Den bästa spelaren i hela Championship uppges vara på väg till Liverpool.

Det är den Lissabon-baserade frilansjournalisten Marcus Alves som uppger att Wolverhamptons stora mittfältsstjärna Ruben Neves är påväg till Liverpool. Vem är den här journalisten tänker ni? Alves var bland annat den som breakade nyheterna att Coutinho bett att få lämna Liverpool förra sommaren. Men utöver det är han en relativt okänd journalist i sammanhanget som bland annat skrivit för fotbollsmagasinet FourFourTwo.

Liverpool har länge varit intresserade av Neves och scoutade honom intensivt när han slog igenom i Porto som 18-åring. Därför var chocken såklart stor när han valde Wolverhampton i Championship förra sommaren.

En säsong senare har Neves varit en av de starkast bidragande orsakerna till att Wolves redan säkrat en plats i Premier League nästa säsong. Han är en defensiv spelfördelande mittfältare med ett bra distansskott och underbar passningsfot.

Marcus Alves hävdar vidare att Besiktas offensiva mittfältare Talisca är tänkt att ersätta Neves i Wolves, och att det börjar röra sig på marknaden. Hans tweet avslutas med det något kryptiska ”A ver” som man med lite google translate-hjälp kan översättas till ”låt oss se”.

Så är detta är början på en transfersaga eller något som kommer vara bortglömt om ett par veckor. Låt oss se…

* * *

6 kommentarer
 1. Vore en bra värvning tycker jag. Fattar fortfarande inte varför han gick till Wolves. Vet ju hur han hamnade där men att en spelare som han gick med på den övergången är bara konstigt då han kunde enkelt ta en plats i minst ett mittenlag i PL.

  Kanske han hade någon slags överenskommelse med klubben att han kan lämna efter ett år vare sig dom går upp eller inte om en PL klubb från övre halvan kommer och knackar.
  Om planen va att han skulle lämna för PL efter en säsong så är väll det inte helt konstigt att han gick till Wolves. Han fick en säsong under bältet i England på en lägre nivå för att vänja sig med fotbollen där.

  • Jorge Mendes är namnet på anledningen (eller orsaken, hur man väljer att se på saken) till att Neves hamnade i Wolves. Efter Neves genombrott i Porto trappades hans speltid stegvis ner, så flytten var nog ganska smart och planen är nog att han ska få gå vidare i karriären. Frågan är om det blir redan nu eller efter 1-2 år i PL. Men viss var Wolves ändå ett otippat klubbval, en utlåning till en mindre portugisisk klubb hade ju varit det normala för en spelare i hans situation.

   Rolig kuriosa är att tidigare LFC-coachen Pep Lijnders har en bakgrund i Porto och redan för några år sedan ryktades det om att han rekommenderade Klopp att köpa loss Neves: https://totaalliverpool.com/nyhetsartiklar/ruben-neves/

 2. Längesedan jag var så taggad på en silly som i år. Vi har aldrig varit i en lika stark position.

  – Ordentligt med cash
  – CL-spel (troligtvis)
  – Sämst topp 4 i Europa
  – Roligt offensivt spel
  – Starkt managernamn
  – Komplett startuppställning på de tre offensiva positionerna, vi kan satsa på ung kvalité.. någon måste in
  – Bra breddspelare på mittfältet, Keita kommer och vi kan satsa på iaf en kvaliteetsspelare
  – Fungerande vänsterback och toppklass i VVD, i övrigt bra bredd men vi saknar 2 namn typ… här kan vi också gå på kvalité
  – Kommer en målvakt lär det bli ett starkt namn

  Liverpool kan aldrig varit i det här läget tidigare, där man har bra med cash, solid trupp och är attraktiva för spelare. Ser fram emot nästa säsong mycket, kan det bli året vi faktiskt utmanar om ligatiteln på riktigt?

  • OS: Ja, alla de faktorerna gör att vi kan se fram emot en spännande sommar. Några etablerade klasspelare samt några supertalanger borde kunna dyka upp.

 3. Kollar man på videon så ser man vilken klass grabben har med sina passningar, tänk att ha en sådan kille bakom vår dödliga trio. Ingen kritik åt Wolves anfallare, men de mackorna som man såg i highlightsvideon så är där givet 4-5 assist till på kontot för Neves om man haft en gubbe (läs Firmino, Mané eller Salah) som hade förvaltat chanserna bättre. Att han bara har en assist på 37 matcher är väl iofs lite oroväckande, men hade nog passat fint i ett Liverpool. Inte minst som backup.

  Är det nån lagdel som verkligen är i behov att uppgraderas så är det just mittfältet, vi har ok uppsättning där men för att vinna en eventuell liga så behöver vi ha in 2 startgubbar där som uppgraderar dagens kvalitet. Sen så kan man ha de vi har idag som backup. Frågan är, skulle Neves ta en startplats i dagens Liverpool?

 4. Ja tack, hade passat perfekt för vårt spel!

  Neves, Keita och Jorginho in så blir jag väldigt nöjd haha! För om det är något som saknas i vårt mittfält idag är det kreativitet och passningsfoten.

Kommentarer är stängda.