Den 41-årige finländaren fortsätter sin tränarkarriär i FC Zürich.

Sami Hyypiä var enormt uppskattad under sina många år i Liverpools backlinje. Efter spelarkarriären har han tagit sig en rollen som tränare. Han inledde med ett år som assisterande förbundskapten för Finland innan han fick en tränarroll i Bayer Leverkusen där han så småningom blev huvudtränare. Efter en fin inledning i Leverkusen gick det sämre. Efter en förlust mot Hamburg i april förra året fick Hyypiä sparken av Leverkusen.

Förra sommaren skrev Hyypiä på ett 3-årskontrakt med Brighton & Hove Albion, men där var inte resultaten särskilt bra och redan i december lämnade finländaren in sin avskedsansökan, som klubbens ordförande Tony Bloom ”motvilligt” accepterade. Sedan dess har Hyypiä inte haft något jobb förrän idag när han blev klar för FC Zürich.

– Vi är stolta över att få ett så stort internationellt namn som Sami Hyypiä till klubben. Men det är inte bara hans rykte som gör mig glad, framförallt är det hans personlighet som människa och tränare. Jag är glad över att kunna inleda samarbetet med honom, säger Zürichs ordförande Ancillo Canepa till klubbens officiella hemsida.

Kraven kommer att vara höga i Zürich. Förra säsongen slutade de trea i ligan, endast slagna av Basel och Young Boys. Nu ligger de dock sjua efter fem spelade omgångar. Zürich har även hunnit bli utslagna i Europa League. Klubben slogs nämligen ut av Dinamo Minsk i den tredje EL-kvalomgången.