[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Många läsare höjde nog på ögonbrynen när Total Liverpool rapporterade att The Daily Star uppgav att Liverpool är villiga att betala £38 miljoner för Ross Barkley. Roberto Martinez verkar inte vara överdrivet bekymrad av ryktet – och jag förstår honom.

Everton har gjort en fantastisk säsong. Jag blir faktiskt glad av att tänka på hur bra de har spelat. Särskilt med tanke på att Liverpool har varit ännu bättre. Det finns ingenting att vara avundsjuk över, trots Evertons fantastiska spel under Martinez styre. Faktum är att det vore fantastiskt för staden Liverpool om både de röda och blåa kvalificerar sig till Champions League. Deltagande i turneringen medför så mycket rent ekonomiskt. Både till de deltagande klubbarna och staden Liverpool. Egentligen vill väl samtliga LFC-fans inte bara klubbens, utan även stadens bästa, eller hur?

Jag hoppas således få se Everton i nästa säsongs Champions League. De får gärna komma till final – bara de förlorar mot Liverpool i finalen. Föga sannolikt, förstås, but you get my point.

Ross Barkley är en Everton-kille i grunden. Jag har ingen aning om han likt Wayne Rooney har varit maskot på deras hemmamatcher, men min förhoppning är att Barkley blir en Everton-legend och ingen spelare som flyttar. Särskilt inte en spelare som flyttar redan nu. Varför lämna Martinez lagbygge för att flytta? De spelar bra fotboll, han utvecklas ständigt och kanske rentav kommer att få representera Everton i Champions League.

bark

Att andra klubbar är intresserade av Barkley är naturligtvis bara på sin plats. Jag hade dock tackat nej till honom under de rådande omständigheterna. Då syftar jag kanske framförallt på prislappen, som skulle bli skyhög, på grund av hans kapacitet, nationalitet, nuvarande klubbadress samt de många andra intresserade storklubbarna. Det mest sannolika i allt detta är givetvis att Liverpool är intresserade av Barkley – för det måste väl alla engelska storklubbar vara?

Min bedömning är att Barkley realistiskt sett skulle kosta minst £30 miljoner om han ger sig fan på att lämna Everton. Antagligen närmare £35 miljoner. Det är ingen summa som jag vore beredd att lägga på honom, trots att han är en lysande talang. Då finns klart mer prisvärda alternativ där ute. Att köpa prisvärda spelare kommer att bli ännu viktigare om UEFA gör slag i saken och bestraffar ”Financial Fair Play-fuskare” som Manchester City och PSG. Då gäller det att hålla i pengarna lite hårdare för att kunna leva efter FFP-reglerna.

1 kommentar
  1. Oavsett så kan han aldrig bli en av ”oss” pga av sin bakrund som livslångt Everton fan. Låt han stanna men tycker han är fantastiskt bra dock.

Kommentarer är stängda.