[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

BR

Brendan Rodgers hänger löst och kommer att få svårt att behålla jobbet.

Det har funnits ett missnöje mot Rodgers under säsongen. Hans taktiska inkonsekvens har gjort att Liverpool sällan funnit trygghet ute på planen. Säsongsinledningen samt avslutningen av densamma var riktigt svaga, men ligaplaceringen räddades till viss del av en stark mellanakt.

Många minns nog när Kenny Dalglish kallades till Boston för att summera säsongen med FSG. Kenny hde vunnit en ligacuptitel. Även om ligaplaceringen inte blev vad varken Kenny eller fansen hoppades på var i alla fall min känsla att han skulle bli kvar som manager. Det planerades för fullt inför sommarfönstret och nya värvningar var på gång. Dessutom hade FSG redan utsett en syndabock för de kassa värvningarna i och med att Damien Comolli redan fått sparken. Jag trodde att detta talade starkt för att Kenny skulle bli kvar; Comolli var trots allt handplockad av FSG och var därmed deras egna rekrytering. När Comolli fick sparken trodde jag att Kenny satt säkert – men det gjorde han uppenbarligen inte. FSG ansåg att Kennys resultat var otillräckliga och att han slösat med pengarna, även om Comolli förstås också var delaktig i de galna summorna som spenderades på främst Andy Carroll och Jordan Henderson.

Kenny

Vad talar egentligen för att Rodgers inte är på väg att gå samma öde till mötes som Kenny gjorde?

FSG kommer att anmärka på flertalet punkter där Rodgers måste försvara sig. FSG kommer att påpeka att Luis Suarez förvisso såldes, men att man köpte spelare för över £100 miljoner. De kommer att anmärka på att truppen har väldigt uppenbara brister trots det stora antalet nyförvärv. De kommer att anmärka på att många av nyförvärven har misslyckats. Mario Balotelli, Adam Lallana och Dejan Lovren är spelare som rimligtvis bör vara i sina bästa år och borde kunna levererat omedelbart. Ingen av trion har egentligen förbättrat laget. FSG kommer även att ifrågasätta varför Rodgers inte har gett nyförvärven större förtroende; varför spelare som Balotelli, Markovic, Moreno med flera knappt har spelat under de senaste månaderna. Jag tycker att alla de ovannämnda anmärkningarna är ytterst befogade.

Dessutom ska man komma ihåg att FSG egentligen inte förespråkar den nuvarande transferstrukturen, som kortfattat går ut på att transferkommittén identifierar listor över potentiella nyförvärv för olika positioner och därefter har Rodgers åsikter om vilka av de listade spelarna som ska värvas. Det är väldigt relevant i sammanhanget att FSG alltid har förespråkat en så kallad ’director of football’ (DoF) och att Rodgers alltid har motsatt sig detta. När Rodgers skrev på för Liverpool var ett av hans orubbliga krav att FSG inte skulle anställa en DoF. Det är alltså Rodgers som genom sin vägran att arbeta med en DoF har tvingat fram en nuvarande rekryteringsstrukturen, då FSG alltid vägrat att låta en person – i detta fallet Rodgers – vara envåldshärskare. Tvärtom ingår det i FSG:s filosofi att flera personer kommer till tals för att minska risken för misslyckade nyförvärv.

Jag tror att en DoF:s vara eller icke vara i Liverpool kommer att bli ett hett samtalsämne när Rodgers grillas i USA. Kanske kommer FSG att kräva att en DoF ska installeras? Kanske är detta någonting som Rodgers kommer att behöva acceptera om han vill behålla jobbet som Liverpoolmanager?

Utöver alla nämna punker kommer Rodgers även att behöva acceptera att Liverpool även fortsättningsvis främst kommer att värva unga spelare med utvecklingspotential. Det är helt uppenabart att Rodgers vill värva färdiga spelare i sommar, det har han varit inne på i intervjuer, men detta är knappast någonting som FSG kommer att acceptera i någon större utsträckning. Visst kommer de att gå med på James Milner på free transfer, men det är ungefär så långt amerikanerna sträcker sig när det kommer till att värva 80-talister.

Jurgen-Klopp

Det är även oundvikligt att inte tänka på Jürgen Klopp. Denna sympatiska tysk som dessutom kommer från en helt annan fotbollskultur. Klopp skulle antagligen inte ha några som helst problem med att jobba under en DoF (eller någon slags sportchef, som vi brukar säga i Sverige). Det är definitivt ett argument som kommer att väga tungt om Klopps agent indikerar att han är villig att ta över Liverpool och FSG ställer Klopps och Rodgers för- respektive nackdelar mot varandra.

34 kommentarer
 1. Känner inte att jag orkar med ytterligare en omställnings sommar. Men samtidigt så vet jag inte om jag längre orkar med att sätta mig i TV-soffan, eller ens åka till Anfield för den delen, utan att veta vilket Liverpool jag kommer att få se. Just nu känns det som en Rysk roulett mellan att slå City med 2-1, spela 0-0 mot Hull, släppa en 2-0 ledning hemma mot Leicester, slå ett Norwich med 5-1 eller att torska mot Stoke med 6-1. Kanske är det dock passande att göra en förändring nu när Gerrard lämnar. Den siste som har någon uns förankring med någon slags historia till klubben och dess framgångar. Allt känns något oerhört tungt just nu….

 2. Känns jobbigt att byta tränare igen men Klopp är onekligen en intressant snubbe. Kan han dessutom få med några bra lirare från Dortmund så hade det varit nice. Kanske det skulle bli mer stabilitet med Klopp men samtidigt så har hans säsong varit väldigt lik BRs om inte ännu sämre…

 3. Om Liverpool kan få Klopp så känns valet enkelt annars så tycker jag att man bör ge Rodgers en säsong till men då att han tvingas till att ha en DoF.

 4. Enda anledningen att sparka rodgers är enligt mig att jurgen klopp anländer, annars tycker jag man ska ge rodgers ett år till, även fast jag tror det kommer bli liknande resultat nästa år om inga sensation värvningar sker i sommar.

  Tror inte folk alla på forumet förstår förlusten i att steven gerrard lämnar, även fast han inte fotbollsmässigt längre är en startspelare för ett top 6 lag i världens bästa liga är hans aura och legendstatus något ofantligt viktigt för att utveckla våra unga spelare. Vinnarmentalitet.

  Och ser man på detta resonemang att en ledare försvinner från gruppen tycker jag rodgers ska gå. Känslan är att ingen spelar för brendan rodgers, han är inte tillräckligt sympatisk och auktoritär som ledare. Hade folk sett upp, och velat krigat för brendan rodgers, hade inte resultatet 1-6 mot stoke kommit idag. Det är fakta och rodgers bristande respekt från spelarna tycker jag är det som ska få skålen att tippa åt avgång.

  Att rodgers gör misslyckade värvningar händer alla managers, sir alex ferguson har hunnit med en hel del floppar under sin tid i scums.

  Men, med jurgen klopp skulle vi inte ha en halvfet nordirländare som tror han är 20 år med ny, snygg primadonna och ferrari. Vi skulle ha en sympatisk herre som får mig och alla liverpoolfans att känna igen vårt kära liverpool.

  Jag hade förmånen att få uppleva 80-talets glansdagar och jag tror vi kan nå dit igen, men då är inte rodgers vår man, tyvärr. Och det är inte hans dåliga värvningar och resultat, det är hans karisma och sociala förmåga.

  Gå för klopp.

  YNWA

  • Vad fan har Brendan Rodgers privatliv (och utseende!) med saken att göra? Typisk avundsjuk svenne-kommentar. Uppför dig som folk, du är ju uppenbarligen en bra bit över 40, så det kan man väl kunna kräva.

   Ps. Antar att du och andra har helt glömt bort Dortmund’s extrema svacka där de var riktigt illa ute. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan. Själv är jag kluven i frågan om byta tränare.

  • Men till skillnad från Rodgers så vände Klopp på säsongen och slutade på sjunde plats.

   Han nådde i alla fall en cupfinal. Åkte inte ut mot ett mittengäng och behövde inte spela omspel mot lag från lägre divisioner.

   Jag gillar Rodgers men börjar irritera mig på att han spelar folk i fel positioner, främst Emre Can.

  • Joakim: ber om ursäkt om du tog illa upp, meningen var att skoja till det lite men nu i efterhand var det fel sak att skriva. Tanken var ändå att belysa att rodgers ändrat livsstil, vilket kan ha medfört sämre attityd och brinnande intresse från hans sida. En viss mättnad och självbekräftelse. Detta kan vara en faktor till att han inte lyckats få spelargruppens respekt.

   Och med det kan du väl räkna ut att utan spelargruppens respekt får du inte alla att dra åt samma håll.

   Och du missade även helheten med mitt inlägg tyvärr. Du stirrade på fel saker. Jag poängterar sakligt och noggrant att det inte är resultaten och värvningarna man ska ha som anledning till att låta rodgers gå, alla managers har dåliga värvningar och dåliga resultat i ryggen. Utan det som ska fälla rodgers är som sagt hans bristande mentalitet. Både på ett socialt och taktiskt plan.

  • @Mreight

   Är du seriös?

   ”ändrat livsstil, vilket kan ha medfört sämre attityd och brinnande intresse från hans sida. En viss mättnad och självbekräftelse”. Snacka om att filosofera fritt / hobbypsykolog.

   Det verkar mest sticka i dina ögon än i spelarnas att han har gått ner lite i vikt, blekt tänderna och har en ny flickvän. Det är väl bara positivt om han börjar bry sig lite mer om sin egna hälsa?

   Det är lätt att inte ta ditt inlägg på allvar ja, när du drar upp helt orelevanta saker. Sen har ingen supporter hela bilden, speciellt inte när det kommer till värvningar. Rodgers var ju ute och sa att Balotelli inte var aktuell bara veckor före han värvades. Den värvningen var nog mot hans vilja.

   @Jocke

   Det är sant. Även Rodgers vände en katastrofal inledning till vad det nu var 14 raka som obesegrade? Tyvärr hamnade vi i en ny svacka. Tror det med Sterling har haft en väldigt stor effekt tyvärr.

  • Jo han vände på det delvis. Men i måste matchen mot Man Utd så räckte inte Liverpool till. Sen att Gerrard tyvärr fick ett rött kort efter 15 sek gjorde inte saken lättare.

   Tror också att soppan kring Sterling påverkar. Dock så har jag lessnat på Sterling och om man kan få 40m£ för honom, sälj – Såvida det inte är Arsenal. Jag ser större potential i Ibe, då han har ett betydligt vassare skott och avslut och dessutom har en bättre inställning och spelsinne.

   Men känns ändå som det behövs nytt blod. Han byter spelsystem hej-vilt, spelar spelare ur position t.ex Markovic och Can. Sen att Johnson inte är den bästa högerbacken är en sak, men han hade gjort det bättre än förstnämnda.

 5. Finns det en möjlighet att Klopp vill träna oss så måste vi lyssna på det. En sådan tränare kan vända känslan och dragningskraften i klubben.
  Tycker att Rodgers har bevisat, under sina 3 år, att han kan leda ett lag på bästa tänkbara sätt men att lägsta nivån är också väldigt låg med honom vi rodret. Det tycker jag inte att vi ska nöja oss med. Jag vill att vi ska vara som Arsenal, har varit senast 10 åren, när vi är som sämst. Inga tunga titlar men mycket av jobbet blir gjort. Och det klarar inte Rodgers av. Att vinna en cup eller nå CL hade varit godkänt men det lyckades Rodgers inte med i år! Ser gärna ett tränarbyte och Klopp hade gjort mig mer inspirerad inför nästa säsong än någon annan tränare just nu.

 6. Brendan är inte i närheten av Van Gaal,Mourinho,Wenger,Pelligrini och vi är inte i närheten truppmässigt mot dessa Big four!
  Känns tyvärr som Spurs,Saints och Everton är våra huvud konkurenter dom kommande åren! Är dessutom dom enda vi kan mäta oss Cash mässigt med tyvärr! Ynwa

 7. Trist och oerhört ovärdigt att Gerrard tvingas avsluta sin fantastiska karriär på detta makabra sätt. 2-9 i de två sista matcherna i Liverpool-tröjan är allt annat än vad han förtjänar att vakna upp till idag, samma dag som han firar 10-årsjubileum av det mest minnesvärda datumet i Liverpools nutidshistoria. Ett antiklimax av guds nåde! Precis som han lämnar med en hel del vemod kan jag tänka mig att en del av honom tänker att det är skönt att lämna den här soppan. Gerrard om någon har ju varit med om att dra upp Liverpool ur skiten tidigare. Måste vara svårt att hitta den motivationen när man är 35 år, kan jag tänka mig.

  Stoke asfalterade ett Liverpool som kom till start med en uppställning inriktad på att möta Stokes fysiska spel. Gick ju sådär får man säga. Främst är det två insatser som sticker ut åt det grövsta i min bok. I negativ riktning. Emre Can, med sitt positionsspel och bristande värderingsförmåga, skickar tankarna till Philipp Degen (om någon kommer ihåg denna parantes i Liverpools historia). Samtidigt säger det en del om klubbens ytterbackskris att den naive tysken mer eller mindre cementerat den platsen trots hans usla prestationer där under våren. Can kan med taktisk skolning bli en fin central mittfältare på sikt men som ytterback är han ytterst medioker.

  En annan som faller ur ramen är Lucas Leiva. Hela säsongen har många ropat på Lucas i den defensiva mittfältsrollen. Gerrard har mer eller mindre hånats för sina insatser där, trots att han spelat som enkel pivote och med en arbetsbeskrivning som varit övermäktig vilken 35-åring som helst. Idag fick Lucas bästa tänkbara uppbackning, Alen, Hendo på kanterna och Gerrard längst fram i diamanten, samtidigt som Lucas tog hand ”Gerrard-rollen”. En roll han inte behärskar överhuvudtaget. Till att börja med springer han runt och alibi-gömmer sig i uppspelsfasen på ett näst intill arrogant sätt, Han klarar helt enkelt inte av att ha bollen felvänd under press, något som är ett grundkriterium för den rollen. Sen hänger han inte med i tempot längre. Många klagar på Gerrards ben och dom är inte vad dom en gång varit, naturligtvis. Lucas är i sin bästa ålder men saknar trots det tempot i kroppen. Han hinner inte upp i press, blir enkelt rundad och ser allmänt borta ut. När han dessutom drar på sig en tidig varning så gränsar hans håglösa lunkande till att spela med 10 man. Låt oss hoppas att Sky inte sände matchen i Italien och att Mancini och Inter fortfarande är villiga att betala de €10m som det rapporterats om tidigare.

  Väldigt märklig laguttagning av Rodgers måste sägas. 7 mittfältare i laguppställningen och, precis som i stora delar av den här säsongen, starar vi utan en renodlad forward. Vilket naturligtvis är en följd av det katastrofala (striker)transferfönster som transferkommitén (som Rodgers, precis som 5,6 andra gubbar ingår i) gjorde förra sommaren. För mig är det uppenbart vad huvudanledningen till varför denna säsong sket sig är.

  I början på juli skrev Suarez på för Barcelona. Nästan två månader innan transferfönstret stängde, alltså. I samma veva valde Liverpools huvudnamn som ersättare till Suarez, Alexis Sanchez, bort klubben för Arsenal och London (och Harrods för Mrs. Sanchez). Fortfarande nära två månader kvar att ersätta Suarez på dock. Ist för att handla snabbt och ha en klar back up-plan till Alexis väntade vi tills det var bara nån vecka kvar av fönstret och fick panikvärva för att överhuvudtaget få till en anfallsuppsättning rent kvantitativt. Till slut föll valet på Balotelli, ett av få forwardsnamn som fanns kvar på marknaden, ett namn som andra storlag inte velat ta i med tång under sommaren. Ett namn Rodgers deklarerat med all önskvärd tydlighet att han inte varit intresserad av bara några veckor tidigare. Vilket naturligtvis är helt rätt, jag menar få spelare passar ju den fotboll Rodgers förespråkar så illa som just Mario.

  För mig är det obegripligt att en klubb av Liverpools dignitet väntar så pass länge med att ersätta en världsklassanfallare som Luis Suarez och dessutom gör det med en så pass medioker spelare som MB, som dessutom är ett namn Brendan initialt inte var det minsta intresserad av. Där har vi enligt mig huvudproblemet till varför denna säsong dog redan innan den ens började. Lägg därtill Sturridge´s skada och vi tvingas skala bort i runda slänga 50 ligamål från forwards. Bästa målgörande forward når inte ens hälften av tidigare all time low-mål från en forward (Baros på 9, 04/05). 4 mål landar högst scorande striker på. 4 mål. Suarez 31 mål ersattes av Balotellis 1 mål. Vilken tränare som helst i hela världen skulle få stora problem med dessa kalla fakta´n. Säg att vi haft en striker som gjort 15 ligamål denna säsong, då hade vi utan större problem knipit en CL-plats trots allt.

  Med det sagt ska ju Rodgers naturligtvis inte gå fri från ansvar. Han har frustrerat skiten ur mig i många matcher denna säsong med sitt ständiga roterande och nästan maniska byte av spelsystem under och mellan matcherna. Vissa spelare har gått från läktaren direkt in i startelvan i nästa match, vilket aldrig skickar rätt signaler. Rodgers och övriga i ledarteamet (går att ifrågasätta vad Colin Pascoe och Mike March har för spetskompetenser egentligen. Steve Clarke styrde ju upp försvarsspelet på ett förtjänstfullt sätt t.ex men vad har dessa två för USP?) skall ha sin släng av sleven i en utvärdering av säsongen.

  Ser att många hoppar upp på The Klopp bandwagon. Han har gjort det fantastiskt bra med Dortmund tidigare säsonger. Denna har han ju dock underpresterat rejält med vad som måste anses vara Bundesligas näst bästa trupp. Trots skador på några nyckelspelare är det ju ett superfiasko att Dortmund firade jul som tabelljumbo med det laget. I vilket annat storlag hade man behållit tränaren under dessa omständigheter? Hade han varit lika attraktiv som alternativ för LFC om han hade fått sparken? Jag vet inte, dessutom har ju många andra lag börjat läsa sönder Dortmund nu. Juve och Allegri strippade Klopp på Lederhosen, hängslen, hatt, kallingar – rubbet, i match 2 i 8-delen i CL. Inte helt olik Rodgers i sin filosofi med hög press, högt tempo samtidigt som brister kan hittas i försvarsspelet. Ingen dålig tränare men jag är inte övertygad om att han skulle vara en rejäl uppgradering mot Rodgers i den position LFC befinner sig i idag.

  Vi har större problem än vem som tränar laget för tillfället enligt mig. Någonting måste förändras kring hur LFC rekryterar spelare. Gång efter annan får vi se klubben göra sig till internationellt åtlöje på transfermarknaden då identifierade targets går förlorade. Framtid prioriteras före nutid i FSG´s policy att köpa ungt och få value for money. Dave Fallows och Michael Edwards sägs hänga löst. Ska en s.k DoF komma in och styra skutan? Bör Ayre´s position ses över? Är det ens nån idé med dessa förändringar om FSG ska fortsätta följa deras baseboll-inspirerade statistik-linje? Detta tycker jag är mer relevant att se över än att sparka Rodgers i dagsläget. Jag hoppas inte att Stoke-matchen får ägarna att agera populistiskt och entlediga Brendan. Fokus och energi bör riktas mot transfers och vilken modell som ska användas framöver.

  • Det bästa jag läst på länge…

  • Tack för texten, fångade mina tankar på pricken!

  • Satan vad bra skrivet måste jag säga.

   Har funderat många gånger på hur andra topplag hade presterat om de bytt ut sina två bästa offensiva spelare mot Balotelli och en halvskadad Lallana.

   Tänk er Real 2013/2014 utan Ronaldo och Di Maria. Det hade inte blivit något race i La Liga, och definitivt inget guld i CL, om ens kvartsfinal.

  • Ja men varför byter man ut Suarez mot Balo då? Att Lallana blir skadad är otur, tror på honom på sikt. Men Balo var ett stort felköp!!!

   Vad investerade klubben i för de £75m de fick för Suarez?

  • Precis, och det tror jag inte man kan klandra Rodgers för som RN skriver.

   Jag tror att hela klubben var för säker på sin sak. Sturridge skulle inte bli skadad på detta sättet, och övertron att förvandla alla till storstjärnor var enorm. Därför valde man inte att salta budet på Sanchez. Eller lägga de stora summor som krävdes för att få loss annan anfallare, även om utbudet var dåligt.

   Vem bär ansvaret för den processen? Är det någon som huvudansvarig för den kommitté vi har?

   Det kan nog vara väldigt bra för klubben och Rodgers att en DoF kommer in och tar skiten om det behövs.

   Frågan är bara vem som hoppar på det jobbet…

 8. Tycker vi är tillbaks på ruta ett igen, dvs. där vi var när FSG kom in..

  Sista åren har man byggt upp nån naiv drömscenario att vi skulle vara på G, BR ägde på managerposten, Sterling var nästa superstar och vi plockade in supertalanger som Markovic mfl, framtiden var vår!

  Med facit i han är man bara väldigt less på allt… Våra nya spelare floppar på löpande band(alt spelas fel och får aldrig chansen fullt ut), vi har ett helt identitetslöst spelsystem, laguttagningarna är inte av denna värld och vi har en transferpolicy som är ädel, men åt helvete fel om man ska kunna utmana big4…

  Utifrån detta känns det som vi nu kört fast rejält, för att jag på allvar ska börja hoppas igen krävs endera en supersatsning av absoluta toppspelare (fatta vi tappar vårt stora hjärta SG8) allt annat än en världsspelare som ersättare är en skymf och skulle ge än mer sken av vart vår klubb är på väg..
  Ett alt. vore en ny tränare, som kanske kunde ge vår trupp lite trygghet och få spelarna att prestera på hyfsad nivå igen!
  Med tanke på FSG, känns scenario 2 som mest realistiskt..
  En BR och budgetsommar skulle bara kännas för ledsamt, då markerar vi verkligen klubbens fortsatta mål..

  • Men vilka topp namn kommer Liverpool lyckas få? Vi har varken CL, transfer eller löne budget att konkurrera med. Det känns som att vi måste hitta spelare som ligger utanför toppen. Benteke som många hånar att han skulle vara för dålig för Liverpool tror jag tvärtom.

   Men inget ont som inte har något gott med sig så det är bara hoppas vi hittar vår nya Suarez, Coutinho eller Sturridge.

 9. Vi har cementerat vår plats som talangfabrik, FSG’s transferpolitik sköts som ett företag. Handla billigt sälj dyrt, sen om vi råkar vinna nån turnering eller inte spelar mindre roll bara ägarna får en tung pengasäck. När vi nu till sommaren antagligen får väldigt lite pengar att röra oss med, plus att vi återigen förlorar en av våra tongivande spelare plus att våra målgörare är skadade till max… Vårt varumärke har 4-dubblats sedan FSG tog över, så pengarna har trillat in. Under denna period har vi dock bara en lite unka pokal att visa upp, en ligacupvinst på straffar mot ett lag i coca cola ligan.

  Framtiden ser allt annat än ljus ut, särskilt då ingen verkar veta vem som leder laget nästa säsong och vilka spelare vi ens har till vårt förfogande. Kommer bli tufft för oss att hävda oss nästa säsong och vi kommer förmodligen hamna där vi spenderar. Dvs. inte högre än 5-platsen.

  • Nu har ju dock alla pengar från försäljning gått till nyförvärv och det har spenderars mer på truppen än vad som fåtts ut ur den i transfers. Innan Suarez så har spelarna gått för 50kr från Liverpool medas spelare för flera miljoner köpts in.

   Det FSG har gjort är att dom räddade Liverpool från konkurs. Så enkelt är det. Inte bara det utan nu lägger dom £250m på att bygga ut arenan istället för det billigare alternativet och bygga en helt ny arena i Stanley Park.

   Säg vad fan du vill om allt annat men inbillade dig inte om att FSG tjänar stora säckar med pengar utan att ge något tillbaks. I stort sett alla intekter Liverpool får går direkt till klubben, inte FSG.

 10. Lite tråkig fakta nu men det här är sånt som BR måste kunna märka av i spelet när Gerrard spelar o kunna förändra på det. Vi har efter 38 matcher 18 vinster. Gerrard har spelat 29 matcher, 25 från start och 4 inhopp. På dessa 29 matcher har vi vunnit 11… Det betyder alltså att utan Gerarrd på planen så har vi 7 vinster på 9 matcher… Detta är bara i Pl, sen finns det cup matcher osv. Tråkigt att se men kanske kan gr lite ljus inför framtiden utan Gerrard

  • Så om Gerrad inte hade spelat alls den här säsongen så hade vi kanske kommit 4? Det låter ju logiskt.

  • Inte det jag menar.. Jag tycker att Gerrard verkligen inte har varit bra den här säsongen och tror att BR inte vågat ta bort honom från startelvan. Tycker det ser lite sorgligt ut när någon som haft sån kraft o otroligt skott bli sån alibi spelare

  • Jag måste faktiskt hålla med. Det är ett problem med att ha en spelande legend när han är en skugga av sin forna storhet. Speciellt när fansen besjunger hans namn i alla möjliga och omöjliga lägen, även när han inte ens är med i truppen! Måste ju kännas otroligt märkligt för övriga i laget. Så jag förstår att Rodgers har svårt att peta honom.

   Gerrard förtjänar självklart att bli omsjungen men det har gått till överdrift i mitt tycke.

   Tror att laget kan bli mer sammansvetsat inför nästa säsong och att Hendo kan blomma ut som Kapten.

 11. Varför inte ancelotti?

 12. Ska vi attrahera alla dessa spelare vi drömmer om för att förstärka truppen så kommer det förmodligen bli mkt lättare om vi har Klopp. Finns inte en sate i Tyskland, Spanien, Italien, Frankrike mm som vet vem BR är.

  • Du har en poäng där, jag tror folk underskattar betydelsen av att han en känd manager som har varit med och vunnit något förut.

   Det är alldeles för lätt att skylla på FSG. Man kan ju inte säga annat än att de har pumpat in pengar på nyförvärv, dem bygger en ny arena åt oss och har räddat oss från konkurs. Jag tycker vi ska vara nöjda med dem.
   En sak dem tyvärr har träffat lite fel är anställning av manager: Hogdson, daglish och brendan. Jag trodde starkt på BR efter förra säsongen som så många andra men min känsla är att framgångarna från ifjol har stigit honom åt huvudet. Han tappade fotfästet och blev mer och mer arrogant.

   Att vi inte värvat etablerat är ju inte riktigt sant, spelare som: lovren, lallana, lambert, sahko är ju inte jätteunga. Sedan så tycker jag inte det är dem yngre som svek utan dem äldre och erfarna spelarna.

   Att Gerrard försvinner är givetvis tråkigt men nödvändigt. Jag tror fler kommer ta ansvar när han försvinner och han har ärligt talat varit högst medioker under den här säsongen. Man kan ju inte bara ha kvar honom för att lägga straffar. Gerrard för fem år sedan hade varit enormt saknad men nu känns det som om tiden har hunnit ifatt honom.

   Jag tror och hoppas BR får sparken och att Klopp kommer in. Klopp körde den här säsongen fast i dortmund och behöver ett miljöombyte och varför inte Liverpool.

 13. Jag läste ett utomordentligt fånigt rykte; att Gary Monk skulle vara aktuell för Liverpool.. Inte kan väl de som styr vara så korkade att de anställer en ung manager som gjort en skaplig säsong i ett lag som Swansea..

  • Bra jämförelse…… NOT.

 14. Vi är LIVERPOOL FC och inte något jävla oljebolag som betalar idiotlöner, vare sig det är spelare som är i i truppen eller nya. Fan vad trött jag är på alla ungar som skriker efter den eller den spelaren. Betala 100000 , 200000 eller 300000 £ i veckan annars får vi bara medelmåttor. Bra då nöjer jag mig med medelmåttor och spelar hellre championship eller tom. leage one än betalar snorumgar som tex. Sterling dom pengarna.

Kommentarer är stängda.