LFC avstår från att signa Alex Song, trots att flera centrala mittfältare har skadebekymmer och Lucas Leiva är på väg bort från klubben.

Det är The Mirror som uppger att Brendan Rodgers övervägde att göra ett försök att ’sno’ Song framför ögonen på West Ham, men managern valde att inte göra detta. Jordan Hendersons skada bedöms inte vara särskilt allvarlig och kanske kan han rentav vara tillbaka till nästa måndags match mot Arsenal. I och med att Joe Allen är skadad och Lucas nära en flytt – möjligtvis går brassen på lån till Besiktas – har inte Liverpool överdrivet många tillgängliga innermittfältare, men enligt Mirror ser Rodgers inget behov av att förstärka innermittfältet.

I Spanien skriver dock Marca att Liverpool är har erbjudit Real Madrid en summa på €15 miljoner för Asier Illarramendi. Detta är mindre än de €20 miljonerna som Liverpool erbjöd förra månaden och orsaken till detta är att man tror att Real Madrid är mer villiga att sälja än tidigare. Illarramendi har dock ingenting emot att stanna i Real Madrid, trots att han är medveten om att speltiden kommer att bli begränsad.

Mirror ger även en uppdatering om Daniel Sturridges skadesituation. Anfallarens rehabilitering går bra och han förväntas komma tillbaka i träning nästa vecka. Förhoppningsvis kan han hålla sig hel den här gången.

11 kommentarer
 1. Blir fan smått förbannad på Rodgers.
  Visst, är verkligen inte hans största fan.
  Med det sagt så menar jag inte att han helt saknar ”det”.
  Och/eller att vi bara måste göra oss av med honom. (Även om jag föredragit ett sådant scenario förutsatt att rätt ersättare kunde kontrakteras.)

  MEN!…

  En hel jävla fotbollsvärld ser och vet att vi behöver en DM.
  Och det kommer bara bli mer och mer tydligt ju längre in på säsongen vi kommer.
  Och det kommer tjatas till förbannelse om detta. (I skriven media och på forum och i televisionen.)

  Men han (Rodgers) tycker visst inte att det är viktigt vad det verkar.
  Det är visst ingen viktig roll/position. (Oavsett vad toppen av världsfotbollen säger per automatik genom att bara ta och titta på de framgångsrikaste lagen.)
  Det är helt enkelt någon just vi inte behöver.
  (Vi behöver visst inte ens något habila defensivt lagda Lucas.)

  Och… Shame on You Mr Rodgers!
  Detta kommer att bli ditt fall.

  Detta och du envisas med Lovren. / Envisas med Lovren… eller envisas med att inte ta in den hjälp du så uppenbart behöver för att styra upp en långsiktigt fungerande defensiv.
  …där någon talar om för dig att ”politik” får stå åt sidan här då defensiven i sin helhet är så otroligt mycket viktigare än att Lovren får spela ”just because”.

  Inför detta fönstret var det tre positioner vi verkligen, verkligen, verkligen behövde förstärka (eller få ordning på):
  1. ANFALLARE –> Benteke – här tror jag att vi har lyckats riktigt bra att hitta rätt spelare.
  2. DEFENSIV MITTFÄLTARE –> Ja… time will tell.
  3. MITTBACK –> Time has already told… typ.

  Prioritetsordning på ovanstående lista… Omvänd!

  Så vad är alla andra värvningar om vi nu inte plockar in en DM och gör oss av med Lovren?
  Förmodligen någon procents förbättring mot föregående år.

  Men ”sjukdomen” kvarstår.

  ”Operationen lyckades – men patienten dog.”

  • Vi har en DM i Can som tydligt visat att hans defensiva egenskaper håller hög klass. Sen så kan Hendo och Milner spela två sittande centrala mittfältare och det kan funka bra men då blir det större ansvar för dom fyra offensiva spelarna att producera framåt. Och Liverpool som lag försvarar mycket bättre iår än tidigare, dom har inte gett motståndarna onödiga chanser som dom hade en tendens att göra förra säsongen och året innan. En individuell spelare är inte svaret, spelarna som finns i laget redan håller hög klass, det är samarbetet defensivt dom emellan som har varit usel, något dom hittills ser ut att ha förbättrar rejält.

   Och sen har Skrtel och Lovren spelat bra i mittlåset så det finns ingen anledning till att klaga på mittbackarna. Om vi nu ska döma spelare endast efter gamla meriter så är väl Henderson sämst i hela truppen då han hade det tufft när han kom in. Lovren har fått sitt år att anpassa sig till klubben så det är nu det gäller för honom. Det brukar ta mycket längre tid för mittbackar att anpassa sig än övriga spelare. Lovren avslutade förra säsongen bra och har börjat bra. Ge killen en chans, han har trots allt visat den senaste tiden att han är värd den.

   Tycker verkligen inte Liverpool ska köpa mer spelare i sommar, det är för många redan. Truppen ser bra ut i dagsläget och det är bättre att vänta tills januari innan man stoppar in en spelare till då det inte finns några akuta behov. Det ska endast handlas om man kan få in en spelare billigt, som t.ex. Illaramendi för €15m och om spelare på den positionen försvinner.

  • Håller med fullständigt ang. DM! Det troliga scenariot är väl att vi efter några torskar mot top10 klubbarna, kommer damma av Lucas igen.. för det är det enda alternativet vi har!

   PJ… vilka matcher har du sett Can imponera som DM??? Mig veterligen har han inte fått till det på den positionen mot kvalificerat motstånd nån gång..? I mina ögon är Can en spelare som kommer till sin rätt högre upp i banan, hans positionsspel och taktiska förmåga räcker inte riktigt till för en PL klubb med CL ambitioner..

   Lovren och Skrtl har väl knappast fått bekänna färg ännu, tror det kan bli åka av på måndag.. då är det lite upp till bevis för vårt nya mittlås

  • Jag sa ”Can (har) tydligt visat att hans defensiva egenskaper håller hög klass”. Har du svårt med läsegenskaperna eller vad är det frågan om. Can spelade till höger i en tremanna backlinje halva säsongen och visade tydligt att hans defensiva egenskaper håller hög klass. Sen har han också visat att han är säker med bollen och är bra på att fördela den. Det är egenskaper som krävs av en DM. Sen kom han in mot Stoke och klarade av den rollen med bravur.

   Om du inbillar dig att Skrtel(förväntar mig att en Liverpoolsupporter kan skriva hans namn) och Lovren hade det lätt mot Stoke eller Bournemouth så är du galen. Stoke är ett otroligt svårt lag att spela mot och det är inte topplagen åker till Britannia och håller nollan. Lägg till det att dom har förstärkt laget på ett riktigt bra sätt.
   Bournemouth spelade med hög energi och fint spel. Dom påminer mycket om Swansea när dom kom upp. Det va aldrig en lätt match att spika igen i men dom, speciellt Lovren, dominerade eget straffområde riktigt bra.

   Det är en ny säsong och ett nytt lag. Vi kan inte basera allt på vad spelarna utträttade förra säsongen utan kan endast se på vad dom gjort den här säsongen.

   Och det man sett av Arsenal dom här två matcherna så är jag mer säker på en trea där än jag va mot Stoke och Bournemouth. Dom har verkligen inte visat sig vara bättre än Liverpool(som inte har spelat bra) på något som helst sätt i dom två första matcherna. Dom har sett svagare ut en majoriteten av dom andra klubbarna i ligan.

  • @PJ

   Jag tror också att vi möjligen skulle kunna få duon Milner-Hendo att fungera som ”två sittande centrala mittfältare”…
   … …

   ”att fungera”.

   Dvs, vi skulle då plocka bort båda dessa herrars faktiska syften med att vara på fotbollsplanen.
   Vi skulle få se udden försvinna ur båda två då de först och främst skulle få så mycket mer begränsat utrymme för sina löpvilligheter.

   Vet inte hur du kommer fram till:
   ”Och Liverpool som lag försvarar mycket bättre iår än tidigare, dom har inte gett motståndarna onödiga chanser som dom hade en tendens att göra förra säsongen och året innan.”

   Men du kan ju utveckla detta under årets gång. Skulle gärna följa mer djupgående analyser kring detta när vi med tiden får något underlag att gå på. Vore nog väldigt intressant läsning för många.

   Samma med att Skrtel och Lovren spelat bra.
   Det får du också gärna utveckla.

   Visst, det är bra (mycket bra till och med) att vi hållit nollan – men vad är det som faktiskt fungerar bättre i defensiven och i mittlåset i år jämfört med förra året?

   Lovren har fått chansen av mig. Jag lovar. Punkt slut.

   Förövrigt tycker jag egentligen heller inte att vi ska värva mer. Verkligen inte. Men jag tycker som sagt att vi värvat fel då de två viktigast förstärkningarna för oss att göra (enligt mig) var just en ersättare till Lovren och en förstärkning till Lucas.

 2. Cans insatser är lite överdrivet positiva, han blandade och gav rätt rejält, även om han startade väldigt bra. Där han minst imponerade var väl som DM. Tycker också vi behöver ha in en till om Lucas säljs Lång säsong och många matcher och en bred trupp behövs.

  Sen att påpeka folks stavfel, please. Gå och argumentera med trollen på Aftonbladet istället.

 3. Blir så trött på alla Lovren kritiker,Snälla släpp förra sässen,Tycker han imponerat hittils och att gå från Saints till anrika LFC är inte lätt! Är väldigt tyst ang Lallana,Men ni kanske ser nått där ingen annan ser,Eller så är det för få som kritiserar han så ingen vågar dra igång det!
  Minns tillbaka på Alonso’s första år i LFC så kanske poletten kan trilla ner att vi måste ge våra nya tid!!
  Ynwa

  • Gjorde verkligen Alonso ett lika dåligt första år som Lovren eller Lallana? Skall jag vara ärlig så har inte jag riktigt den minnesbilden.

  • Och jag blir trött på folk som argumenterar på det där viset.
   Dvs blandar in något helt annat än vad som diskuteras och samtidigt missar det väsentliga.

   Till sak då.
   Lovren har gjort 2 matcher hittills i år. Vi kan inte sitta och räkna in träningsmatcher (vill kalla dem jippomatcher) i beräkningen när vi ska göra en bedömning.
   Givetvis är 2 matcher för lite för att göra en rättvis bedömning oavsett åt vilket håll man nu ”vill” påvisa resultatet.
   Dvs, har han varit dålig i två matcher så säger det egentligen ingenting. Vi får helt enkelt vänta och se.
   Likaså; har han varit bra i två matcher så säger det heller ingenting. Vi får helt enkelt vänta och se.

   Jag har redan skrivit att jag inte tycker att hans inledning på säsongen ska betraktas som någon katastrof.
   Inte på något vis.

   Men… Titta på hela hans förra säsong och titta på hur han agerar och vad han faktiskt gör. Och då menar jag inte bara de uppenbara (grova) tabbarna – utan snarare syftar jag på att han ju i princip konstant gör skeva bedömningar.
   Och rent allmänt verkar funka jävligt dåligt ihop med Skrtel (som inte heller han är någon superback).
   Det kan handla om allt från hur Lovren står 3-5 meter fel i utgångsposition (väldigt vanligt förekommande) när situationen dyker upp, till det att han (för sin storlek) framstår som extremt klen (just i förhållande till sin storlek och vad man förväntar sig), till hur han rent tekniskt går in i nickdueller.
   Är ju svårt att förklara i text utan bild eller rörlig bild. Men det är ju verkligen långt ifrån svårt att upptäcka även som ”tv-manager”.
   Kort och gott så tycker jag att det fan inte ser bra ut.
   Och även om då Skrtel inte heller han är någon superback deluxe så har ju han i varje fall tidigare bevisat att han kan fungera riktigt, riktigt bra under ”rätt styre”.
   Om det ”styret” sen kommer från bänken (i form av tidigare managers) eller i form av medspelare med ledaregenskaper (läs: Carra), det är jag möjligtvis inte helt säker på.
   Men som det är nu så är känslan att vi lite saknar båda.
   Och om jag då ska välja mellan Lovren och Rodgers (+stab)… om man nu kan göra ett sådant val – ja, då är det för mig självklart vem som ska bort.
   Han som fullkomligen saknar ledaregenskaper och pondusen (tänk bort hans ”missvisande yttre”) att styra försvaret.
   Dvs, spelaren i fråga. Din Dejan Lovren.
   Han som imponerar på dig.

   Kort om Lallana.
   Visst, kan klaga på hans prestationer också. Av många anledningar. Men för mig är inte detta överhuvudtaget i närheten av samma issue.
   På Lallanas ”tilltänkta plats” (om det finns någon sådan) så finns det verkligen gott om andra spelare som kan ersätta.
   Dvs där är vi inte svaga och behöver förstärka.
   [Lallanas skadebekymmer förra året bör ju även tas i beräkning kan ju tycka. Svårt att prestera när man är skadad stup i ett.]

   Angående Alonso. Vet inte i vilken parallel världshistoria du kikat i för att kunna få Alonsos debutsäsong att bli något man på något sätt kan dra liknelser med Lovrens smått patetiska debutsäsong.
   Visst, finns andra spelare som växt in i klubben om det bara är en sådan liknelse du vill göra.
   Skillnaden är då för mig (med exempelvis: Lucas & Hendo) att de faktiskt aldrig i mina ögon var ”dåliga” innan de blev bra – utan snarare att de just kanske inte var direkt bra.
   Ja, det var ju klockrent skrivet och inte alls luddigt av mig. Nej, givetvis inte.
   Men det jag vill ha sagt är i princip att de två i exemplet kanske i direkt ”sken” i sitt spel vilket gjorde att alla ”Fifa-lirande-kids” tyckte att de var för ospektakulära (eller något åt det håller).
   Ingen av dem visade (så som i varje fall jag minns det) tydliga prov på väldigt stor avsaknad av:
   [] Brist på taktisk förståelse.
   [] Brist på positioneringskunskaper.
   [] Brist på samarbete med lagkamrater.
   [] Brist på förståelse kring sina egna styrkor och svagheter.
   [] Brist på kyla.

   Lovren å sin sina. Han tickar nog fasen i alla fem ”boxar” ovan – inte sant?

Kommentarer är stängda.