Pablo Hernandez och Eden Hazard framstår som de ledande namnen på Liverpools radar inför januaris transferfönster. Roy Hodgson har öronmärkt Shaun Wright-Phillips och Ashley Young som backup-alternativ om Hernandez nobbar en flytt till Merseyside. En annan spelare som Liverpool är intresserad av är Romas anfallare Mirko Vucinic, men Hodgson har fortfarande inte gett upp hoppet om att signa Bayern Münchens Mario Gomez, som ju var högaktuell i somras (Click Liverpool).

Stoke är beredda att betala £4 miljoner för Lucas Leiva i januari. Stoke vill förstärka mittfältet och är beredda att ge Leiva en nystart i karriären. Brassen har spelat många matcher för Liverpool på sistone, men kan ändå komma att säljas för att boosta Roy Hodgsons transferbudget (The Mirror).

Charlie Adam befinner sig i ett kontraktsbråk med Blackpool. Om den spelskickliga mittfälten blir free agent på grund av kontraktsbrott av Blackpool kommer både Blackburn och Everton att göra försök att värva honom (The Mirror).

Källor nära Romelu Lukaku gör gällande att supertalangen kommer att vänta tills nästa sommar innan han flyttar från Anderlecht. Ett klubbyte redan i januari är alltså inte aktuellt (GOAL.com).

Carlton Cole ser ut att lämna West Ham i januari sedan han misslyckats med att ta en plats i startelvan på sistone. Cole har bara startat en av de fem senaste PL-matcherna och nu är Avram Grant under press att sälja innan hans värde sjunker ännu mer. Liverpool, som försökte värva honom i somras, kan mycket väl vara fortsatt intresserade (The Daily Mail).

Manchester City är intresserade av Renato Augusto, som skulle kosta omkring £15 miljoner att köpa loss från Bayer Leverkusen (The Daily Mail).

Manchester City är beredda att lyssna på bud på Shaun Wright-Phillips. Yttermittfältarens nuvarande kontrakt på £60 000 i veckan går ut 2012, och City har erbjudit en ettårig kontraktsförläning som innebär en lön på £70 000 i veckan, vilket SWP och framförallt hans far Ian Wright har klagat högljutt på att det är på tok för dåliga villkor. Istället efterfrågar SWP:s representanter ett längre kontrakt värt £100 000 i veckan. Liverpool har ryktats vara ute efter 29-åringen, men det är tveksamt om klubbens nya amerikanska ägare NESV vill värva en spelare med så låg vidareförsäljningspotential (The Independent).

6 kommentarer
 1. Oherregud, Carlton Cole sitter på bänken i West ham, samma west ham som ligger sist i premier league! vad fan ska vi med cole till?!

  • Håller med, Cole är en medelmåtta. Förhoppningsvis skulle inte NESV godkänna en sån värvning. Skadedrabbad 27-åring som i princip alltid har problem med knäna. Låter som en kass investering…

 2. Skulle bli överlycklig om Hazard kom till oss i januari. Pablo Hernandez och Carlton Cole klarar jag mig utan. Sen måste jag säga att £4M för Lucas är jävligt lite pengar. Vi köpte honom för £5M och han har växt enormt mycket sedan dess. Om vi ska sälja någon innermitt så sälj Poulsen, sämre spelare får man leta efter.

 3. Snälla Gud inte Pablo Hernandez! Det finns en anledning till att den killen sitter på bänken! Målsumpare och klantar ofta till det i avgörande lägen tyvärr. (Är väldigt medveten om att du inte håller med mig pelle 😉 )

  Vucinic är en riktigt bra målskytt, men frågan är om han verkligen skulle passa in i vårt lag. Det känns inte heller som att Vucinic är beredd att sitta på bänken.

  Ashley Young och Eden Hazard på kanterna finns det nog inte många som skulle tacka nej till, men då kan man fråga sig hur mycket dessa två skulle kosta tillsammans PLUS att vi ska få in en ny anfallare också! £40-50M, och har vi verkligen det?

  Angående Coentrao så måste jag säga att han har utvecklats till en klasspelare. Två mål i gårdagens match av en vänsterback(!). Bale-klass på de. Sen så låg han visserligen bakom ett av baklängesmålen, men det är iofs inte alltid det lättaste att täcka svepande inlägg, så man kanske inte ska skylla helt på honom i den situationen.

  • Nino, Ja av någon anledning är ju Pablo alltid bra när jag ser honom, men jag får väl ta och kolla på fler matcher med Valencia. Ingen som vet hur mycket stålar Liverpool har, men det snackas om £20m för Young och det vore jag inte beredd att lägga på honom. Bättre att spendera stort på Hazard.

Kommentarer är stängda.