Brendan Rodgers vägar äro outgrundliga. Inte ens på bänken mot Stoke och Bournemouth – nu erbjuds Mamadou Sakho nytt kontrakt med Liverpool.

The Guardian och flera andra vanligtvis pålitliga engelska tidningar skriver att Liverpool har inlett kontraktsförhandlingar med Sakho, som har 2 år kvar på sitt nuvarande kontrakt med klubben. Liverpool har för avsikt att höja Sakhos veckolön från £75 000 till närmare £100 000, menar Guardian, som tillägger att kontraktsförhandlingar är inne i en tidig fas och att mittbacken troligtvis vill se om han får mer speltid innan han skriver på något.

Sakho har som bekant inte ens fått plats på bänken i de inledande ligamatcherna. Det hör även till saken att han lämnade PSG för Liverpool för att få speltid. Nu väntar dessutom ett EM-slutspel efter säsongen och Sakho är naturligtvis extremt angelägen om att få plats i Frankrikes trupp. På sistone har klubbar som Roma och Bayer Leverkusen visat intresse, men Liverpool har informerat intressenterna om att man inte vill sälja.