Match: Swansea – Liverpool (2015-03-16)
Plats: Liberty Stadium, Swansea
Tid: 21.00
TV-sändning: Viasat Fotboll (visas även på Viaplay)

* * *

Det är bara 3 poäng som räknas för Liverpool när Brendan Rodgers återvänder till Liberty Stadium i Swansea.

Racet om CL-platserna fortsätter. På söndagen lyckades flertalet konkurrenter knipa poäng. Southampton tog en imponerande poäng på Stamford Bridge, medan Manchester United vann enkelt mot Tottenham på Old Trafford. Därmed är Tottenham 6 poäng efter fjärdeplacerade United. Liverpool är 5 poäng efter Unite och måste således vinna måndagskvällens match mot Swansea.

Swansea är naturligtvis ingen enkel motståndare. De ligger nia i tabellen och kan gå förbi Stoke vid seger mot Liverpool. De kommer att sälja sig dyrt. En som Swansea sålde dyrt i januari var Wilfried Bony. Visst fick klubben väldigt mycket pengar av Manchester City, men de fick också ett betydligt uddlösare anfallsspel i och med försäljningen. Utan Bony har inte Swansea någon pålitlig målskytt som kan avgöra matcher.

Skadeläget börjar ljusna för Liverpools del. BBC Sport rapporterar att Steven Gerrard, Martin Skrtel och Mamadou Sakho är tillgängliga mot Swansea. Däremot är Joe Allen tveksam till deltagande, då han fortfarande dras med en höftskada. Jose Enrique och Lucas Leiva är fortfarande borta på grund av skador.

Den enda bekräftade avbräcket för Swanseas del är Kyle Bartley, som är knäskadad. Den i Bonys frånvaro viktiga anfallaren Bafetimbi Gomis kollapsade mot Tottenham, men specialister uppges ha gett Bafetimbi Gomis klartecken till spel mot LFC.

3 kommentarer
  1. Svår match så jag hoppas vi är på topp idag. Blir det Can på mittfältet idag om nu Allen eller Lucas inte är tillräckligt friska? Can känns hetare i backlinjen men får han 10 matcher tillsammans med Hendo kan de nog bli riktigt bra tillsammans.

  2. Extremt tuff match. Vill inte vara så pessimistisk men har ingen bra känsla inför den här matchen. Tappade poäng ikväll och topp 4 känns betydligt längre bort än i dagsläget.

  3. Läste på norska sidan just om ett eventuellt rykte kring att Zlatan skulle kunna tänkas vara aktuell för oss. Jag tycker han är fantastisk, men skulle ändå inte vilja ha honom i reds. Inte för de pengarna han vill ha i lön plus att jag har svårt att se honom passa in hos oss.

Kommentarer är stängda.