Liverpool jobbar på att förlänga kontrakten med flertalet spelare. Raheem Sterling har 2 år kvar, medan Jordan Henderson bara har 1 år kvar. Ännu värre är det med Jon Flanagan, vars kontrakt går ut efter säsongen (The Liverpool Echo).

Två andra spelare som klubben förhandlar med är Joe Allen och Martin Skrtel (The Liverpool Echo).

* * *

Raheem Sterling har tackat nej till Liverpools kontraktserbjudande på omkring £100 000/veckan och är ute efter närmare £150 000 i veckan, rapporterar The Liverpool Echo.

Brendan Rodgers påpekar att det till stor del handlar om speltid och pengar: “All I know is when people look at Raheem, it is obvious where his development has taken place and where the next stage should be. For players and representatives, a lot of the time it’s about two things – game time and money,” sa Rodgers.

LFC-managern fortsatte: “As managers and coaches, you want to give everything to the player to help them but ultimately if a player, or their representative probably more so, decides that the player needs to move, that is normally what happens.

“I only ever do the best with players to sell the great club that we have here. I think in Raheem’s case he sees the 118 appearances he’s had, he just turned 20 in December, and so to make that number for a club like this is really impressive.

“We’ve got a really strong relationship but as I said it is about more than that unfortunately. It isn’t like 20 or 30 years ago when people came in and sometimes didn’t even look at the contract before signing it. It is a different sport now and it’s just about managing that.

“I just get Raheem to concentrate on his football. I am quite relaxed on it, he is not going anywhere, he has two and half years left on his contract. I just hope for the kid’s sake it gets resolved.

“His football plan here has blossomed and it’s there for him to develop from this chapter to the next. Hopefully we can get it resolved. I’m relaxed. I’m sure it will get sorted.”

* * *

Liverpool spelar poker i kontraktsförhandlingarma ed Raheem Sterling och hans rådgivare. Liverpool tror INTE att det finns genuint & konkret intresse från klubbar som Bayern München, Real Madrid, Chelsea och så vidare. Liverpool är övertygade om att ingen av dessa klubbar kommer att försöka värva Sterling om de ger honom en prislapp på över £50 miljoner i sommar. LFC tror att flyttryktena som omger Sterling är utplanterade av spelarens camp för att försöka få Liverpool att erbjuda honom en veckolön på £140 000 – vilket vore en lön i nivå med Steven Gerrard och Luis Suarez. Liverpool anser att Sterling ännu inte är värd den lönen och vill istället få honom att inse att £100 000 i veckan är ett generöst erbjudande. Dessutom skulle Liverpool riskera att göra andra truppmedlemmar upprörda om de går med på att matcha Sterlings enorma lönekrav (The Daily Mail).

* * *

Manchester City bevakar händelseutvecklngen kring Raheem Sterling. Om City får någon indikation på att Liverpool är villiga att sälja Sterling kommer de att betala vad som krävs för att säkra hans signatur. City behöver köpa brittiskt, då James Milner troligtvis kommer att lämna. Ross Barkley är en annan brittisk spelare som City har varit intresserade av, men han har varit en besvikelse i Everton den här säsongen (The Mirror).

* * *

Liverpool och Manchester United ’battlar’ om Memphis Depay. Van Gaal, som hade Depay under sin tid som förbundskapten för Holland, tror att han kommer att vinna dragkampen – men det kan bli så att han hamnar i Liverpool. Det är nämligen så att Liverpool började visa intresse för mer än två år sedan och därefter har byggt upp en väldigt nära relation med både Depay ch hans agent Alex Kroes. En delegation från Liverpool har besökt PSV varje månad under den här säsongen och denna vecka spenderade de mycket tid tillsammans med Kroes, och de kollade även på Depays senaste match. Tottenham är också intresserade, men enligt spelarens vänner föredrar han en flytt till Liverpool framför övriga intressenter (The Mirror).

* * *

Celtic vill låna Steven Gerrard i början av 2016. MLS-säsongerna pågår från mars till december, och lånet skulle i så fall gälla under de 3 månader långa uppehållet (The Sunday People).

* * *

Manchester United är intresserade av Danny Ings – ocb nu är känslan på Turf Moor att han kommer att välja spel i United före exempelvis Liverpool (The Daily Star Sunday).

Rafa Benitez är favorit till att ta över Manchester City om Pellegrino får gå i sommar. Abu Dhabi har egentligen Pep Guardiola och Diego Simeone högre på önskelistan, men de verkar bli kvar i sina nuvarande klubbar (The Daily Star Sunday).

19 kommentarer
 1. Hoppas att det löser sig med Sterling innan säsongen är slut. Annars känns det som att detta kan komma att bli en jobbig sommar med mycket oklarheter rörande Sterlings vara eller icke vara i klubben.

  Ryktena kring Memphis Depay känns som att man ser sig runt efter potentiella ersättare om han nu skulle lämna, och jag tror att Depay hade vart en bra sådan. Hellre att vi får honom och United får Ings än vice versa.

  • Well, jag tvivlar på att Depay är sämre än Sterling. Tvärtom har Depay varit klart bättre i de sammanhang som båda har figurerat i (VM, Europa League). Det känns tyvärr som ett Sterlings enorma lönekrav är en konsekvens av den överdrivna hype som unga britter ofta får. Han håller snabbt på att göra sig själv till ett skräckexempel vad gäller hypade spelare.

  • Förhoppningsvis är hans agent den som är mest besluten om att kräva en så hög lön och inte Sterling. För jag såg att Jay Riley nämnde att hans agents kontrakt går ut i augusti, så då kanske man kan hoppas på att en betydligt klokare agent (om någon sådan finns) tar över och har rimligare lönekrav.

  • Mm, har också noterat ryktet om att hans agents kontrakt går ut i sommar. Det låter konstigt att agenten skulle kräva en orimlig lön under de omständigheterna – såvida ambitionen inte är att tvinga fram en flytt innan.

 2. Nog för att han är bra men han är enligt mig den sjätte viktigaste spelaren i truppen och vi har Ibe på uppgång… Sälj honom för 35-40 o låt han ruttna på någon av de aktuella klubbarnas bänk…. För de har spelare på hans position som är bättre än honom redan. Ska han ha den lönen ska han vara mer effektiv o mångsidig både i dribblingarna o avsluten.

  Håller Sturridge, Coutinho, Henderson, Can och Skrtel som viktigare än Sterling.

  • Coutinho skrev nytt långtidskontrakt och har gbp 70.000/v…och Sterling blir erbjuden 100.000, men uppges kräva 150.000. Låt Sterling spela av kontraktet eller sälj. Engelsk fotboll förstörs av de sjuka pengarna. Se på Europaspelet, de engelska klubbarna borde dominera, men något går snett. Engelska talanger är för dåliga och för dyra. Sterling o co borde fatta att de givits en chans av klubben men väljer den giriga vägen. Det blir ingen legend av en sådan snubbe. Han var riktigt illa ute i sitt privatliv och min uppfattning är att klubben stöttat honom. Men det struntar ju en girig agent i.

  • Jag undrar hur intresserade andra storklubbar verkligen är av Sterling. Särskilt om de ska betala en enorm övergångssumma och lön. Real Madrids intresse har nämnts i brittiska medier, men i spanska medier nämns han inte, trots massa spelare ryktas till RM där. Det säger sig självt att Sterling inte har något att hämta i ett lag där Isco, Bale etc väl(?) inte är helt givna i startelvan. Frågan är snarare om han han ens skulle vara en användbar squadplayer för en klubb som RM. Jag tror inte att det är någon väsentlig skillnad mellan Sterling och en kille som Jese Rodriguez.

  • Nej, som läget är nu håller han så klart inte den klassen och då ska han så klart inte ha den lönen heller.

  • Tveksamt om Real skulle betala så mycket för Sterling, men möjligen City eller PSG

  • Är väl bara City som skulle göra det… Varför skulle PSG köpa honom? Citys intresse lär bestå väldigt mycket i att han är britt. Men han blir en squasplayer i deras trupp.

   Låt han gå för 35-40 miljoner pund, för de pengarna finns mycket bra o bättre spelare att hämta.

 3. OT: Origi har just gjort hat trick i ligan. Var kom det ifrån?

 4. Många märkliga kommentarer ovan.
  Sterling är en av europas största talanger och honom måste vi behålla. Om tex sturre som är så skadebenägen och ska ha 150 000/veckan så tycker jag sterling iaf är värd 120 000.

  Enligt mig är han den största talangen vi har fått fram här på väldigt väldigt länge. Han kommer bli större hos oss än vad gerrard har varit. Jag vet, starka ord men jag vågar inte ens drömma om hur bra han kommer vara vid sin klimax.

  • Jag är inne på samma linje som dig Coutinho. Även om jag nog låter jämförelsen med Gerrard vara, som den scouser han är, så kommer han i min mening för alltid ha en betydligt större betydelse för klubben och staden än vad London-bon Sterling kommer att få.

   Tycker att det är helt befängt att Sterling helt plötsligt är värd lika lite som tex. Glen Johnson. Personligen så tycker jag att de pengar han eftersträvar känns rätt så rimliga för en kille med en den stjärnstatusen i ett lag. Påstår inte att jag hade gått i taket om han hade skrivit på kontraktet som Liverpool erbjöd honom från början, men jag förstår samtidigt varför en av Europas största och beprisade talanger, under en säsong där han leder de interna statistiktabellerna (trots en säsong där laget underpresterat något så oerhört), samma år som ligan skriver ett historiskt rekordhögt nytt TV-avtal, söker en bra avlöning.

   Detta som jag samtidigt tvivlar på att han gått in till Rodgers och bett om en löneförhöjning, utan i detta fall så är det väl säkert så att det är Liverpool som vill säkra deras mest värdefulla tillgång, i många år framöver. Ge grabben vad han vill ha säger jag.

  • Ge han vad han vill ha, jomenvisst (?), sen då? Vad ska han få i nästa löneförhandling, dubbelt upp?

   Han är 20 år, missar pass, dribblar och filar för mycket, sätter knappt hälften av alla målchanser han ges (jag tar det ur luften, har ingen statistik men han är ingen Suarez/Sturridge), är inte heller en fullt utvecklad lagspelare, men för all del, han är en av de snabbaste i ligan så visst, för all del, upp med slantarna och fortsätt att vara svag.

   Ingen är större än klubben, inte ens Rush, Kenny, Gerrard och definitivt inte en pojkspoling som är 20 år med lönekuvert som får alla legender att vrida sig i graven.

   Nej, han är inte värd 150 000 i veckan, för att få det skall han vara ovärderlig och fakta är att det är han inte.

  • Jag anser att sterling är längre fram i utvecklingen vid 20 års ålder än vad tex ronaldo var och han om någon dribblade för mkt i sin ungdoms dagar men han slipade bort det och sterling har också sina baksidor men han har väl också möjlighet att bli bättre på sina svaga sidor. Men hans löpningar med och utan boll är fantastiska och han kommer ofta till målchanser och med åren kommer han även att bli bättre på att förvalta dem.

   Att kalla sterling en pojkspoling är ju bara pinsamt och för mig är det mer konstigt att man betalar 150 000 till skadebenägna sturre än sterling.

  • Håller absolut med dig om att Sturridge lön är för hög med tanke på hans ständiga skador, men två fel blir väldigt sällan ett rätt.

  • Jag tänker att nästa löneförhandling kanske kommer när han är 24-25 år och då vet vi om han är värd en lön för en värdsstjärna ($175-250k), vilket han borde ha bevisat vid det laget om han verkligen har det i sig.

   Det finns väldigt få spelare som kan anses ovärdeliga för sina lag i topp-6 som tjänar under $175k, så att be om 150, och kanske nöja sig med 125 tycker jag verkligen inte är anmärkningsvärt för någon som inom en väldigt snar framtid mycket väl kan bli ovärderlig för klubben.

   Huruvida han anser sig större än Liverpool och sätter sitt egna framför laget kan vi börja snacka om när han vägrar spela eller aktivt och öppet börjar flörta med andra lag. I dagsläget så är det enda som har skett att Liverpool bett om en förlängning. Sterling gav ett motsvar, Liverpool svara på det, Sterlings svar på det fick då Ian Ayre att gå å prata med pressen, för att i sin tur sätta press på Sterling. Tycker inte att det är så hemskt, det är en vanlig jävla förhandling.

  • Tycker också att det är sorgligt att det fortsatt är så många som fortfarande bara tror att Sterling är snabb. Att det skulle vara hans enda vapen.

   Kanske dags att börja jämföra honom med Aron Lennon igen 😉

 5. Gerrard är den störste och kommer föralltid vara det. Sterling har mycket och bevisa innan han ens ska nämnas i samma mening som Stevie.

Kommentarer är stängda.