. . .

TalkSport hade ett snack med Brendan Rodgers efter söndagens vinstmatch mot Aston Villa. Ni kan lyssna på samtalet HÄR.

Rodgers berömde bland annat Aston Villa-trion Christian Benteke, Andreas Weimann och Gabriel Agbonlahor.

”Benteke is one of the top players on this level, you know. Weimann, who is a terrific young player, makes good runs and scores goals,” sa Rodgers som fortsatte med att berömma Agbonlahor.

Rodgers fortsatte med att berömma sina egna spelare, som ju trots allt var de som lämnade söndagens match med tre poäng.

* * *

Christian Eriksen
har kommenterat Liverpool-ryktena.

* * *

Julio Cesar är på väg till AC Milan (The Corriere della Sera).

Inter scoutar Jackson Martinez intensivt (Diario de Noticias).

Tottenham är intresserade av Twentes Douglas (The Daily Star).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Villa spelarna tog jag upp tidigare på forumet, speciellt Weimann känns som en FSG/ Rodgers värvning.

  Kan eriksens kommentar tolkas som ”Tack, men nej tack”?

  • b-george: Eriksens kommentar kan nog tolkas precis hur som helst. Det känns verkligen som att han försökte säga något som inte skapade några rubriker åt vardera hållet, tycker jag.

   Ja, Jackson Martinez var synd. Bra gjort av Porto.

 2. Jag har fortfarande svårt att komma över Jackson Martinez.

 3. Har eriksen verkligen den klass som många framhäver? Vilken roll skulle han få på liverpools mittfält isåfall, gerrard och lucas känns ju givna även nästa säsong och då finns det bara en plats kvar, gör han verkligen tillräckligt mycket poäng för att kunna mätas med ett framtida toppskickt där?(top4)

  Ska liverpool värva någon spelare till mittfältet som höjer den lagdelen behöver det vara en poängspelare samtidigt som mittfältet inte får bli obalanserat som det blev den matchen då brendan testade coutinho där. Vi har henderson och allen som båda är unga, som klarar av att balansera upp, men att nå upp i den nivå där de är bland de bästa i ligan(top4) på att producera poäng är dem tyvärr inte riktigt än. OM man ska värva en mittfältare över huvudtaget tycker jag det krävs en klar tanke hur spelaren kan förbättra oss, det kan inte bli som med Nuri Sahin som fick spela ur sin normala position.

  Eftersom vårt mål närmsta säsongerna får ses som top4, kan vi ju bara blicka på vilka våra konkurrenter har i dem positionerna, spelare som mata, silva/nasri, cazorla, rooney/kagawa, bale. Vi har i truppen Allen, Henderson, Coutinho (även Suso men han har inte testats där?). Vill värva eriksen till mittfältet, min fråga är således om han kommer kunna bli lika bra som de andra klubbarnas motsvarigheter inom de närmsta 1-3 åren. Alternativet är att vi inte har en poängspelare där utan litar på att vår centrala forward och yttrar klarar att skapa tillräckligt med poäng själva. Helst hade jag sett att vi fick in vår stjärnspelare i den positionen som alla andra har, men om vi bara kan förstärka med breddspelare som bara är snäppet bättre än vad vi redan har tycker jag pengarna ska sparas.

  Jag undrar även om tanken med att värva coutinho var för denna ”10” rollen? När Brendan såg att det inte fungerade så fick det bli en ytterplats istället. Jag har även svårt att se att han kommer satsa på Downing som startman nästa säsong, utan i dagsläget borde Coutinho och Suarez ha varsin kant tillsammans med Sturridge centralt, sedan har vi sterling som backup för ena kanten. Enda chansen att Downing och Assaidi blir kvar är om vi endast får för låga bud skulle jag tro.

  • coffe: Eriksen spelar på precis den positionen som du efterlyser en ny spelare på. Han är en offensiv mittfältare snarare än en nummer 10. Han deltar mycket mer i speluppbyggnaden, triangelspel på mittfältet och har ett helt annat defensivt spel i sig än vad t.ex Coutinho har. Eriksen spelar längre bak i banan än vad många verkar tro. Det är nog därför som Rodgers vill signa honom, tror jag.

   Njae, tror inte att Coutinho var avsedd för den rollen. Inte initialt, i alla fall. Han kanske betraktas som ett långsiktigt alternativ där, men jag tror att Rodgers plan med Coutinho hela tiden har varit att ha honom på en kant, med tydlig frihet att få gå in i banan och hjälpa mittfältet, så som Rodgers beskriver i senaste intervjun med TalkSport.

   Angående Eriksens klass. Jo, visst kan man ifrågasätta om han verkligen kommer att leverera tillräckligt många poäng i Premier League. Jag är inte helt säker, men tror att han har goda förutsättningar att lyckas. Men jag ser det väl ungefär så här:
   … Liverpool behöver förstärkning på den positionen som Eriksen behärskar bäst.
   … Eriksen är den bästa möjliga spelaren som Liverpool kan värva till positionen. De bättre alternativen vore snudd på omöjliga att lyckas värva.
   … Eriksen är mycket bättre där än de nuvarande alternativen i truppen.

   Då blir slutsatsen att, särskilt med tanke på omständigheterna (1 år kvar på kontraktet = billigare), så bör Liverpool göra en kraftansträngning för att signa Eriksen.

 4. pelle2x: Vilka är de bättre spelarna, om du bara kan nämna namn.

  • bgeorge: Jag betraktar t.ex Fabregas och Isco som två spelare som skulle kunna briljera där. Även Oscar, Kroos och för den delen Draxler ser jag som bättre spelare än Eriksen, men man måste ju vara realistisk också. Finns säkert fler som jag inte kommer att tänka på så här på direkten.

 5. Strootman känns väl som en spelare som kanske kan vara ett alternativ till den platsen. Sen om han är bättre än Eriksen är väl svårt att säga.

  Sen finns det ju mängder av orealistiska spelare som behärskar den positionen; Götze, Modric, Tino Costa, Taison, Willian med flera.

  • RobinD: Jo, det var det som jag menade. Att det finns många orealistiska som skulle vara bättre än Eriksen, men egentligen är det irrelevant för diskussionen. Håller med om att Strootman vore ett alternativ, det har för övrigt diskuterats en aning i forumtråden om nästa säsongs lag.

 6. Pelle2x: Tänkte mer på spelare som spelar i ett mindre lag och är redo att ta nästa kliv, tex när Hazard flyttade till Chelsea. Draxler och Isco hamnar under den kategorin.

 7. Strootman skulle vara en dröm då han är bättre defensivt och mer av en ledare/pådrivare än Eriksen.
  Men Eriksens offensiva spel håller väldigt ofta absoluta världsklass även om han behöver göra mer poäng. Men jag tror poängskörden har blivit lidande eftersom de senaste åren har flyttats bakåt i planen och spelar mer ”vanlig” innermitt istället för offensiv innermitt.