Roy Hodgson var på plats i Frankrike för att spana in mittfältaren Yann M’Vila när hans Rennes spelade mot Auxerre. 20-åringen, som förväntas spela i onsdagens träningslandskamp mot England, skulle troligtvis kosta hela £15 miljoner att köpa loss från Rennes (The Daily Mail).

Kommentar: M’Vila är en av Frankrikes främsta talanger. Han är en defensiv mittfältaren av oerhört hög klass, och skulle onekligen vara en rejäl uppgradering gentemot Poulsen. Tror han skulle gå på mindre än £15m, om defensiva mittfältare säljs för så stora summor brukar de vara betydligt mer etablerade än M’Vila.

* * *

Middlesbrough är beredda att sälja David Wheater i januari. Den långa mittbacken, som även kan spela högerback, är ett namn som Hodgson överväger. Everton, Stoke och West Ham är också intresserade (Metro).

Kommentar: Wheater är ett fyrtorn. Med sina 196 centimeter är 23-åringen en mycket bra huvudspelare. Jag tycker att han är ett intressant råämne, även om hans positionsspel är en aning suspekt, och eftersom hans kontrakt går ut efter säsongen bör han inte vara så dyr i januari. Tror han håller högre klass än vissa mittbackar i Capellos senaste landslagstrupp.

* * *

Juventus, Liverpool, Arsenal och Tottenham är intresserade av Balazs Dzsudzsak. Ungrarens agent Jozsef Vorosbaranyi bekräftar Juventus intresse, och menar att yttermittfältaren gärna skulle flytta till någon av de största ligorna (Skysports.com).

Kommentar: En poänggörande ytter som vore en gedigen och fräsch värvning för många lag, inklusive Liverpool, men långt ifrån lika bra som t.ex Eden Hazard.

* * *

Everton överväger att signa Adam Hammill, som har en klausul i sitt kontrakt som gör att han kan flytta för blott £500 000 (News of the World).