[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ny dag- nytt inlägg!

OBS: Senaste uppdateringarna ligger högst upp i inlägget.

* * *

* * *

Liverpool hoppas göra klart med Markovic för £25 miljoner under den kommande veckan. Han är nära en flytt (The Liverpool Echo).

* * *

Liverpool har budat 25 miljoner euro för Markovic (Sky Italy).

* * *

* * *

Liverpool förbereder sig för livet efter Suarez. Man närmar sig värvninar av Markovic och Origi, som man hoppas rekrytera under den kommande veckan. Liverpool och Benfica är överens om en övergångssumma på £25 miljoner och trots starkt intresse från Chelsea vill Markovic till Liverpool. Belgiens uttåg ur VM ger även Liverpool möjligheten att förhandla direkt med Origi; man kom överens om övergångssumman med Lille redan innan VM. Övergångssumman kan stiga till £9,8 miljoner och som en del av affären kommer Origi att lånas ut till Lille kommande säsong. Dessutom hoppas Liverpool fortfarande att Sanchez ska ingå i Suarez-dealen; LFC pratar med chilenarens representanter och man inte fått ett nej, trots att spekulationer gör gällande att han föredrar Arsenal eller Juventus framför LFC (The Times).

* * *

Markovic kommer att genomgå en läkarundersökning och skriva på för Liverpool under kommande veckan. Övergångssumman ligger på 25 miljoner euro varav Benfica får hälften eftersom de äger halva spelaren (O Jogo).

De portugisiska tidningarna uppger också att Markovic är klar:

Markovic är klar för Liverpool för 25 miljoner euro (A Bola).

Markovic är nära att bli klar för Liverpool för 25 miljoner euro (Record).

* * *

Nu uppger allt fler portugisiska journalister att Markovic är klar för Liverpool:

Och en till:

* * *

Ashley Cole är nära en flytt till Roma. Imorgon kommer han att anlända till Italien för att prata med Roma. Parterna behöver komma överens om detaljer i kontraktet och han måste dessutom genomgå en läkarundersökning innan övergången kan offentliggöras (Sky Italy).

Parma överväger att rekrytera Andrea Dossena, som är free agent för tillfället (Sky Italy).

* * *

Kanske har Liverpool ännu inte gett upp hoppet om att signa Alexis Sanchez?

* * *

Enligt den portugisiska journalisten Mariana Cabral har Liverpool signat Lazar Markovic för 25 miljoner euro. Det motsvarar cirka £19,8 miljoner, och skulle således vara en övergångssumma som överensstämmer med de uppgifter som gjort gällande att han har en utköpsklausul på cirka £20 miljoner.

Markovic 2

* * *

DeAndre Yedlin är överens med Roma, men han kommer inte att flytta dit förrän antingen i januari eller nästa sommarfönster (Corriere dello Sport).

* * *

Arsenal och Barcelona är överens om en övergångssumma för Alexis Sanchez. Den ligger på £32 miljoner. Nu måste Arsenal övertyga Alexis om att välja Londonklubben före andra intressenter, och samtal kommer att äga rum under de kommande 48 timmarna. Under förhandlingarna har Sanchez representanter indikerat att han hellre vill till Arsenal än Liverpool, Manchester United och Juventus, som samtliga har lagt bud på honom. Barcelona kommer dock inte att slutföra försäljningen innan de har gjort klart med Luis Suarez, som de är nära att värva för lite över £70 miljoner (GOAL.com).

* * *

http://twitter.com/TheBibTheorists/status/485761615758098432

* * *

Real Madrid vill värva James Rodriguez. Förra sommaren flyttade Rodriguez till Monaco för £35,6 miljoner och nu förväntas hans prislapp ligga på det dubbla. Real Madrid jobbar även på att rekrytera Radamel Falcao, som de är överens om kontraktsvillkoren med. Madrids medicinska avdelning vill dock undersöka Falcao riktigt innan för att bekräfta att läkningen har gått bra innan något kan bli klart (The Sunday Times).

* * *

The Liverpool Echo kör hårt på att Liverpool letar ny anfallare, men att det inte verkar bli Alexis Sanchez, som ryktas föredra Arsenal framför Liverpool. Tidningen hänvisar dock till ”spanish reports…” och har således inga egna uppgifter om detta. De skriver dessutom att Everton vägrar sälja Ross Barkley, men att de gärna vill värva tillbaka Jack Rodwell.

* * *

Liverpool och Monaco har varit i kontakt med Moussa Sissoko (L’Equipe).

Liveprool hade Sissoko som backup-alternativ, om man inte hade lyckats signa Adam Lallana (Get French Football News).

* * *

Marcos Rojo närmar sig en flytt till Monaco (O Jogo).

* * *

Lovren 3

Dejan Lovren vill flytta till Liverpool. Den kroatiska källan Sportske Novosti har pratat med Lovren, och då framgår hans önskan med all önskvärd tydlighet, likaså att LFC har lagt bud: ”Liverpool sent the offer and the club haven’t informed me. Not even about the subsequent Liverpool bids. That wasn’t right. I found out about the bid from other people which disappointed me and I realised I’ve got no business staying at Southampton.

”Liverpool sent a 20 million offer and they [Southampton] paid nine million for me, so they would’ve earned twice the amount.

”At this point, I don’t know what I’ll do and I don’t like it. It was unbelievable that a few days ago I had an offer of 20 million pounds. It was in the morning and by the afternoon the club had said I was not for sale. Frankly, my head is already at Liverpool.”

Lovren avslöjar dessutom att hans prislapp tydligen ligger på £25 miljoner och att det fortfarande råder stor oklarhet om vilka som bestämmer i Southampton: ”Honestly, I don’t know who the main man at the club is anymore. They are now looking for 25 million pounds, but I don’t think they’ll get it.

”Liverpool is one of the biggest clubs in the world. Only Real Madrid have as many fans around the world. The last time I played at Anfield, I got chills when I heard ’You’ll Never Walk Alone.’ I would like to listen to it all the time.”

*ESPN har översatt från kroatiska till engelska. Jag har valt att använda mig av deras översättning. Förhoppningsvis har de haft en bra översättare.

* * *

Liverpool gav nyligen Barcelona chansen att signa Daniel Agger, men spanjorerna tackade nej till erbjudandet. Liverpool försöker alltså bli av med dansken (El Mundo Deportivo).

* * *

Pepe Reina kan komma att lånas ut till Napol igen. Möjligtvis kan Liverpool godkänna den lösningen om klubbarna delar på spanjorens höga lönekostnad (Sky Italy).

Napoli befinner sig i förhandlingar för Lucas Leiva. Italienarna vill låna Lucas – och Liverpool är villiga att låna ut honom (Sky Italy).

* * *

Borussia Dortmund ger Liverpool seriös konkurrens om Divock Origis signatur. Båda klubbarna är villiga att betala £11 miljoner för Origi, och han förefaller föredra en flytt till Tyskland framför Liverpool, som försöker få honom att ändra sig genom att erbjuda honom en omedelbar utlåning till Lille. Origi har dock inte bestämt sig än (The Sunday People).

Galatasaray försöker norpa Martin Skrtel genom att erbjuda honom en veckolön på £100 000. Liverpool vill dock inte sälja Skrtel, som dessutom inte vantrivs i klubben (The Sunday People).

Iago Aspas ser ut att hamna i Sevilla för omkring hälften av de £7,2 miljonerna som Liverpool betalade för honom (The Sunday People).

Tottenham har intensifierat sitt intresse för Dejan Lovren. Detta 24 timmar efter att Southampton nobbat Liverpools £15m-bud på Lovren. Ronald Koeman vill behålla Lovren och en köpare måste betala £20 miljoner för att värva honom. Liverpool ligger fortfarande bäst till, men för tillfället är klubbens högsta prioritet att värva en ersättare till Suarez (The Sunday People).

* * *

Tottenham försöker ’sno’ Dejan Lovren framför ögonen på Liverpool. Spurs och Southampton samtalar aktivt om en övergång för omkring £18 miljoner (The Daily Star).

* * *

Liverpool kommer att få £75,5 miljoner för Luis Suarez. Liverpool hoppas fortfarande att Alexis Sanchez ska ingå i övergången, men om han inte kan övertalas inom de närmaste 48 timmarna så kommer man att sälja Suarez för endast pengar. Brendan Rodgers gav klartecken att sälja Suarez när det stod klart att uruguayanen ville lämna klubben, och LFC-managern kommer att ges alla miljonerna till att förstärka truppen med nyförvärv. Av dessa är £20 miljoner öronmärkta till att signa Dejan Lovren från Southampton (The Mirror).

* * *

Officiellt bekräftad övergång: Eric Abidal flyttar till Olympiakos.

Officiellt bekräftad övergång: Borussia Mönchengladbach lånar Thorgan Hazard av Chelsea.

* * *

Roma förväntas signa Ashley Cole på måndag. Det handlar om ett tvåårskontrakt med option på ett tredje år (Sky Italy).

På måndag kommer Juventus att göra ett nytt försök att värva Alvaro Morata. Juventus erbjuder 15 miljoner euro + bonusar, men det är oklart om det räcker. Dessutom vill Real Madrid ha en ’buy-back clause’. Om Morata lämnar Real Madrid vill han endast till Juventus (Sky Italy).

Inter kommer att göra klart med Yann M’Vila under de närmaste dagarna (Sky Italy).

Milan är på väg att värva Sime Vrsaljko, trots konkurrerande intresse från Juventus och Sassuolo (Sky Italy).

Om Milan säljer Mario Balotelli är Jackson Martinez en potentiell ersättare (Sky Italy).

28 kommentarer
 1. Jag vill börja se rykten om James Rodriguez. Bästa ersättaren till Suarez!
  Skulle det verkligen vara omöjligt att norpa honom ifrån Monaco?

  • För det första så är ju James Rodriguez en offensiv mittfältare och Suárez är anfallare, för det andra så är det omöjligt för oss att få loss honom. Han köptes av Monaco för £40-£50M och de har absolut ingen brist på pengar. Sen vill han inte till England heller.

 2. Vilka kan tänkas som ersättare till Suarez?
  James Rodríguez
  Hulk
  Jackson Martinez
  Alexis Sanchez
  Rues
  Lukaku

  Beror ju på hur BR tänkt spela nästa säsong, men hittills har han ju varit väldigt flexibel.

  • Verkar ju som Alexis är ersättaren och då känns det som om Sturridge och lambert får spela centralt i anfallet. Med Suarez borta går vi nog ifrån två anfallare och diamanten och spelar mer 4-3-3. Alexis-Sturridge-Sterling i anfallet ser bra ut på pappret. Om vi dessutom får in Shaqiri så har vi en bra bänk då även Coutinho och Lallana kan spela på kanterna.
   Jag hade verkligen hoppats på James Rodriguez då han har en skön stil och hade passat oss som handsken.
   Jag måste erkänna jag är lite ledsen Suarez inte fick lira CL med oss.
   Jag säger som Scholes: han kommer ångra att han gick till Barca.

 3. J Rodríguez och reus kan vi ta och glömma.

  Får vi inte sanchez då tycker jag vi går för firmino el Griezmann.

  Sedan tycker jag det är dumt att vi lånar ut Lucas o reina. Vi måste ju sälja spelarna istället så vi får in pengar för dem.

 4. När jag läser ryktet om Aspas till Sevilla så håller jag på att få hjärnblödning. Hälften av de £7,2m vi betalade för honom alltså?! Varför inte slänga med honom i dealen för Moreno då? Vi var villig betala £16,2m för vänsterbacken, medan Sevilla ville ha £20m väl? Passar ju rätt bra isf, och så slipper vi Bertrand.

  • Även om vi kastar in Aspas i dealen så skulle vi betala ett överpris enligt LFC. Cash eller spelare är ju ointressant om man inte anser att han är värd den summan.

 5. Stämmer detta?

  @Zizouology: Exclusive from Agência News that FIFA will reduce Luis Suárez’ ban. Their information is that the reduced ban is for 5 matches and 1 month.

  Om han bara är borta en månad behöver vi inte sälja…Men det kanske är försent.

  • Hänger väl ihop med att han snart är klar för Barcelona och då sänker Fifa straffet. Skulle han vara kvar så kvarstår det.
   Vidrig klubb som har egen regelbok både ekonomiskt och på plan.

  • Säljer inte Suarez för att han är avstängd 4 månader bara så du vet. Visst har hans jävla bitande en del med saken att göra men det är bara en bra ursäkt. Man får £70-80m för en 27, snart 28 åring. Anfallare håller inte långt efter 30. Det är en bra affär även om han är lagets bästa spelare. Liverpool kommer aldrig få ett så stort bud på Suarez igen. Även om han stannar och smäller in 25-30mål så kommer ingen betala en så stor summa för en spelare som är snart 29-30år. Priset kommer endast sjunka från de Barca budat.

   Lag tackar helt enkelt inte nej till dom summorna. United tackade inte nej till Real när dom ville ha deras bästa spelare, och han va yngre t.o.m.
   Tottenham kunde till slut inte heller tacka nej när summorna började bli stora.

  • Nä men avstängningen är i högsta grad en bidragande orsak till att vi säljer honom.

   Skulle Suarez smälla in 25-30 mål så skulle väl det vara värt att behålla honom. Vi behöver väl inte ha som mål att sälja spelare så dyrt som möjligt? Viktiga är att vi har så bra spelare som möjligt i laget.

 6. Glömde ta med en sak till. Reina och Lucas på LÅN till Napoli? De har den åldern att lån inte är ett alternativ anser jag. Känner klubben att de inte behöver vara kvar så sälj. För rätt pris.

  Faan vi måste ha historiens sämsta förhandlare alltså…

  • Håller med, i den åldern så ska man inte lånas ut, det är dags att sälja om de inte har någon framtid i klubben.

  • Ni glömmer en ganska viktig detalj. Om du ska kunna sälja något så måste någon vilja köpa det du ska sälja.

   I detta fall ska köparen dessutom ta över ett kostsamt kontrakt. Omöjligt att sälja en spelare som Reina just nu. Hans prestationer motsvarar inte hans lön.

   Situationen med Lucas är liknande, har skador och en halvdan säsong i ryggen.

   Även Aspas såldes till oss med en bra säsong i ryggen och nu ska vi sälja honom efter ett år där det enda avtrycket som gjorts är en kass hörna.

  • I Reinas fall så är det en vinst för Liverpool att bara bli av med lönen. Han lyfter runt 100-120k i veckan vilket är det dubbla Mignolet har t.ex. Reina är i stort sett omöjlig att sälja.
   Lucas har också en rätt så bra lön och tre skadedrabbade säsonger i ryggen. Det är inte lätt att hitta köpare för en sådan spelare. Han är en Benitez favorit och det är den enda anledningen Napoli är överhuvudtaget intresserad.

 7. Ang. Lovren, vad är det som motiverar de där ungefärliga £20 milj.?

  • Kolla hans stats på Squawka. Dominerar till och med Kompany. Sen är han bara 24 och bör således inte peaka förrän om 5-6 år.

 8. Nu börjar man få dåliga vibbar om det här transfer fönstret:
  Vi säljer vår absolut bästa spelare till Barca.
  FIFA kommer med stor sannolikhet sänka straffet på surre när vi har sålt honom.
  Spelaren som vi vill ha (sanchez) går till en av våra största rivaler, Arsenal.
  Vi värvar Bertrand.
  Vi betalar över 30 milj pund för markovic.
  Vi betalar 25 milj pund för lovren
  Vi säljer aspas för halva priset
  Vi lånar ut Lucas o reina, vilka självklart ska säljas.
  Vi behåller g Johnson.
  Vi värvar in huntelaar som ersättare för surre.

  Snacka om att domedagen är nära.

  • Typ inget av det du nämner är klart så du kan va lugn. Se ljus istället för mörker ,vi är på väg mot stora dagar . Kom ihåg hur det kändes för några år sedan så blir du gladare .

  • Först och främst så är Markovic €25m(£20m). Huntelaar ryktet är bara löjligt. Lovren kommer inte kosta £25m. Bertrand har aldrig fått en riktig chans så man ska väl ändå inte döma ut honom direkt. Lät exakt likadant när Sturridge värvades.
   Aspas är inte bra nog och vad vi än kan få från honom får helt enkelt duga.
   Johnson, ja, är väl själv inte sugen på att behålla honom men hans erfarenhet är nyttig om något. Erfarenhet som majoriteten av truppen inte har.
   Att bli av med Reinas lön är endast positivt då han är en av klubbens absolut bäst betalda spelare. Lucas vill jag se stanna men risken är att han inte kommer få spela och då är lån det enda alternativet i stort sett. Han har otroliga skadeproblem. Hitta en köpare för honom, som också har en hög lön, är inte lätt.

 9. Får Tottenham vibbar över oss!!
  Likt dom när dom sålde Bale!
  Känns som vi är av samma dignitet på marknaden,Dom kasts upp överpris på Soldado,Lamela! Fick visserligen Eriksen,Capou,Chadli,Paulinho till hyfsade priser!
  Men det som jag anser att största problemet och som var vår fördel förra året är att vi inte behövde byta spelsystem samt spela in 4-5 nya spelare!!
  Det tar tid och inget vi har råd med när vi är en klubb som inte kan behålla våra key players!!
  Lek med tanken att Coutinho utvecklas ett steg till,Då är han i Real,Barca,PSG,Monaco för 350 miljoner nästa år 🙁

  • Saken är den att Liverpool hade behövt ta in minst 5 spelare även utan en försäljning av Suarez då man kommer nog spela minst 46 matcher nästa säsong(om man åker ur cuperna i första omgången och CL i gruppspelet). Då behöver man mer spelare som kan roteras in utan att kvalitén dimper. Liverpool spelade förra säsongen med typ samma elva. Det funkar inte när man kommer ha två matcher i veckan flera gånger under säsongen. Man behöver bredd, något Liverpool inte hade förra säsongen då Allen, Sakho/Agger och till viss del Lucas va dom enda som kunde plockas in utan att man får ett allt för mycket svagare elva.

 10. Jag börjar också få väldigt dåliga vibbar om det stämmer att vi ska värva Ryan Bertrand.. han är väl inte i närheten av ett engelskt landslag och då ska vi komma ihåg att nr på den positionen Leighton Baines var riktigt dålig i vm, alltså är Bertrand en bra bit efter han och är inte jätte ung längre heller.. Efter Suarez försäljning plus de som ägarna skjuter till måste vi ju ha råda att värva bättre än Ryan Bertrand! Låt Flanagan spela där då bara vi inte gör en sådan jätte konstig värvning

 11. Vi är inte något thfc.. Och kommer aldrig och bli. För det första hade och har dem ingen stabilitet i sin stab med tränare för Levy gillar att sparka folk till höger och vänster, vi har Rodgers som kan få en död man att leva igen, och en jäkla spargris att slå sönder och spendera på bra spelare suitade för Rodgers och inte för vad någon i styrelsen tycker. Jag ser ljuset pga det mörkret som varit över klubben de senaste åren. Vilket många här verkar ha glömt av snabbare än kvickt och helt plötsligt gnäller på ATT vi nu helt plötsligt spenderar på spelare för att vi kan. Visst lovren för 25 är inte direkt ett kap men han kommer ej att kosta det för oss häller . För 2 år sedan skulle det inte vara snack om honom ens.

 12. Bertrand är inte så dålig som folk vill tro. Dessutom har vi Enrique som komplement plus Flanno som backup. Ser inte så illa ut på VB tycker jag. Bertrand-Sakho-Lovren-Johnson är en hyfsad backlinje tycker jag om Johnson kan höja sig lite igen.

  • Det är rätt så tydligt att Johnson är slut. Han har gått neråt i ett par säsonger nu. Han klarar inte av att spela i Rodgers system helt enkelt. Det är dags för honom att lämna tycker jag. Men han är väl en av dom ledande figurerna i omklädningsrummet så jag kan väl förstå att Liverpool vill behålla honom. Speciellt p.g.a. den stora oerfarenheten som finns i klubben.

 13. Vad tycker ni om Markovic Pelle och Jesper? Och vad kommer han bidra till LFC?

  • Kommer inlägg om det imorgon! Mina tankar om både Markovic och Bertrand. Marko och Bert.

Kommentarer är stängda.