The Liverpool Echo uppger att många spelare kan lämna LFC i sommar:

 • Steven Gerrard flyttar till MLS.
 • Glen Johnsons kontrakt går ut och denne ser ut att lämna.
 • Brad Jones kontrakt går också ut. Han kommer nog också lämna.
 • Klubben kommer åter igen att försöka sälja Fabio Borini. Det är dock osannolikt att någon klubb kommer att vara villig att betala de £14 miljonerna som Sunderland erbjöd förra sommaren.
 • Det är oklart var klubben kommer att göra med Mario Balotelli. Kanske sälja han tillbaka till Italien, men ingen klubb kommer betala de £16 miljonerna som han köptes för. Dels passar inte Balotelli in i Rodgers fotboll, dels är inte FSG särskilt angelägna om att ha en så högavlönad bänkvärmare i truppen.
 • Sebastian Coates kontrakt går ut 2016. Han kommer nog att säljas, men klubben kan inte räkna med att få en betydande övergångssumma för mittbacken, som har haft svårt att få speltid i Sunderland under den här säsongen.
 • Iago Aspas kommer inte att återvända till Liverpool. Det har tidigara rapporterats att Sevilla kommer att köpa loss Aspas i sommar.
 • Luis Alberto kommer troligtvis inte att ges chansen i Liverpool.
 • Brendan Rodgers kommer att låta Andre Wisdom, Tiago Ilori och Joao Carlos Teixeira vara med under försäsongen och därefter ta beslut om deras framtid.
 • Jose Enriques framtid i klubben är osäker. Han har 1 år kvar på sitt kontrakt.
 • Javier Manquillo har fått väldigt lite speltid efter nyår. Han har i LFC på tvåårskontrakt men det är inte omöjligt att klubben avslutar lånet redan i sommar.
 • Jon Flanagan är numera skadefri och hoppas skriva på ett nytt kontrakt.
5 kommentarer
 1. Hoppas verkligen Ilori håller måttet då han är en spelare som borde passa in i spelsystemet.

  Sen är det väl helt rätt att skeppa Borini, Aspas och Balotelli och hade gärna sett att de skeppat iväg Lambert också. Eftersom de ändå inte bidrar med något kan det vara bättre att plocka fram någon ungdom om det verkligen krisar.
  Teixeira har ett väldigt skönt flyt i sitt spel men av det jag har sett väldigt ojämn och känns lite loj. Men får han fart på den mentala biten och börjar jobba hårdare så känns han intressant.

  • Kanske inte borde skicka allt för många då vi måste ersätta alla och då hamnar vi i samma situation igen där alla nya måste spelas ihop igen..

 2. Om Balotelli och Borini säljs måste vi ju behålla Lambert och köpa in en ny anfallare. Vi kan inte stå där med bara Sterling och Sturridge.

 3. Alla snackar om att vi måste ha en bred trupp,men ändå vill alla sälja alla för att dom inte är superstjärnor utan just truppspelare??köpa 8 nya spelare varje år o chansa dom är bättre än dom vi har

  • 6 av dessa spelare är utlånade, Liverpool är bättre utan Gerrard och Johnson samt Jones håller inte måttet för att ens sitta på bänken. Enrique är redan ersatt och Manqillo har inte haft den impact man hoppades trots att han har varit bra mycket bättre än Johnson, vilket inte är så svårt.
   Ingen på den listan som sägs vara på väg bort kommer ha någon större inverkan på laget och positionerna som Gerrard, Johnson och Jones har idag skulle stärkas i vilket fall som helst.

   Vi får se om Wisdoms och Iloris utlåning har get resultat och om Flanno kan hålla nivån från förra säsongen efter skadan för då har vi redan ersatt Johnson.
   Det är inte som det är startspelare som ska ersättas bortsett från Gerrard. Men i mina ögon så har han varit för dålig för att få vara en startspelare en längre tid nu.

Kommentarer är stängda.