter att ha spelat sig fram fint på kanten och kändes farlig varje gång han kom fram på kanten.