[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Moses

Brendan Rodgers sägs vara angelägen om att skicka Victor Moses tillbaka till Chelsea efter ett föga imponerande lån på Anfield och kan fortfarande överväga en affär för Iago Aspas. (The Daily Mail)

Liverpool är den senaste klubben att länkas samman med Real Madrid’s unge anfallare Alvaro Morata. Manager Brendan Rodgers har varit ivrig att signa ytterligare en forward och det ser ut att kunna bli en hel marknad för den spanske U21-stjärnan med klubbar som Arsenal, Tottenham och Inter mycket angelägna om hans signatur. Carlo Ancelotti är besviken över att 21-åringen inte kunnat ta upp kampen med Karim Benzema på samma sätt som Jese, och är därför villig att låna ut honom i januari. Real Madrid vill ha en lånesumma på runt £1,5 miljoner men även försäkringar om att Morata kommer få speltid.

Rodgers är fortfarande även på marknaden för Basels Mohamed Salah men den schweiziska klubbens värdering är högre än Liverpools med Bayer Leverkusen, Inter och Atletico Madrid också intresserade.

En vänsterback är också en prioritet för Liverpool efter att Aly Cissokho misslyckas med att imponera sedan han anlände från Valencia i somras. Men Liverpool möter konkurrens från Roma för Martin Montoya i Barcelona. Den mångsidiga spanska ytterbackens kontrakt går ut i sommar, men han är glad att vänta på Barcas nästa kontraktserbjudande och ser inte ut att ha någon brådska att flytta.

Rodgers kan samtidigt fortfarande välja att fortsätta med den befintliga truppen till maj istället för att riskera att betala överpris eller rusa in i ett felaktigt beslut. Allt detta enligt The Daily Mail alltså.

* * *

Sturridge 2

Daniel Sturridge är tillbaka i full träning efter sitt två månader långa skadeuppehåll och ser ut att kunna figurera redan mot Stoke på söndag. Även Jordon Ibe är tillbaka i full träning den här veckan medan Mamadou Sakho ser ut att kunna vara tillbaka mycket tidigare än man först befarade. (Liverpool Echo)

* * *

Det blir ingen Xabi Alonso för Liverpool nästa sommar. Anfield-favoriten Alonso har nämligen skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Real Madrid, och nu ska nog mycket till för att vi ska få se honom på Merseyside igen.

* * *

Borini

Enligt italienska Gazzetta dello Sport så vill Udinese ersätta superveteranen Antonio Di Natale, som offentliggjorde på måndagen att han tänker att lägga skorna på hyllan efter säsongen, med Liverpools Fabio Borini.

Den italienska U21-anfallaren har underpresterat i England, men hade en bra säsong i Roma 2011-12. Liverpool kan vara villiga att gå med på en affär nästa sommar i och med att man har Luis Suarez och Daniel Sturridge i truppen.

Borini’s agent Marco De Marchi var dock snabb med att gå ut och förneka uppgifterna och hävdade att italienaren inte kommer gå nånstans i slutet av säsongen.

At the end of the season Borini will go back to Liverpool, where he is one of Brendan Rodgers’ favourites.

He was his (Rodgers) first purchase and he previously coached him at Chelsea and Swansea.

You should speak to him about a possible sale, but I do not think that’s the intention.

* * *

Sheffield United har valt att förlänga låneavtalet med Liverpoolynglingen Conor Coady som sedan låneflytten i juli spelat hela 23 matcher för sitt rödvita lag. Sheffield-managern Nigel Clough beskrev situationen enligt följande:

We have extended the loan of Conor and will see how things progress. Obviously the lad wants to be playing regularly, so we thought in the first instance it would be wise to sort out the short-term.

He has started a lot of games since we arrived, he does a lot of good things, but as you would expect from a young player, has areas of his games to work on.

Conor is such a bright lad, though; he has a real willingness to learn and improve and always has a smile on his face.

He will certainly have benefited from this loan and he has proved to be a useful performer to have in our squad too.

10 kommentarer
 1. Fattar egentligen inte vad som har hänt med Moses sedan hans lovande debut mot Swansea. Dock anser jag att vi inte bör skicka tillbaka honom förrän vi har en ersättare på plats.

 2. Tycker att Moses inte alls har fallit ut väl, kändes som en panikvärvning som bara blev fel från första början. Läser lite rykten om Morata, som ska vara ganska nära oss. Känns dock som att vi inte behöver prioritera en anfallare, men han är ung och kan bli riktigt bra. Läser även att Valencia vill köpa/låna Aspas, kanske vore det bästa för båda parter.

  Tycker att vi borde prioritera in ytterbackar som kan ta steget in i startelvan direkt. Även en konkurrent till Coutinho vore att önska. Har sällan sett Liverpool så dåligt som när Coutinho saknades.

 3. Oavsett vad vi köper under januari ska han gå rakt in i startelvan, annars känns det rätt meningslöst om det inte är något superfynd/talang.

 4. Moses är ett mysterium i mina ögon, han har massvis med talang och såg väldigt vass ut i debuten, men därefter har han varit fullständigt osynlig.
  Måste ha gått ner sig rejält självförtroendemässigt lr så har BR fått nån hangup på killen..

  Hur som helst tjänstefel om BR skickar tebax han utan att han nån likvärdig lr bättre i reserv..

 5. Tror att Rodgers när det gäller nyförvärv sköter allt helt med perfektion! Han vill inte bara köpa för köpandes skull utan då får det hellre vara. Det är ett sätt att se det ur en positiv synvinkel.
  (Gällande att allt glider ur lfc händer)

 6. Förstår att Rodgers tröttnat på Moses, aldrig sett maken till lat och ointresserad spelare, jag ser hellre att valfri spelare från U21-laget tar den platsen.

 7. Håller med Phil, jag har stort förtroende för Brendans värvningsstrategi.

  Angående Moses så tycker jag han ser ut att brista rejält i spelförståelse, vilket gör att han är väldigt beroende av självförtroende/form för att kunna få ut något av sitt spel, som ju bygger mycket på individuella prestationer där timing och förstatouch betyder massor.

 8. Låt Ibe få den lilla speltiden istället. Klarar inte av spelare som ser arroganta ut när de får chansen, då kan han få åka hem till sitt Chelsea då…

 9. Varför rycker man inte lite i di maria? Har väl suttit på sidan större delen av säsongen o bör vilja spela inför vm?

 10. Liverpool har en tunn trupp och är angelägna om att införskaffa spelare borde man tycka

Kommentarer är stängda.