[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Enligt Bild är Liverpool, Manchester City, Chelsea, Manchester United och Atletico Madrid intresserade av Hakan Çalhanoğlu.

Cal

20-årige Çalhanoğlu är en offensiv mittfältare som har gjort en stark säsong för Hamburg.

Bild uppger att såväl Brendan Rodgers som chefsscouten Barry Hunter var på plats för att kolla på Çalhanoğlu i matchen mot Bayer Leverkusen.

* * *

Manchester United siktar på att göra klart med Luke Shaw innan VM-slutspelet. En övergång skulle kunna gå på hela £30 miljoner. United tror att de ska kunna övertala Shaw att nobba Chelsea, trots att talangen har hållit på London-klubben sedan barnsben. Shaw är orolig för att få svårt att få speltid i Chelsea, där ju Cesar Azpilicueta har visat god form, samtidigt som Ashley Cole förväntas skriva på ett nytt ettårsavtal. En annan spelare på Moyes radar är Marco Reus, som har visat lysande form på sistone, medan William Carvalho alltjämt också är ett aktuellt namn för United. Försöken att övertala Toni Kroos att flytta till Manchester har dock inte gett något resultat och nu befarar Moyes & co att Kroos ska välja att förlänga sitt kontrakt med Bayern München istället (The Telegraph).

Nemanja Vidic har redan skrivit på ett tvåårskontrakt med Inter. Ytterligare spelare som förväntas United i sommar är Patrice Evra, Rio Ferdinand, Ryan Giggs, Javier Hernandez och Shinji Kagawa (The Telegraph).

Manchester United har tagit ett steg närmare en värvning av Luke Shaw, som skulle gå på £30 miljoner. Shaw är förvisso Chelsea-supporter sedan barnsben, men han lockas av löften om regelbunden speltid i United. Shaw skulle acceptera en flytt till United om de kommer överens om en övergångssumma med Southampton. United har över £100 miljoner att spendera i sommar och en annan spelare som de jobbar på är William Carvalho. Sporting Lissabon kräver fortfarande hela mittfältarens utköpsklausul på £37 miljoner, men United försöker att förhandla ner den enorma summan (The Daily Mail).

11 kommentarer
 1. Reus ca 40 milj o shaw ca 30 milj, plus feta löner. Det är att ta till stora pengapåsen, utd. Men utan CL spel är det nog omöjligt trots alla pengar de har.
  Värvar vi kono, contreau, Richards och drömmen Kroos så är j-vligt nöjd. Plus att vi tar hem borini.

 2. Tycker man borde vara med och rycka i Shaw. Känns liksom som att det borde vara mer lockande att spela i en klubb som för tillfället utmanar om titeln, och som kommer spela Champions League fotboll nästa år, än Manchester United. Vänsterbacksplatsen är också ett ställe som behövs förstärkas.

 3. Ser inte meningen att försöka värva Shaw, när man kan få 2 ytterbackar för samma pris.

 4. Ja dessutom får Shaw leva ut hela sitt sätt att spela fotboll på hos LFC.

 5. Är det någon som vet vad vi kan räkna med för transfersumma i sommar vid ligavinst? Måste finnas skapligt med cash kvar från de senaste fönstren och ligavinst+CL-spel borde väl kunna lösgöra en del? Borde väl komma in X antal pund för försäljningar också.

  • Det mesta i ligavinsten är nog redan budgeterat för. Det är nämligen inte så stor skillnad på att komma etta eller typ 5a längre. De som kommer etta får 99 miljoner pund och de som kommer sist får 62 har jag för mig.

  • Ja, det är det kommande CL-spelet samt en enorma PR-boosten som man får av en ligaseger som kommer att generera i stora ’oförutsedda’ intäkter, inte prispengarna för ligasegern i sig… Om Liverpool vinner ligan alltså 🙂

   CL-spelet kan vi ta för givet. Liverpool kommer att komma topp 3 och således slippa kvala.

  • Ja nog för att man hade ovanligt stora förhoppningar efter vår goda start på säsongen (3 vinster) så kunde man aldrig tro att vi skulle ha chans på ligatiteln redan nu.

   Det kommer bli väldigt intressant att se om spelare fortfarande kommer rata oss trots CL spel. United verkar ju inte bry sig om det faktum att de missar CL med tanke på vilka spelare de försöker värva, rena världsklassspelare rakt över.

   Det jag tycker ska bli mest intressant att följa är backlinjen. Vilka som försvinner, vilka blir kvar, hur många har vi för avsikt att få in där egentligen.

 6. Det gäller att värva smart i sommar och inte förstöra det som byggts upp. Backlinjen känns som prio 1 men även där gäller det att inte bara värva namn utan också organisera den rätt. In med 2 ytterbackar. Sagna på free transfer vore inte helt fel och sen exempelvis Shaw eller Moreno. En mittback av kvalité att konkurrera med Skrtel kanske också vore ett alternativ. Jag tror att Sakho kommer växa nåt enormt till nästa säsong även om jag knappast tycker att han gjort bort sig denna säsongen.
  Mittfältet behöver förstärkas. Jag tycker Allen är underskattad och alltid gör ett bra jobb precis som Henderson. Men vi kan inte räkna med att Gerrard håller samma klass nästa säsong. Han har dessutom haft väldig tur med skador i år. En spelare som verkligen försvunnit från radarn är Lucas. Det är en bra back up men en centralmittfältare av kvalitet likt Kroos vore inte helt fel. En backup till Coutinho har vi redan fått i Sterling, de har visat att de kan växla positioner och ändå göra ett bra jobb. Däremot behövs en spelare som både kan spela ytter och 10a likt Konoplyanka. Finns många spännande alternativ

 7. Hoppas Rodgers hugger på Reus, en fantastisk lirare som skulle kunna skapa magi tillsammans med Suarez

Kommentarer är stängda.