[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Nu rapporterar en enig brittisk mediekår att Brendan Rodgers får fortsatt förtroende som LFC-manager.

Rodgers har fått klartecken av Tom Werner och Michael Gordon att fortsätta sitt arbete i Liverpool. Trion pratade om målsättningarna för den kommande säsongen och utformade en omfattande plan för förbättring. Efter det två timmar långa mötet bekräftades att Rodgers kommer att fortsätta som manager, men det kan komma att ske förändringar på andra positioner i klubben. Exakt vad Liverpool kommer att göra är oklart, men klart är i varje fall att man vill återvända till Champions League och spela en offensiv fotboll. Rodgers kommer säkerligen att backas upp på transfermarknaden för att bygga en spelartrupp som kan infria dessa målsättningar. Det innebär att Rodgers kan fortsätta jobba på förstärkningar; James Milner och Danny Ings kommer att skriva på om ingenting oförutsett inträffar i sista stund. Liverpool kommer även att försöka värva Christian Benteke och Nathaniel Clyne (The Telegraph).

På tisdagen förde Rodgers ”positiva samtal” med Werner och Gordon. Parterna kom överens om att fortsätta framåt tillsammans, vilket betyder att Rodgers blir kvar som manager. Liverpool är i långt gångna förhandlingar med Milner, som man är villiga att ge en veckolön på £150 000. Manchester City försöker fortfarande behålla Milner, men det är mer troligt att Liverpool kan erbjuda regelbunden speltid på det centrala mittfältet, där han helst spelar. Arsenal är också intresserade, men Liverpool vill göra helt klart med Milner under de närmaste dagarna. Ytterligare en snart kontraktslös spelare som LFC vill värva är Ings, som vill till Merseyside trots intresse från Tottenham. Samtidigt måste Liverpool öka sitt bud på Clyne om man ska signa honom, och man överväger att konkretisera sitt intresse för Benteke (The Liverpool Echo).

Utfallet av Rodgers möte med Werner och Gordon blev att han får behålla sin position som manager, trots att laget inte infriade förväntningarna 14/15. Rodgers har redan börjat ro hem Milners och Ings signaturer, medan han även är angelägen om att signa Clyne (The Daily Express).

Rodgers blir kvar som manager. Detta står klart efter samtal med Werner och Gordon, som ska ha blivit imponerade över Rodgers planer över hur laget ska förbättras till nästa säsong. Bland spelarna som Rodgers vill rekrytera återfinns Milner, men han har ännu inte tagit ett beslut om sin framtid. Milner är en prioriterad rekrytering för Liverpool, men om han skriver på kanske det inte sker inom de närmaste dagarna (The Guardian).

40 kommentarer
 1. Pelle, jag vet inte om du är medveten om detta, men vi som prenumererar på inlägg från Totaal Liverpool får antingen dubbla eller trippla mail varje gång ni har postat ett inlägg.

  Inget problem egentligen, men tänkte bara att ni kunde vilja veta! 🙂

  • Då kan jag passa på att berömma sidans upplägg/datainnehåll som gör att den laddar snabbare än andra 🙂 Det är guld värt när min dator är dum i huvudet, min mobil börjar bli gammal och jag misstänker att någon snor internet av mig XD

  • Skulle inte sträcka mig så långt. Men förstår vad du menar.

 2. Sämsta tänkbara nyhet. Det känns som att det kvittar vilka vi värvar så kommer BR sabba det. Köper vi milner kommer han säkert få spela som ensam striker, köper vi Ings så kommer han få spela Wingback. Med BR helt ologiska laguttagningar så går ingen säker.

  • Vad är så jävla ologiskt med Rodgers laguttagning? Att spela Can som MB, något han gjort tidigare, när han gör ett bättre jobb än Lovren och Kolo? Att spela Ibe/Sterling som yttermittfältare i en 3-4-3? Att spela en ytter/om som anfallare när dom anfallarna som finns i laget antingen är skadade eller inte levererar? Att spela Allen istället för en Lucas som inte längre kan röra sig på plan? Att peta Mignolet some sen kommer tillbaks in i laget och gör en magisk andra halva av säsongen? Vad har varit så in i helvete ologiskt med hans laguttagningar?

  • Eller i varje fall Milner som wingback och Ings som ytter på fel kant. 😉

   Är med på vad du menar.

   Mest skrämmande är ändå att vi jagar en högerback för 10-15 milljoner pund. Som om de pengarna inte gör mer nytta på typ alla andra positioner.

  • Clyne är ju däremot värd dom pengarna.

  • Gråter om vi tappar Clyne för att vi inte kan hosta upp typ £15 mille. Visst är det dyrt för en spelare med endast ett år kvar på kontraktet, men fortfarande billigare än andra värvningar.

   Vi får en utvecklingsbar högerback som går rakt in i elvan för halva priset av Lovren. Riktig no brainer.

   Vadå, ska vi leta efter en högerback som kostar lika mycket men har 2 år kvar på kontraktet, och så blir det okej eller? Clyne tror jag kommer bli perfekt!

  • Dyrt? Det är bara förnamnet. £10m för en ytterback med ett år kvar på kontraktet är ett enormt överpris redan, oavsett vem det är.

  • Men det är ju fortfarande billigare än £20m för en ytterback med, låt säga, tre år kvar på kontraktet.

   Visst, man betalar mer överpris eftersom kontraktsituationen gör marknadsvärdet så lågt.

   Clyne(1 år kvar): Betala stort överpris, men mindre totalpris, £15m.

   Annan spelare (3 år kvar): Betala marknadsvärde, men högre totalpris, £20m

   Vilken deal är mer ekonomisk? Det är ju precis såna här värvningar som är smarta att göra!

   Dessutom tror jag inte att vi hittar en bättre högerback än Clyne denna sommar…

  • Jag bryr mig inte så mycket om vad de kostar bara de blir en succé!

 3. Bra att Rodgers får en säsong till på sig.
  Tror fortfarande på ett naivt sätt att han kan vara den som leder oss tillbaka till toppen.
  Annars kan det mycket väl vara som flera säger i andra forum att man har redan gjort klart med Klopp till nästa säsong och vill inte ta in någon ny för bara en säsong. Spekulationer så klart men den kan ligga något i det.

 4. Tror det här är bästa möjliga lösningen för tillfället. Rodgers får en säsong till på sig, klarar han inte MINST topp 4 så finns Klopp antagligen tillgänglig efter hans sabbatsår.

  • Finns väl inget i ”sabbatsår” inom fotbollsvärlden som säger att det är just ett helt år tänker jag.
   Klopp tar en break och så snabbt som karusellen går i dagens fotboll så är det väl mycket möjligt att det kommer finnas potentiella arbetsgivare till Klopp redan kring jul.
   Dvs, typ… Real anställer Rafa som inte får tillräcklig fart på dem och Real söker ny manager.

 5. Tråkig nyhet… Känns ändå som det bästa alternativet just nu är att låta Rodgers få ett halvår/år nu när Klopp och Ancelotti tackat nej samt att det inte finns någon riktigt bra kandidat där ute… Hoppas bara att Rodgers inte får lika mycket förtroende när det kommer till transfers… Det känns som han sitter på lånad tid till vi har någon som är bättre, vilket förhoppningsvis blir nästa år.

 6. Bra! Jag tror på Rodgers!

  • As in, he really is real person..?

   Eller tror du på riktigt att 0-5-i-röven-i-paus-mot-stoke-Rodgers är rätt man för oss?

  • Samma Rodgers som krossade Arsenal med 5-1 och mosade Spurs i båda matcherna.

 7. Men kom igen… Vilka alternativ finns? Ancelotti ska ha sagt nej direkt, och nu ska även han ha ett brejk, och Klopp lät ju inte oäven även om det kan bli aktuellt först senare. Vilken annan tränare finns det där ute som direkt skulle kunna vända på steken?

  Tror inte Klopp sagt att han ska ta ett år? Säg att Rodgers får gå mitt i säsongen så är nog Klopp ett alternativ då.

 8. Många här som får börja heja på ett annat lag nu…:)

  • Aldrig! 🙂 Jag hoppades Klopp skulle ersätta BR men blir han kvar så är det bara att försöka vara positiv.

  • Kanske blir det du som isf får följa med BR till ngn annan klubb… Vi andra hänger nog kvar ett bra tag till, oavsett om det är Rafa, Hodgson, Kenny lr Rogers vid rodret.

  • Jag stöttar alltid de spelare och tränare som jobbar för LFC för det är klubben i mitt hjärta. Visar de bara vilja och hjärta för klubben så kan jag acceptera lite felköp och misstag. Dock en spelare som Sterling som visar noll respekt gör mig betydligt argare än att Rodgers får sitta kvar, vilket jag tycker han förtjänar efter förra året.

  • Det gör nog alla, men en kunnig supporter måste få diskutera om ex Johnson, Lambert, Balo,Touré lr Rogers ska få ett år till i klubben, oavsett hur mycket de råkar älska den. Sen tror jag alla hoppas att BR blir oerhört framgångsrik.

   Den här pajkastningen att man inte får tycka att det är dags att sälja en viss spelare lr byta ut en manager är rent utsagt bara löjlig. Jag är ambivalent till om BR ska få fortsatt förtroende. Jag tycker eg att både Rafa och Kenny borde fått ett år till på sig, och Hodgson iaf ngn månad ytterligare att vända skutan (men jag har full respekt för de som så inte tyckte och kunde framföra sakliga argument på varför, och det finns gott om sådana också).

   Därmed sagt att det inte behöver vara fel att ge BR mer tid, men om höstens spel ser ut som det gjorde under stora delar av detta år, och sommarens transfers blir lika misslyckade som tidigare, då tycker jag att det är dags att byta tränare. Jag anser att det är en sundare inställning av en supporter än att envist försvara ett misslyckande, och också då framställa det som att man då skulle vara en ”bättre” supporter. En bra supporter kan också säga till när det är dags att sluta. Jag menar t ex att uppemot tio spelare borde lämna klubben i sommar, men om de blir kvar så hoppas jag självklart att de lyckas alldeles utmärkt. Men om vi inte får diskutera spelare och ledares vara eller icke vara och framföra såväl beröm som kritik, då har ngt väldigt obehagligt hänt… det liknar mer än religiös sekt än en fanclub till ett fotbollslag.

  • Kunde inte sagt det bättre själv! Grymt bra skrivet.

  • Skriver man konstruktivt som du gör och lägger fram åsikter som backas upp av viss fakta och realism så uppskattar jag kritik men säga att någon bara ska sparkas tillsammans med svordomar och andra respektlösa ord så tycker jag inte att man är en supporter. Klart vi vill att LFC ska vara framgångsrika men visa respekt mot de som styr skutan…

 9. Bra, nu vet vi hur nästa säsong ser ut på tränarfronten! Nu är det dags för Rodgers att gräva djupt i sin skrivbordslåda och börja sätta taktiken och spelsättet för nästa säsong. Sedan se över truppen och rekrytera spelare som PASSAR IN i vårt spelsystem. Inte kul spännande namn som ändå inte får spela nåt.

  Ings och Milner är två spelare som kan passa in på många platser, vilket är en fördel. Ser gärna att han hittar spelare som verkligen passar in på specifika positioner i spelsystemet. En pressande forward som även löper i djupled, önskvärt att denna forward även är en bra tekniker. Ett monster till DM, tror och hoppas på Can där men vi kommer behöva ett starkt namn till där. Clyne hade funkat bra på högerflanken, sen gärna en backup målis och en kreatör på mittmitt.

  • Håller med helt på vad vi behöver! Sen hoppas jag verkligen Flanno kommer tillbaka i gammalt gott slag och tar vänsterbacken. Har sett väldigt lite av Clyne men han verkar vara snabb och tekniskt vilket jag gillar i ytterbackar och få är det viktigt med en monster DM à la Mascherano!

  • Jag fyller i med en vänsterback åxå, ifall nu Enriques dagar är räknade.

   För övrigt tycker jag att det känns bra att Brendan får fortsätta.

 10. Allvarligt talat. Rodgers va faktiskt en stor bidragande orsak till att vi kunde vara med å slåss om en cl plats ändå in i slutet. när vi gick ner på 3 backslinjr å wingbacks, plus att han peta mignolet i rätt läge som gjorde att han lyfte sig till slut. vi spela i stort sett med utan 60 mål suarez/Sturridge hela året. Sen så är det inte alltid rodgers fel att vi inte får 1:a valet när vi har den transferpolitiken vi har i klubben. Klubben å rodgers står för en fotboll å transferpolitik som jag stöttar till 200% vi kommer nog inte kunna konkurrerar i toppen dom kommande 2 säsongerna men vi står med båda fötterna på jorden å ser hur united är alldeles för desperata å lägger såna sjuka löner att man får kalla kårar.

 11. En sak som irriterat mig under säsongen med Rodgers är att han konstant spelat med Sterling som inte gjort ett jota denna säsongen.

  Varit flertal matcher där Sterling inte synts till på planen, sedan när bytena kommit så har han i Stort sätt aldrig bytt ut honom. Utan istället bytt ut spelar som gjort det bra ute på plan. Chelsea hemma när Can och Couthino vart utbytta efter att varit bäst på plan där Sterling, som så många gånger denna säsong, varit osynlig och inte påverkat nåt. Utan bara passat fel, försökt leka Messi/Ronaldo. Detta är något som stör mig, att han favoriserar en spelare så mycket att han vägrar byta ut honom. Hemma mot Palace var det samma sak. Streling osynlig, Lallana mål och var ett hot framåt, vem blir utbytt? Jo, Lallana givetvis..

 12. Bra att BR får fortsätta. Han känner pressen, hoppas det är positivt dvs skapar fokus på uppgiften.
  Det ska bli sjukt kul att se vad laget o BR mäktar med. En godkänd säsong är väl tydlig: CL-plats, minst en pokal. Som alltid kommer man att bli överraskad, positivt som negativt…

 13. Känns både bra och dåligt..
  Bra för att BR nu verkligen får en chans fullt ut att visa vad han går för, med facit i hand har ju våra tidigare tränare kickats lite väl snabbt kanske.. Bra att han blir kvar för det inte finns några riktiga aha-ersättare tillgängliga nu.. Ska vi ersätta måste vi få in ett erfaret namn som kan locka lite spelare, vi har ju inte det sportsliga att locka med.

  Dåligt för att jag åtskilliga gånger under säsongen blivit tokig på vårt spel och hans märkliga uttagningar och spelsystem. BR har även haft enorma problem att få nya spelare att bli bättre hos oss.

  • Håller helt med Salmon….
   Rodgers är ingen matchcoach ala Mourinho…
   Han har mycket att jobba på där..

 14. Bra, nu får vi hoppas att spelet stämmer bättre nästa säsong. Måste hitta tillbaka till spelet vi hade förra säsongen.

 15. Vi behöver folk i klubben som kan locka till sig spelare.
  Ancelotti är en sån men just nu är vi en klubb som inte har nån linje (enligt mig) en tränare som inte vet vad han vill hur han vill spela fotboll för tänker man tillbaka har han svikit sin egna modell enormt.
  Så får man inte in en tränare som lockar in spelare så finns det egentligen bara en sportchef som kan göra det istället alternativt överpris på en världsspelare.
  Vi har fortfarande klubbens namn och historia att locka med men det blir svagare och svagare i de avseende också.

 16. Jag hade gärna bytt ut BR men mot vad när Klopp och Ancelotti inte är tillgängliga?! Den här säsongen blir ett eldprov för BR. Misslyckas han så är han rökt, men lyckas han så kommer han sitta säkert några år. Tror en titel är ett måste och att lyckas i Europa dvs EL är behövligt. Liverpool ska tillhöra toppen i England och Europa.

  Rafa Benitéz blir den åttonde managern i Real på tio år. Bra att vi inte gör som dem dvs sparkar tränare titt som tätt, utan är mer långsiktiga.

Kommentarer är stängda.