[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Brendan Rodgers framtid kommer till stor del bero på den kommande säsongsgenomgången med FSG, även om de sistnämnde vill tona ner spekulationerna som gör gällande att Rodgers är på väg att få sparken. Rodgers kommer att få besvara en rad obekväma frågor och får helt enkelt kämpa för att behålla jobbet (The Liverpool Echo).

Säsongsgenomgången kommer inte att fokusera på Brendan Rodgers position. ”Not on the agenda” är den officiella linjen angående om Rodgers sitter löst. Någonting kan komma att ändras, men budskapet som klubben framför nu är att managern och den omtalade transferkommittén blir kvar, och att en DoF inte kommer att anställas. Rodgers har redan haft preliminära samtal med FSG:s president och det var efter dessa som han enligt egen utsago sitter ”150% säkert” som Liverpoolmanager. Så länge Rodgers har Gordons förtroende sitter han säkert. Liverpool kommer att stå fast vid sin modell som går ut på att värva unga spelare istället för färdiga världsklasspelare. Klubben vill utveckla egna världsklasspelare, eftersom detta är billigare (The Telegraph).

FSG kommer att fortsätta att backa upp Brendan Rodgers – men de kommer inte att acceptera en till säsong som denna. På säsongsgenomgången kommer FSG att grilla Rodgers och ställa stenhårda frågor till honom. Det kommer att ske förändringar som Rodgers måste acceptera. Michael Gordon kommer även ställa Rodgers mot väggen och vilja ha garantier för att han kan ta Liverpool tillbaka till Champions League. Om Rodgers inte kan acceptera förändringarna – som bland annat kan komma att inkludera att en DoF installeras – kommer han omges att lämna klubben. Rodgers kommer även bli tvungen att fortsätta jobba inom FSG:s policies för transfers och löner. Hittills är indikationerna att Rodgers kommer att acceptera förändringarna som FSG förväntas göra. Liverpool har inte visat intresse för någon annan manager och kommer inte att göra detta innan man vet hur det blir med Rodgers, även om det skulle kunna innebära att man ’går miste’ om intressanta tränarnamn som Klopp. Säsongsgenomgången kommer för övrigt att ske första veckan i juni (The Mirror).

* * *

Innan 1-6-förlusten mot Stoke bekräftade Glen Johnson att hans tid i Liverpool är över.

* * *

Kolo Touré har bekräftat att han är nära att förlänga sitt kontrakt med Liverpool.

* * *

Eduardo Salvio är bara dagar från att lämna Benfica och han den nya klubbadressen blir Liverpool, då ingen annan klubb nämns i sammanhanget. Salvio har en utköpsklausul på £40 miljoner men Liverpool kommer att få honom för betydligt mindre än så. Liverpool vill dock göra klart med en anfallare innan man köper Salvio (O Jogo).

Samtidigt cirkulerar rapporter som gör gällande att Salvio är skadad. Det är oklart hur allvarlig skadan är. Initialt verkade den dock inte vara särskilt allvarlig och därmed inte utgöra något hinder för en flytt.

* * *

Liverpool pushar för att signa Monacos duo Aymen Abdennour och Geoffrey Kondogbia. Monaco är angelägna om att sälja många spelare i sommar och båda de av Liverpool jagade spelarna kan säljas (L’Equipe).

* * *

Tottenham har intensifierat sin jakt på Kieran Trippier, som har en utköpsklausul på £3,5 miljoner i sitt kontrakt med Burnley. Liverpool och Bournemouth är också intresserade, men det är Spurs som har tagit täten genom att intensifiera sitt intresse (The Telegraph).

* * *

Liverpool hoppas kunna värva Christian Benteke genom att erbjuda pengar + Rickie Lambert för honom. Aston Villa, Crystal Palace och Bournemouth vill nämligen signa Lambert (The Mirror).

22 kommentarer
 1. Hoppas verkligen att Rodgers får sparken och att vi anställer antingen Klopp eller Ancelotti. Då får vi äntligen ett ansikte utåt som ger respekt åt klubben. Nu känns det som vi har den tråkigaste tränaren som knappt känns älskvärd när det går bra för klubben.

  Har vi tur, kanske vi slutas ryktas med Rodger’s alla förbannade dussinspelare som knappt gör avtryck i Aston Villa, Swansea eller något annat mittengäng.

  • Men för helvete människa?!
   Läser du ens vad som står i artikeln?

  • toyen: Svär inte mot andra människor, detta får dig bara att se osäker ut.
   När det kommer till artikeln tycker jag att min kommentar är relevant. Det är så jag känner om Rodgers och jag är övertygad om att jag inte är ensam i mitt tyckande. Jag tycker att Rodgers känns lam och utsrålar noll pondus vilket enligt min åsikt är ett viktigt kriterie för en framgångsrik tränare.

  • Ja läs artikeln innan du skriver. Och om du håller dig lite uppdaterad så har Ancelotti sagt att han ska ha en operation och vila ett år.

  • JohanE: Vad kul att få prata med någon som är så uppdaterad och alltid vet bäst. Jag är väl medveten om vad han har sagt och inte sagt, men bara för det betyder väl inte det att man som supporter får ha förhoppningar om en bättre tränare än vad vi har för tillfället? Man vet ju aldrig? Det kanske skulle bli första gången i fotbollshistorien som någon säger att dem inte ska någonstans men så händer något helt annat ändå?

   Jag tycker ofta dina kommentarer är trångsynta och aningen arroganta. Jag vet inte om detta beror på att vi har helt olika fotbollssyn eller att du bara känner att du vill trycka ner andra människor bakom din datorskärm?

  • Rodgerscout : Antar du söker ett toppnamn i manager rollen som kan få spelare och komma till oss.

   Brendan Rodgers är för dålig i alla aspekter speciellt när det kommer till match coachingen , sen skulle ingen Marquee signing bli övertalad av br.

   Benitez & Klopp borde ju vara sugna fast dom lär nog inte agera ” yes man ” som rodgers är då han saknar en resumé som gör att han kan kräva något av fsg.

   Men alla har sin åsikt

   YNWA

  • Hur är jag trångsynt och arrogant ? Jag är bland de mest positiva på detta forum och om det är trångsynt då är det nog bara skillnad på hur man ser på saker och ting. Jag tyckte bara att din negativa kommentar visade att du inte läst artikeln eller andra nyheter (som var den största för dagen). Folk som du som bara gör massa dumma kommentarer om att sparka folk hit och dit gör mig ledsen bara. Undrar bara hur set lät från dig förra året.

  • Ja det kan du gärna kolla upp, jag har nämligen alltid varit emot Rodgers för Liverpool, han är en bra tränare men långt från tillräckligt för vår klubb men dina ambitioner kanske är lika tråkiga som dina kommentarer.

  • Jag är hellre tråkig än vara som du…

  • Oavsätt vilken manager vi har/får så kommer ”den” att få rätta sig efter FSG’s transferpolicy …. Utveckla egna talanger samt köpa unga ”outvecklade stjärnspelare” … ( som vi sedan säljer, eftersom vi tenderar att bli allt mer ett farmarlag åt toppklubbarna när vi inte kan erbjuda samma förmåner ) ….

 2. Benteke är inte helt värdelös men jag tycker inte han passar in i det dynamiska spel vi hade förra året och försökt med detta året. Känns som fel anfallstyper vi visar intresse för.
  Hur är denne Salvio förresten?

 3. Det känns som att många vill ha en ny tränare så vi kan få respekten av etablerade topp spelare att skriva på. Det känns helt omöjligt vilken tränare vi än skulle ha att med FSG policy kunna värva in dessa. För är en spelare så bra är garanterat någon storklubb intresserad som inte har restriktioner i transfer och lönebudget.

  Så kliv ner och ställ er på backen och försök se lite realistiskt på situationen.

  • Det realistiska är att det kommer bli tufft för Liverpool att komma topp 4:a med den tränare vi har nu och den brist på bra anfallare vi har nu. Är kluven till att byta tränare men ser inte att BR är rätt man att leda laget. Vet inte vem vi ska ta in istället för BR!

  • Jag tycker att FSG:s transfersstrategi är bra och långsiktig. Sen är det ju inte deras fel att vi faktiskt ger tillräckligt med pengar på många spelare när andra delar av klubben inte presterar som önskat så som Ayre och Rodgers. Med två mer kompetenta människor på dem posterna hade kanske någon av Sanchez, Willian eller Mkhitaryan spelat för vår klubb?

  • Och det är ju inte så att Klopp skulle ha mindre pengar än vad han haft i Dortmund om han skulle skriva på för Liverpool? Så jag tycker att du själv kan ”kliva ner och ställa dig i backen”
   Om man ska se ”realistiskt på situationen” som du säger, borde man kanske inse att vår klubb inte går framåt? Men det kanske är bättre att låta vår för tillfället disfunktionella klubb förvandlas till ett mittenlag?

  • Och vilka topp spelare skulle vi kunna få menar du? Jag tycker det är bra med FSG att de inte vill ha skenande löner och transfers men vi kommer aldrig få in en topp spelare. Vi måste plocka de som toppen inte vill ha och hoppas de når den potential som de köpte dem för.

  • Jag tycker att vi redan är ett mittenlag i många avseenden; okänd tränare, inga tydliga ambitioner, inga stjärnspelare, säljer spelare etc

 4. Det kommer bli väldigt tufft att ta sig någonstans om vi kommer att fortsätta att utveckla talanger, vilken manager vi än har nästa säsong. Vi har ett lag fullt av talanger och breddspelare, för att vi ska komma framåt så behöver vi köpa in färdiga spetsspelare som höjer truppens kvalitet. FSG’s taktik är att köpa in billiga talanger och utveckla dessa, sedan säljs dom för en dyr peng.

  Gillar ryktet om Monaco-spelarna, men tror att dessa kan välja och vraka bland CL-klubbar. Särskilt Kondogbia som har varit väldigt bra denna säsongen. Salvio har jag ingen koll på, kan bli den nya Riera men kan även vara precis den spelare som vi behöver. Benteke är helt fel väg att gå, kan inte se nåt annat än att detta blir fiasko.

 5. Vi behöver mer snabbhet i laget, när Sterling, Sturridge o Ibe spelar så ser det bättre ut men när någon av dem inte är på planen så får vi problem. Då hamnar vi i ett läge där vi inte är tillräckligt skickliga för att ta oss förbi vår gubbe. Om vi inte kan ta oss förbi vår gubbe så blir det väldigt svårt att göra mål… Så snälla, mer snabba spelare som utmanar och bort med en del spelare som bara kan passa bollen i sidled

 6. Jag står inte ut med att ha BR som manager en säsong till. FSG inse, han måste bort.

  En god nyhet i all bedrövelse är att G johnson verkar försvinna.

  Tänk vad snabbt det kan vända, förra säsongen var det klang och jubel föreställning. Man såg ljust på framtiden och tyckte vi hade många intressanta spelare och CL att se fram emot. Nu en säsong senare med en såld världsstjärna, en överbetald glasanfallare, en massa floppande nyförvärv, en lagkapten som såg allt annat en snabb ut, en manager som tror han är bäst i hela världen och vips så var man tillbaks på jorden igen.

  Säsongen gick nog så dåligt som den kunde. Vi var pinsamma i CL, kassa i PL och cupen gick vi till semi men där hade vi mest tur med lottningen, mötte mest championship lag.

  Undra hur många bra matcher vi gjorde, dem var lätträknade. Jag anser att vi knappt förtjänade en 6:e plats i PL. Finns inte mkt att glädjas åt efter den här säsongen fast det positiva är väl att det kan knappast gå sämre nästa säsong.

 7. Fast det är ju inte så att en tränare i Liverpool absolut inte får in etablerade spelare också. Till i år värvade vi ju faktiskt Lambert, Balotelli, Lovren och Lallana. Alla dessa fyra var ju etablerade, sen att de ju gjorde typ fem minuter bra ihop under hela säsongen är en annan historia.

 8. Det är ju ett gyllene läge för FSG att fortsätta spela efter sin linje. Rodgers enda chans att behålla jobbet är att acceptera detta, och när alternativen är väldigt få så blir det nog också en fortsättning för Rodgers.

  Dock så kommer ingen tränare (bra nog) vilja komma hit under de förutsättningarna och på allvar utmana om titlar. Förväntningarna i förhållande till resurserna är ojämna. Och med resurser menas ej endast transferkostnader och löner, utan även möjlighet att attrahera eller ta in äldre färdiga spelare.

  Vi kommer som bäst rycka upp oss ibland och slå oss in när någon jätte faller. Men över tid? Nej. I synnerhet inte om FFP släpper lite. Vi kommer aldrig göra en sån säsong som i fjol, det är knappast troligt att den typen av superduo uppstår igen.

  Fullständigt övertygad att vi måste slå sönder lönestrukturen för att komma nära. Det är helt andra principer på marknaden idag jämfört med när Arsenal byggde.

  Våga värva 3-5 färdiga spelare, ge de topplöner de efterfrågar, och behåll allt vi ska behålla.

  Vilka skulle vara troliga att få?
  All-in på Cavani och Pjanic? Nja, inte ens om vi dubblar deras löner.
  Milner och Benteke? Ja det är troligt.
  Men satsa högre… Milner, Cabaye och Higuain samt ett par ytterbackar.
  Typ Janmaat, Montoya, Kolarov, Arbeloa, Sagna (alla på väg), hyfsat stabila, mogna.

Kommentarer är stängda.