[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ryktesinlägget är uppdelat i delarna:
1) Managerposten
2) James Milner
3) Danny Ings
4) Nathaniel Clyne
5) Christian Benteke

Milner

* * *

1) Managerposten

Tom Werner och Mike Gordon, som är den näst största aktieägaren i FSG, anlände nyligen till Liverpool. Under de kommande dagarna kommer de att träffa Brendan Rodgers för att gå igenom säsongen. Werner och Gordon har även andra möten inbokade; bland annat om arenan och klubbens akademi (The Independent).

På tisdagen förväntas Werner och Gordon anlända i Liverpool för att träffa Rodgers. FSG har indikerat att Rodgers får fortsatt förtroende och jobbar redan på att rekrytera ’transfer targets’ som han har godkänt. FSG vill höra Rodgers planer för hur laget ska bli betydligt bättre nästa säsong och om han är villig att arbeta utifrån deras modell (The Guardian).

På onsdagen kommer Rodgers att träffa Werner och Gordon. Rodgers tros sitta säkert för tillfället, även om han kommer att behöva svara på tuffa frågor (The Daily Mail).

Den här veckan kommer Brendan Rodgers att träffa FSG (Sky Sports).

Jürgen Klopp har gått ut offentligt med att han tänker ta ett sabbatsår. Därmed bör de envisa rykten som gjort gällande att han är aktuell för Liverpool definitivt upphöra.

* * *

2) James Milner

Den här veckan hoppas Liverpool kunna bekräfta James Milner som sommarens första värvning. Liverpool och Milner representanter har nått en muntlig överenskommelse, och mittfältaren är angelägen om att slutföra en övergång till Liverpool. Manchester City har försökt få Milner att stanna genom att erbjuda honom ett kontrakt värt £165 000 i veckan, men han är missnöjd över roteringen i klubben. Han kommer inte att tjäna så mycket i Liverpool, men kommer tjäna mer än sin nuvarande lön i City, och dessutom få en ”signing on fee”. Och framförallt kommer Milner att bli en startspelare och spela varje vecka, vilket verkar ha övertygat honom om att offra CL-fotboll och titelstrid i City för att flytta till Merseyside (The Telegraph).

Milner kan bli Liverpools första sommarvärvning. Den här veckan kommer Liverpool att hålla långt framskridna förhandlingar med Milner och klubben tror att han kommer att skriva på (The Liverpool Echo).

Liverpool hoppas göra klart med Milner under den här veckan. Milners kontrakt med Manchester City går ut den 30:e juni. Även Arsenal är intresserade av honom (The Independent).

* * *

3) Danny Ings

Liverpool har en muntlig överenskommelse med Danny Ings. Han kommer att flytta till klubben när transferfönstret öppnar den 1:a juli. En tribunal kommer att fastställa övergångssumman, som Liverpool hoppas landar på omkring £5 miljoner (The Telegraph).

Liverpool är hoppfulla om att signa Ings (The Liverpool Echo).

Ings har försäkrat Liverpool om att han avser att skriva på för klubben när hans kontrakt med Burnley gått ut. Liverpool och Burnley är fortfarande inte överens om den ekonomiska kompensationen, men LFC hoppas fortfarande kunna komma överens och därmed undvika en tribunal (The Independent).

Liverpool jobbar på att signa Ings (The Guardian).

* * *

4) Nathaniel Clyne

Liverpool förbereder ett nytt bud på Nathaniel Clyne, som skulle kosta omkring £15 miljoner att köpa loss. Southampton nobbade som bekant det första, som låg på £10 miljoner (The Liverpool Echo).

* * *

5) Christian Benteke

Christian Benteke är ett av Liverpools ”targets” men klubben är troligtvis inte villiga att matcha hans utköpsklausul på £32,5 miljoner. LFC värderar Benteke till närmare £20 miljoner (The Liverpool Echo).

Liverpool är väldigt intresserade av Benteke, men är inte beredda att betala hans utköpsklausul på £32,5 miljoner (The Independent).

Benteke kommer inte att lämna in en transferbegäran, trots att han vill spela i Europa nästa säsong. Aston Villa kommer att föra samtal med Benteke och erbjuda honom ett nytt kontrakt. Liverpool är beredda att buda £20 miljoner på Benteke, men detta är betydligt mindre än hans klasul på £32,5 miljoner – men Tim Sherwood har redan klargjort att alla bud under klausulen kommer att nobbas. Liverpool kan erbjuda belgaren europeisk fotboll samt en startplats, men han tänker alltså inte lämna in en transferbegäran, eftersom han gjorde detta utan någon framgång sommaren 2013 (The Telegraph).

Liverpool jobbar på att signa Benteke (The Guardian).

21 kommentarer
 1. Måste säga att de flesta värvningar det pratas om känns betydligt mycket mer vettiga än tidigare värvningar vi gjort, både prislappen och prestationsmässigt. Dock gillar jag inte alls Benteke-ryktena.

  • Håller med om att Milner och Ings känns som förnuftiga värvningar. Clyne vore också bra, han skulle komma in och förstärka laget direkt.

 2. Blir det inte lite kaka på kaka med Ings OCH Origi? Är ju bara sturridge sen plus en eventuell ny stjärnanfallare. sturridge skadad för det mesta. Då måste vi alltså spela med Ings eller Origi, är dom verkligen tillräckligt bra för det?

  • Såvida de inte tänker satsa vidare på Lambert eller Balo (vilket jag inte hoppas!)
   så måste det in en erfaren forward. Min önskan är att man kan locka över Tevez. Skulle passa in perfekt om han bara har hungern kvar.

  • Locka över Tevez känns tyvärr inte så aktuellt med tanke på åldern.
   Men främst med tanke på att Juventus spelar Champions League final på lördag och har redan förstärkt laget med Dyabala och Khedira…

  • 32 år är inte så farligt. Han håller hög klass och är som gjuten för BRs filosofi. Att jag överhuvudtaget nämner honom är att jag tyckte mig läsa att han funderar på att lämna Juve efter säsongen. Dybala blir nog i så fall hans långsiktiga ersättare.

 3. Milner är en erfaren och mkt mångsidig spelare och kommer bli ett perfekt tillskott för oss. Ings kan också bli bra om förväntningarna på honom är rättvisa. Jag ser Ings som en direkt ersättare till Lambert lr Borini dvs ingen given startspelare men tycks mer energisk och hungrig än ovan nämnda. Clyne har jag sett för lite för att uttala mig om. Ser fortfarande ett Stort behov av en första striker som en hög prio. Kan inte förlita oss på Sturre mtp skador och ej heller Balo som tyvärr är helt fel material för oss.

 4. Får bryt bara jag tänker på att klubben kanske täcker plocka in Benteke. Han är en bra forward men absolut inte det klubben behöver. Detta med tanke på hur Rodgers, som verkar bli kvar, vill spela och hur laget är utformat.

  • Om den som vill få in Benteke är BR så måste han ha tappat förståndet.

 5. Känns som att Rodgers får en säsong till på sig, misslyckas han så tror jag att vi plockar in Klopp. Vill att vi satsar på ett spelsystem och värvar spelare därefter, inte som förra säsongen där vi plockade spelare som inte direkt passade in. Ings och Milner är bra spelare att plocka in, de är i stort sätt gratis och höjer kvaliteten på truppen.

  All-in på Vietto och Kovacic nu, kryddat med Clyne, en DM och sedan en back-up målis.

 6. Benteke vill ”tydligen” spela CL ….. Skönt då slipper vi förhoppningsvis honom

 7. Gillar den nya struktureringen av transferryktena!

 8. Att betala £4m för 22-årige Ings är ju ett kap! Att vi betalade ungefär samma peng för Lambert 32 år är ju mindre lyckat.

  Ings, Milner och Clyne är en bra start på sommarens transferfönster! Hoppas vi slipper Benteke. Frågan är vilken klassanfallare som vill komma när vi inte kan erbjuda CL?

  • Det tyckte nog INGEN när vi väl köpte honom. Se det såhär istället; Han har ju inte varit hopplös när han väl har fått spelat. £4m för en anfallare som gjorde 13 mål och 11 assist. Skulle fortfarande säga att Lambert var ett kap. Tyvärr funkade det inte riktigt.

  • Om man jämför Lambert med SAS så har han varit hopplös, men jag vet det är en orättvis jämförelse. Felet är att Lambert inte passar in i BR:s typ av fotboll, men Ings gör nog det. Därför är Lambert ett felköp!

 9. Jämföra med SAS är ju bara löjligt o poänglöst

  • Poänglös har ju Lambert nästan varit!

 10. Som flera redan nämnt så ser det bra ut med Ings och Milner redan ”på ingång”. Sluta snåla och låt oss hoppas på Kovacic, Vietto och varför inte Kondogbia. Ser iofs hellre Lacazette istället för Vietto, men han verkar inte sugen på flytta i sommar. Iaf inte till lag utan CL-spel. Vi skulle kanske behöva en BC av högre klass än de vi har, men vi kanske får mer framåt med ovan nämnda potentiella nyförvärv så vi återigen har råd att släppa in 2-3 mål per match…

  Mot ljusare tider.

 11. Är det bara jag som tycker Benteke känns som ett spännande nyförvärv?
  Han är både stor och stark samtidigt som han är ganska snabb och relativt duktig på att löpa i djupled.
  I många matcher i Villa har han spelat ensam anfallare.
  Att jämföra honom med t.ex. Carroll tycker inte jag är rätt då Benteke är mer än bara en stor kloss man ska slå inlägg till.
  Dock så passar han inte hundra procent in i spelsystemet, det kan alla se. Men om Rodgers vill satsa på honom så går det att få in honom i laget genom att spela honom mer som en target, även om han ibland ska löpa i djupled, och då ha de offensiva mittfältarna som tar djupledslöpningar.
  Men om man ska göra dessa ändringar i spelet så kan man lika gärna satsa på Balotelli då han är en sådan forward som precis som Benteke vill ha mycket boll och vara med i speluppbyggnaden.
  Jag är positiv till Benteke och tror han skulle vara ett riktigt bra nyförvärv sett till de som finns tillgängliga och som kan tänka sig att komma till Liverpool, då vi inte kan attrahera de spelare vi helst skulle vilja ha. Men som sagt, man måste göra lite taktiska ändringar, annars är det en otroligt korkad värvning.

 12. Vad tror ni att vi kör för uppställning nästa säsong? 433, 343 eller tror ni vi går tillbaka till 442 med diamant på mitten.
  Cou
  Henderson. Milner
  Emre
  Känns ju som ett grymt mitfällt. OM vi får milner så tror jag han kan bli viktig för oss nästa säsong.

  • Jag hoppas på en 4-3-3, alternativt 4-2-3-1 vilket är i stort sett detsamma.
   Vi har så pass bra yttrar så vi borde utnyttja att de finns i truppen.
   Markovic, Lallana, Ibe, Coutinho, Sterling m.m. gör ett bra jobb på kanterna, speciellt om de får instruktioner att ta löpningar inåt banan och i djupled.
   Förra säsongen fick de tyvärr inte spela så ofta som offensiva yttrar, tror det var mycket därför flera av dem inte lyckades så bra som man hoppats på.

Kommentarer är stängda.