[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Det råder inga tvivel om att Christian Benteke är en duktig anfallare. Den stora diskussionen om Benteke har och är fortfarande om han verkligen kommer att passa in i Liverpools spel. En som av naturliga skäl tror att Benteke kommer att göra succé är Brendan Rodgers, som ju onekligen har gjort sitt yttersta för att få in belgaren.

Efter fredagens match i Malaysia fick Rodgers frågan: ”This is the first chance we’ve had to speak to you since you signed Christian Benteke, what do you think he can bring to the club?”

Rodgers svarade:

There’s a number of qualities that he has and he will only improve in his time at the club. I think first and foremost his goals, if you look at his goals record since the time that he’s been in the Premier League he’s up there with the best in terms of numbers. So that was very important for us. Obviously I’ve heard and I’ve seen stuff about the style, ’he won’t fit the style of how we play’ – I think he’ll only complement it and help us. He’s a big guy but he’s got the attributes that I like in terms of pace and movement and he gets goals, he gets all types of goals. He’s great in the air, strong, he can hold the game up, he can play on the counter-attack, he can play whenever the team is deep because he can hold the ball up with his physical strength. As I said, he’s a boy that still is improving in his game so I don’t think there’s any doubt he’ll fit our tactical idea of the game and he can be a huge player for us.

Rodgers tror stenhårt på Benteke. Gör du också det?

35 kommentarer
 1. Benteke väcker känslor måste jag säga. Han är utan tvekan en riktigt bra anfallare i rätt lag och spelsätt. Tror han hade fungerat riktigt bra i Chelsea.
  Nu hoppas jag ju verkligen att Rodgers lyckas hitta ett spel som passar honom för som vi velat spela gör det nog inte. Förhoppningsvis kanske vi kan spela ett rakare spel och komma till fler avslut.

  Ska bli roligt att se om han kommer få speltid mot Helsingfors eller swindon och se hur det är tänkt att vi ska spela.

 2. Ja det ska bli väldigt spännande att se hur vi kommer spela med Benteke på plan. Även hur vi kommer ställa upp med Sturridge tillbaka. Blir riktigt tight om platserna detta året har väldigt svårt att se hur någon ska kunna hålla Ibe utanför startelvan. Killen är verkligen klass och verkar även ha bra avslut.

 3. Som någon här sa, det verkar som att BR länge varit ute efter en större striker med tanke på balo och lambert (visserligen floppar) så jag hoppas han vet vad han behöver göra.

 4. Efter att ha sett dessa träningsmatcher så är jag övertygad om att Benteke kommer bli en tillgång. Tycker vi slår mycket inlägg men inte haft rätt man därinne i boxen. Origi hade det kämpigt mu senast. Benteke hade skapat mera tror jag. Men som sagt det blir spännande att se honom.

 5. Man kan ju argumentera att vi inte gör många inlägg men det kan ju vara pga att vi inte har haft en spelare av Bentekes kaliber. Våra ytterbackar (Moreno och Clyne) är riktigt vassa på inlägg mot huvudet.
  Tror jag att vi kommer spela ett sådant spel? Nej men kan ju inte skada att ha det som ett alternativ. Känns ganska klart nu att BR vill ha maximal taktisk flexibilitet i truppen och med de spelare vi har kan vi variera rejält. Ska bli riktigt kul att se oss denna säsong.

 6. Är det bara jag som tycker att benteke har ungefär samma spelstil som balotelli? Vi såg ju förra säsongen att den spelartypen inte alls passar in i laget. Jag är fortfarande väldigt skeptisk till denna värvning men hoppas att jag har fel.

  • Balo ock Benteke har lite samma egenskaper men Benteke är jobbigare och möta för han kämpar mer och han är mycket bättre i boxen.

  • Skillnaden mellan Benteke och Balo är att Benteke har positionsspelet, spelförståelsen och skottprecisionen. Något som Balotelli helt saknar, iaf när det kommer till de första två.

 7. Med priset och lönen i tanke så förväntar jag mig minst 15 mål.

 8. Nu trodde ju iofs Rodgers lika stenhårt på Lovren inför förra året, så det säger ju absolut ingenting. Mr. Dejan som igår (åter en gång) var uppe på läktaren och beställde grönsakswok, sötsursås med extra allt, medan den världsberömda malaysiska superanfallen lekte in en kasse.
  Sen håller jag inte med om att vi inte slagit inlägg, vi har inte slagit inlägg som gått fram, det är skillnad. Fastnar varenda inlägg på första försvarare spelar det ju ingen roll vem man har som anfallare.
  Det enda viktiga i år är att komma top-4, sen om det är Benteke, Balotelli eller någon annan som sätter dit dem kvittar. Laget går alltid före individen. Jag är nöjd med laget om vi kommer top-4 och jag är missnöjd om de missar.

  • Tror faktiskt topp 4 blir svårt. Chelsea känns kompletta, Arsenal verkar ha hittar rätt sett till senaste halvåret. Så vi skall komma topp två mot United eller city. United hade ingen mittback förra året, de borde ju fixa det till iår. City är city. Hade vi haft en stabil defensiv så visst men känns som nuvarande uppsättning kommer slarva bort det. Vem är det av topp 4 tror du vi petar?

  • Klart topp 4 blir svårt, men var väl ingen som ens hade räknat med topp 4 när Suarez sköt oss till en andraplats i ligan?

  • Nä, men ligan kändes med på dekis då också, både Arsenal och Chelsea var betydligt sämre då. Det enda jag reagerade på är att man blir missnöjd om vi missar. Det jag hoppas på iår är att vi kan bilda en fungerande stomme och få till en spelidé som spelarna förstår och som fungerar. Sedan hoppas jag till framtiden att vi inte skall behöva tokvärva så många spelare för att vårt spel fungerar utan kan fokusera på att komplitera med klass med någon enstaka spelare. Jag kräver dock inga mirakel iår.

  • Kaparn//om en klubb går ut med en målsättning som man sedan inte når, på vilket sätt är det då underligt att man som supporter tycker att laget misslyckats.
   Det skulle ju vara skillnad om laget gick ut med målsättningen att det är ok att vara i skicktet Southampton-Everton-West Ham och stoke, då skulle man inte kunna säga lika mycket. Nu är det ju faktiskt så att vi istället har en tränare som säger sig kunna utveckla laget så att vi ska vara top-4, då måste ju utvärderingen bli därefter? Eller?

  • Jag tror inte vi hamnar top-4.
   Frågan är om vi i år rår på Tottenham heller?
   Där vi främst kommer tappa är defensivt. Vi har alldeles för knackig defensiv (ännu ett år).
   Clyne riktigt bra, sakho och Skrtl ok, Moreno, Lucas, nja.. Can, Gomez, Allen, toure och så Lovren.. Det är ju inte så att vi behöver riskera att tappa någon av de här (clyne möjligtvis undantagen) till något topplag.
   Så nej, jag tror absolut vi missar top-4,

  • Forever7 // Man ska inte utvärdera våra försvarsspelare alltför mycket utifrån individuell kapacitet. BR:s största problem är att han kan inte försvarsspel. Det går att få ett helt lag att spela som en enhet även fast alla spelare inte är klasspelare på varje position. BR måste få backlinjen att bli samspelt, täcka ytor, hålla linjen, bli samspelta vid fasta situationer, sluta att bli bolltittare osv. Många gånger hamnar backlinjen i knät på Mignolet pga uteblivet presspel – vilket BR hävdar är hans melodi. Hoppas de nya ass. tränarna kan hjälpa till med försvarsspelet.

  • Johannes//håller med. Rodgers har absolut brister att styra upp defensiven. Fast samtidigt är det inga världsstjärnor vi har där heller.

  • Fullt förståligt att Lovren går bort sig mot Ronaldinho 😉 😉

  • Inte för att på något sätt försvara Lovren, men gjorde inte hela laget en rätt så lökig insats igår? Skillnaden är väl att det som oftast märks betydligt mer när en back tappar koncentrationen nån hundradel än när en mittfältare gör det.

   Ställer mig lite frågande till Rodgers matchande av laget under dessa tävlingsmatcher där man tydligt satsat på att låta ett fåtal spelare spela ihop sig, framför den något mer klassiska valet att låta så många som möjligt få speltid. (Kan ju förvisso vara så att detta beror på en väldigt ung trupp och små känningar för Sakho, Markovic och Ings).

  • Hade personligen gärna sett mer av Teixeira och gärna lite mer rotation nu under försäsongen, men vi får väl se hur det ser ut sen när säsongen börjar!

  • Tycker Rodgers har gjort helt rätt genom att spela dom spelarna som ska spela i öppningsmatchen mot Stoke. Iår är inte försäsongen så lång som den brukar och Liverpool har minde än en månad på sig att få till ett lag i matchform. Då kan man inte hålla på och dalta runt och rotera truppen varje 45min och spela spelare som inte kommer ha någonting med säsongspremiären att göra, det finns helt enkelt inte tid för det.

 9. Hur många trodde vi skulle vara sjukt nära att ta titeln inför säsongen 13/14?
  Känner mig (som vanligt) väldigt optimistisk inför ligastarten. Men kommer bero väldigt mycket på hur våra konkurrenter går i år.
  Om vi inte har haltande topplag i år också så tror jag racet kan vara mer eller mindre avgjort efter boxingday.
  Vårt tuffa borta schema i början på säsongen kommer visa oss var vi står.
  Som sagt, jag är optimistisk. Och jag tror faktiskt att Benteke kommer göra jobbet. Tyvärr kommer han bli slaktad av vissa ”fans”om han går mållös 3 matcher i rad. Tror även att många av fjolårsvärvningsrna kommer imponera i år.
  Liverpool = top 3

  • Man får tycka olika, och tro olika. Det är bra att vissa är optimistiska, medan andra är mer pessimister.
   Benteke kan mycket väl passa bra hos oss, precis som det kan bli helt fel.
   Förra årets nyförvärv kan blomma ut, precis som de också kan vara lika dåliga som förra året.
   Det viktiga och roliga är att fans och ”fans” nu i förhand kan spekulera och sia om framtiden.

 10. Skjut mig, såga mina åsikter men fakta är att vi har 2 st riktigt duktiga, 5 egentligen, anfallare i truppen som ska kunna kämpa om en startplats.

  DOCK så är de 2 vassaste skadebenägna och varav EN är djupledslöpare och mångfaceterad i sina mål, Sturridge.

  Vad händer OM Benteke och Sturridge går sönder samtidigt? Ska Ings, Ballo och Origi axla deras roll? Ings tror jag faktiskt MER på än Benteke.

  Laget har under 2 säsonger köpt in 17 (om jag inte minnet sviker från någon annan skribent) nya spelare varav mer än hälften har floppat.

  Ska BR ändra speltaktik med köpet av Benteke? Ska vi spela med en ensam striker? Ska vi köra diamanten igen eller är det 4-3-3?

  Har vi verkligen rätt defensiva spelare?

  Jag tror verkligen på att BR kan utveckla laget och spelarna individuellt till sitt maximum, försäljningen av Suarez och köpen efteråt var och är fortfarande en gåta, detta fönster har vi, i mitt tycke, handlat klokare (Benteke är inte med i den åsikten) men de pengarna vi la på Benteke hade vi kunnat köpa en likvärdig spelare för fast för mycket mindre pengar.

  Jag hoppas att jag har fel, älskar vårat lag, men jag tror att de spelarna som kommer blomma ut är Ings och Firmino, Benteke och Sturre går sönder och Origi kommer floppa totalt, jag hoppas att karman biter mig i läppen och slår mig i ansiktet men nej, det känns inte bra, inte bra alls…

  • Benteke har missat 20 matcher pga skada sen han kom till PL och majoriteten är pga den långtidsskadan han fick innan VM. Han har haft tre skador sammanlagt sen 2012. Skulle inte kalla honom skadebenägen.

   Rooney har missat 20 matcher under samma period, Giroud har missat 18, Lukaku har missat 9 matcher och Sturridge har missat 74.
   Benteke har gjort fler mål under den perioden än samtliga av dom jag nämnde.

   Att du försöker klassa honom tillsammans med Sturridge är bara löjligt rent ut sagt.

  • Och sen vill jag veta vilken likvärdig spelare du tänker på för mycket mindre pengar?

  • Insigne, Immobile, Higuain, Cavani (?), Zlatan (?), Mario Gomez, Benzema (?), Reus (?), Depay, för att nämna några.

   Att Benteke är eller inte är Skadebenägen är relativt, han har varit skadad, ja, kommer han bli skadad igen? Förmodligen, men frågan är om det blir en längre skada eller kortare, det får tiden utvisa likväl som att alla spelare (oavsett lag) kan bli skadade och ja, det var den skadan du nämner som jag refererar till, med fel träning kan en gammal skada lätt komma tillbaka.

  • Hmm, och om vi ska vara realistiska? För ingen av dom du nämner där är det i min bok i dagsläget

  • Insigne, Immobile, Depay och kanske Gomez är/hade varit fullt realistiska.

   Hoppas att Benteke levererar, annars kommer Klopp in i Januari eller efter en missad CL-PLATS vid säsongsslut.

 11. Pelle2x & JesperEss; Ryktet om Reus – hur trovärdigt är det tror ni?

  • 0,00% – det kommer absolut inte hända och kommer från källor som bara skriver skit. Tyvärr.

 12. Brendan och jag tycker samma sak gällande Benteke. Han kommer att bli en dundersuccé. Han är mångsidigare än vad de flesta tror här, vi kommer inte att behöva anpassa spelet särskilt mycket. Dessutom är han nog ganska rävig. Jag tror att han kommer att njuta av att ha Firminho och Coutinho runt sig, men även Hendo och Milner. Liverpool kommer denna säsongen att vara en suverän blandning av teknik och betong. Clyne och Moreno kommer att komma till sin rätt då de är suveräna på att ta sig upp på kanten och slå kross. Det enda som oroar mig är mittförsvaret. Men innan de sätts på prov så har väl vi blåst motståndarna av banan med vår press. Sammanfattningsvis så kommer inte många lag att kunna matcha oss. Vi kommer att komma 3:a eller fyra.

  • Jag gillar din optimism och hoppas du får rätt…

Kommentarer är stängda.