Liverpools brasse hyllas för sin arbetskapacitet.

Att Roberto Firmino är lysande såväl med som utan boll har LFC-supportrar begripit för längesen. Nu hyllas Firmino av statistiker, som uppmärksammar siffror som lyfter fram hans arbetskapacitet.

Firmino har satt in 62 tacklingar i Premier League den här säsongen, vilket är otroligt många för en anfallare. Det är fler tacklingar än vad exempelvis Arsenals mittback Shkodran Mustafi har gjort. Som en ytterligare jämförelse har Firmino vunnit bollen i 48% av tacklingarna, vilket kan jämföras med Mustafis 44%.

I statistiken över antalet vunna dueller har Firmino vunnit hela 161 dueller i Premier League den här säsongen.

Lägg därefter till att Firmino har levererat mål och assists på kontinuerlig basis, och bilden över en komplett spelare börjar klarna.

5 kommentarer
 1. Vill gärna se snitt på antal km löpt/per match, minuter spelade, 1’a , 2’a och 3’e man på boll vid mål/involvering, statistiskt sett så gör han mer än vad som syns uppmärksammas. Han är viktigare än vad många anser och hans utvecklingskurva är spikrakt uppåt.

  Sen ska vi vara glada att Tottenham och Chelsea tappat mark mot oss, 4’e platsen är väl oss garanterad nu eller räknar jag fel?

  • Beror på vad du menar med garanterad, men det ser mycket ljust ut 🙂

   2 poäng tillgodo på Spurs, båda har 4 matcher kvar – vem som kommer före den andre är hugget som stucket, vi har Chelsea kvar, de har ingen svår, 3 hemmamatcher kvar har de dessutom.

   Mot Chelsea skiljer det 10 poäng, vi har en match mer spelad, säg att de vinner ikväll. Då är det 7 poäng på 4 matcher, men slår de oss är det bara 4 poäng på 3 matcher. Så det här lever nog ett tag till 🙂 Men det känns lugnt.

  • OS: Jag trodde vi hade 72 men även då så hade det välbk te blivit en garanti för att vi tar 4’e platsen garanterat…. Det ser ljust ut vilket som ✌🏻

  • Inte för att vara övermodig men jag tycker snarare att vi ska titta högre upp i tabellen och försöka ta ikapp på Utd eller åtminstone hålla tredjeplatsen och därmed Spurs bakom oss.

Kommentarer är stängda.