[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

I detta inlägg samlar vi matcherna som Liverpool spelar i Asien och Australien!

* * *

2015-07-24: Malaysia XI – Liverpool x-x

* * *

2015-07-21: Adelaide United – Liverpool 0-2

* * *

2015-07-17: Brisbane Roar – Liverpool 1-2
1-0: Dimitri Petratos 17′
1-1: Adam Lallana 28′
1-2: James Milner 75′

Kommentar: Det som man bör ta med sig från denna match är Gomez storspel på vänsterbackspositionen. Efter matchen bekräftade Rodgers att han ville testa Gomez på den positionen – och managern sa också att det inte finns en chans att den unga backen kommer att lånas ut ”he will stay here and compete for his place”, sa Rodgers och tillade att det blir speltid redan den kommande säsongen för värvningen från Charlton. Mycket glädjande! Rodgers berömde även Hendersons och Milners löpstyrka efter matchen och betonade att Milner är som bäst på innermittfältet, räkna med att Hendo och Milner kommer att spela många matcher tillsammans de kommande åren. I övrigt noterar jag att Lallana fortsätter att näta och att Ibe gjorde en väldigt bra insats. Clyne har också växt in i detta väldigt snabbt, och det är kul att se!

* * *

2015-07-14: Thai Stars – Liverpool 0-4
0-1: Lazar Markovic 3′
0-2: Mamadou Sakho 42′
0-3: Adam Lallana 52′
0-4: Divock Origi 86′

Kommentar: Det var sannerligen inte under idealiska väderförhållanden som Liverpool inledde turnén på ett fint sätt genom att besegra Thai All Stars med 4-0. Detta var också matchen då Bogdan, Gomez, Ings, Clyne, Milner och Origi debuterade i Liverpooltröjan. Jag gillade att Markovic, Lallana och Origi nätade. Markovic behöver nog bygga på sitt självförtroende, Lallana fick förra försäsongen förstörd av en skada och det är förstås bra att Origi fick igång målskyttet direkt. Origi hade även flera chanser att göra mål, men han fick nöja sig med en balja den här gången. Noterbart var även att Teixeira, som ägnat flera månader åt att rehabilitera en jobbig skada, var tillbaka i spel och såg pigg ut.

10 kommentarer
 1. Har sett båda matcherna, och man kan väl säga att det finns mycket att ta med sig, även om motståndet inte varit speciellt högklassigt.

  Positivt:

  Gomez – Herregud vad moget han spelar, bara 18 år.
  Lallana – Ser ut att vara i god fysisk form, två mål dessutom.
  Milner – Grymt bra pådrivare, hans rutin kommer vara nyttig.
  Henderson – Ny kapten, som ser ut att ha tagit några xtra kliv.
  Clyne – Stabil, och framför allt, ser ut att ha grym fysik!

  Frågetecken:

  Lambert – Måste väl inse att han ska lämna?
  Lucas – Ser trög ut, som vanligt. Men hans roll behövs i truppen och han bör få vara kvar om vi inte värvar någon CDM.
  Ings – Vissa goda tendenser, men han måste vara mer ”rädd” om bollen när han får den. Vill inte att han ska bli en ny Borini.

  • Tycker Ibe har glänst också!

  • Tycker inte Ings har gjort bort sig på något sätt. Han jobbar mycket bra över stora ytor samt visat prov på riktigt bra positionsspel i sista tredjedelen och fin teknik. Att han måste vara mer rädd om bollen kan man säga om alla anfallare. Bolltapp får man förvänta sig av anfallare helt enkelt. Hur många bolltapp har inte Sturridge t.ex. per match?
   Ings skapar mycket i straffområdet och har kommit till fina lägen i tighta situationer.

   Sen ska vi komma ihåg att dom har tränat i två veckor medas Ings är nog en av dom som är mest sliten efter den gångna säsongen och behöver tid för att komma upp i varv igen.

   Det jag sett av Ings och Origi är mycket positivt och tror båda kommer ha en positiv inverkan på den kommande säsongen, även om den nu mer blir från bänken och cuperna då dom är trots allt Liverpools tredje och fjärde alternativ. Och enligt mig(efter två matcher) är dom båda en rejäl uppgradering från förra säsongens anfallsuppsättning.

 2. Gillar starkt Milners ingång i klubben! Han tar för sig, både på och utanför plan på ett riktigt proffesionellt sätt med sina intervjuer m.m.

  Milner är perfekt för Brendans centrala mittfält med sin bra kondition och löpvilja. Rent spelmässigt är det en uppgradering från den Gerrard vi hade i slutet här.

  Firma Milner-Hendo ser riktigt stabilt ut! Lägg till monstret Can i den ekvationen sen också…

  Tror ni Can skulle kunna ta DM-positionen i diamanten som Brendan tycks vilja köra? Lucas räcker ju inte till men är ju ändå ganska bra som back-up där, tycker heller inte man för lätt ska göra sig av med trotjänare såsom Lucas.

 3. Går det att få startelvan plus bytena för varje träningsmatch? Känns som inläggen blir mer intressanta då 🙂

 4. Malaysia 1 – Liverpool 1

  Och Lovren var lika värdelös som vanligt. Seriöst…

  Går ut och whine:ar i media att man inte ska skylla honom för alla defensiva misstag sen presterar han så här – har man något annat val?

 5. Till nästa säsong så hoppas jag vi skippar jippomatcherna mot de hopplockade lagen från Asien, helt meningslösa matcher enligt mig där tempot håller fruktansvärt låg klass och motståndet är både spelar fult och är osportsliga och gör allt för att döda matcherna. Idag gjorde väl Malaysia XI bortsett från alla filmningar byten varannan minut i andra halvlek och dödade matchen totalt. Förbannat tråkigt att kolla på. Matcherna mot de Australienska lagen har jag inte emot, det är riktiga lag som är sportsliga och ger ett bra motstånd.

  Lovren är katastrof, och han kommer att starta premiären, det är jag fullständigt övertygad om. 6-1 igen?

 6. Vårt lag känns väldigt framtungt. Mignolet är allt annat än stabil och sahkos skadehistorik känner vi alla till och moreno hoppas jag verkligen har förbättrat sin defensiv. Ju mindre lovren behöver spelar desto bättre. Den ända man kan lita på hyfsat är skrtel.

  Brendans motto måste vara att anfall är bästa försvar…

  • Coutinho// BR kan bara anfall men inte försvar. Ja Lovren är inte bra men han kan bättre! Hans säsong i Soton innan han kom till LFC, vittnar om att han kan spela bra. Det som är problemet med LFC och försvarsspelet är ju att de som lag inte spelar som en enhet. De spelar som individualister. De tittar boll, glömmer täcka ytor, blir sittande i knät på Mignolet, backar och backar när en motståndare vänder upp i offensiven.

   En som är hopplös på att kliva upp mot sin motståndare är Skrtel. Jag vet inte hur många gånger han backar 10-15 meter när en offensiv mittfältare från motståndarna kliver fram. Det för mig är helt vansinnigt försvarsspel! BR talar om presspel men han menar då mest i det offensiva för i defensiven är många gånger pressen på bollhållaren som bortblåst!

Kommentarer är stängda.