[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

ola

Benfica-yttern Ola John har haft en trög säsong i Portugal med bara 7 framträdanden på hela hösten, och ser nu över sina möjligheter att lämna Benfica i hopp om att få komma med i Louis Van Gaal’s holländska VM-trupp till sommaren.

Rapporter på måndagen i Nederländerna föreslog att Ajax var nära att komma överens om ett låneaffär för den 21-årige yttern, då Frank de Boer ser ut att vilja förstärka sina ytterpositioner. De kommer dock möta konkurrens för John, då holländska dagstidningen Algemeen Dagblad rapporterar att både Liverpool och Swansea också kommer att se över att låna in den snabbe yttern.

Inget av Premier League-lagen tros ha lämnat ett erbjudande till Benfica ännu, medan Ajax har höjt sin inledande låneerbjudande till € 600.000 enligt A Bola i Portugal. En stötesten för Ajax kan vara Johns lön, då Benfica vill att alla klubbar tar över 100% av spelarens lön, något som inte är ett alternativ för den holländska klubben.

* * *

FC Basel’s Mohamed Salah har under den senaste veckan sett ut som en given värvning för Liverpool. Egyptierns agent bekräftade så sent som i veckan att LFC är intresserade, men att de först behöver komma överens med Basel om en transfersumma innan affärerna kan gå in i ett mer seriöst läge.

Men nu låter tongångarna inte lika positiva då det ser ut som att Zenit St Petersburg gett sig in i leken och är beredda att att dubbla ’the Reds’ erbjudande. De ryska finansiella musklerna ser ut att kunna bli ett stort hot för Brendan Rodgers, som gärna vill ha in den ”Egyptiske Messi” i sitt lag. Allt detta enligt den ryska tidningen Express.

* * *

Ett annat LFC-target, Martin Montoya, har på en presskonferens gått ut med att han inte har någon brådska att lämna Barcelona, trots Ian Ayre’s möte med Montoya’s representanter i Barcelona så sent som i November.

”There is no hurry for me to sign a new deal. I am at the best club in the world and I learn each day from Dani Alves.

”I believe that negations are on the way but without pressure.”

https://twitter.com/barcastuff/status/420897207542235136

* * *

Fernando

Och för att göra hat tricket komplett så har Milan gett sig in i leken när det gäller Porto’s defensive mittfältare Fernando, som Liverpool enligt rapporter också är väldigt ’keen on’. Milan’s Onkel Fester a.k.a Galliani sa följande till italienska medier under torsdagen, och ser nu ut att befinna sig i pole position för att värva brasseportugisen redan i januari:

”There is no advance negotiation for Fernando, who is a good player. We have 30 on roster, we need to sell”

https://twitter.com/FabRomano21/status/420892321849552896

https://twitter.com/FabRomano21/status/420913153593966592

* * *

För att avsluta med lite mer positiva tongångar så skulle jag avslutningsvis vilja rikta ett stort grattis till min kollega @pelle2x som idag fyller år. Släng gärna iväg en liten hälsning ni också till den personen som 365 dagar om året gör ett enormt och fantastiskt arbete för Totaal Liverpool. Utan hans hårda jobb hade inget av det här varit möjligt för er att läsa.

Grattis Pelle!

38 kommentarer
 1. Stort grattis till @pelle2x och ett stort tack för att denna sida existerar!!!

 2. Grattis Pelle! Uppskattar den här bloggen otroligt mtcket. 🙂

 3. Grattis Pelle! Stor dag för en stor man.

 4. Får man fråga hur gammal han blir? 😉

  • Det är väl som med alla orakel – i runda slängar mellan 150-200 år 🙂

 5. Är det nu vi verkligen ser vad FSG går för? Kommer det inte in någon snart är jag rädd för att det inte blir någon. Med den chansen till CL vi har nu bör vi förstärka snarast. Om vi missar CL I år dröjer det nog innan vi är i närheten igen med FSG:s strategi.

 6. Grattis Pelle! Följt den här bloggen i flera år, en stor eloge till dig, väldigt kunnig och bra som ”hobbyscout” dessutom 😉

 7. Grattis Pelle! Du, Jesper och de andra på sidan gör ett kanonjobb!

 8. Ett stort grattis och ett stort tack för en sida som är det första som jag läser på morgonen och det sista jag läser på kvällen och en satans massa fler
  gånger däremellan.

 9. Grattis Pelle!

  Det här känns som att vi har upplevt tidigare.. Vi sitter och whinear om 2-3 miljoner på spelare vi verkligen vill ha, sedan får vi gå vidare på andrahandsalternativet och samma sak sker där… i slutändan får vi ingenting eller Moses på lån..

  Nu är inte CL-spelet orealistiskt på långa vägar med redan befintlig trupp men finns det redan i kalkylen att en viss summa pengar ska lämna klubben på 1-2 spelare som kan gå rakt in i truppen med den ligaposition vi har.. då måste alternativkostnaden för att betala lite överpriser var mycket mindre än missat CL-spel.

  Man måste investera för att vinna. Vi har sedan FSG spenderat en hel del på att bygga upp en stabil grundtrupp med relativt unga spelare, nu återstår spetsandet.

 10. FSG har tagit oss dit vi är idag, glöm aldrig hur det såg ut under humle och dumle. De har tagit oss till diskussioner om CL i år, vad är det i deras framsteg som talar för att vi inte ska fortsätta utvecklas. 1/3 knappt har gått av fönstret och redan nu är det domedagsprofeter som skriker sig hesa.

  Så vitt jag kan se har ingen av våra konkurrenter stärkt sina lag, Walcott är skadad igen och Moyes gör sitt bästa för att vara så dålig det går att vara med Utd’s trupp. Dessutom är alla våra targets fortfarande kvar där de var sista december och ingen har skrivit på nya kontrakt.

  Sitt ned i båten.

  • I somras satt vi ner i båten och alla våra targets gled oss ur händerna.

   Mhitkaryan, Willian, Costa…och vi sluta med Moses.

  • Jag lärde mig till och med stava och uttala Mkhitaryans namn förra sommaren :/ Fattar inte hur folk i United kan klaga på att Adnan Januzaj är svårt att uttala, är ju en barnlek!

  • Mkhitaryan var aldrig nära, han valde CL. Willian valde pengar i Chelsea. Costa använde intresset för att skriva nytt kontrakt.

   Ingen av dessa gled oss ur händerna för att vi inte ville betala 1-2 miljoner i överpris.

   De som hoppats på Xabi kan sluta hoppas nu iaf, nytt kontrakt på 2 år till.

  • Det där är ju förklaringen i efterhand. Likväl rapporteras under några veckors tid att spelarna är nära LFC för att från nästintill ingenstans vara klara någon annanstans. Vi blev ju inte hi-jacked på Willian av Chelsea utan torska dragkampen mot Spurs.

  • Kan hålla med om att Willian-gate var märklig, men Mkhitaryan ville tillslut inte ens diskutera kontraktsvillkor när Dortmund visade intresse. Hur bra har han varit där btw? Det jag sett, tämligen medel i deras mått.

   Hur som helst så är små skillnader i övergångssummor förklaringen till att vi missade de spelarna.

   När det gäller Salah så är jag rätt nöjd över att vi inte betalar 12 mille när vi värderar honom till 7-8.

   Reges, Porto är erkänt struliga och kräver ofta hutlösa summor. Sen är jag inte säker på att BR ser en DM som prio i år. Tror mer på pre-contract för honom isf.

   Tello får enligt ”säkra källor” på Twitter inte lämna för Barca och Montoya verkar vilja skriva nytt.

   Återstår att se om det finns några Coutinhos/Sturridge’s där ute.

  • Jag utgår ifrån att man räknar med att Salah är en Coutinho/Sturridge.. Ska man värva en startspelare för ett topplag i PL så får man räkna med dessa summor och jag tror nog vi är närmare sanningen om budet hamnar på 10. Men tror BR att det är en kille som tar direkt plats och gör skillnad då tycker jag att 12 miljoner är ett bra pris, Coutinho och Sturrdiges prislappar idag måste ligga runt 20-25 trots allt.

   I Mkhitaryan och Willians fall tycker jag nog att det ändå verkade ha handlat om hyfsat små summor som gjorde att det drog ut på tiden och kontraktsförhandlingar aldrig kunde inledas. Visst och kanske vi även ska vara glada att vi slapp Willian, känns inte som att han har presterat för att motsvara den prislappen.. men det är egentligen inte intressant, utan det som är intressant är att vi missar spelare vi vill ha och något jag tycker man läser om är utdragna budgivningar där vi inte vill betala.

  • Vår fantastiska höst kan väl främst härledas till en spelare, hemska tanke vad vi vore utan han.. På sin höjd top10!

   I mina ögon har vi en ruskigt tunn trupp sett till våra cl konkurrenter.. Utd & Spurs kan ju bara bli bättre efter sina katastrof höstar, o då är de bara 2 & 5p bakom oss…

   Pessimistisk yes, men har varit med förr.. ☺

  • Vi inledde väl ändå rätt starkt utan honom?

 11. Stort grattis och tack för en underbar sida!

 12. Gratulerar Pelle! Vi firar med skitnyheter märker jag ^^

 13. Stort grattis Pelle!
  Har följt den här bloggen sen många många år och kolla vart ni är nu. Fantastiskt bra jobbat!

 14. Stort grattis.
  Tålamod supportrar, det kommer att ordna sig med nyförvärv.

 15. Gratulerar !

  Kanske aldrig var särskilt realistiskt men även drömmen om Xabi Alonso dog idag då han bekräftar på twitter att han skrivit nytt 2 års kontrakt med Real 🙁

 16. Grattis Pelle! Hoppas du fick en bra dag!

  Säger samma som RobinD, sitt ner i båten!
  Satan, alla tjötar om sommarens fönster. Ska vi inte jämnföra med förra Januari ist? Det är ju trots allt ett Januari fönster! Då köpte vi en bänkvärmare från Chelsea och en avdankad talang från Inter.

  Jag tror iaf att Rodgers fixar 2-3 fina nyförvärv!

 17. Grattis Pelle! Hoppas du haft en fin dag.

 18. Grattis på födelsedagen och tack för allt ditt arbete på den här bloggen

 19. Grattis Pelle !!! 🙂

  Är det bara jag som anser dessa värvningar att vara rätt ” dåliga ” ?

  Salah = Tror inte på hypet sorry
  Montoya = Orka ens förhandla med Barcelona slutar att vi köper en ny bänkvärmare.

  Rakitic är nog den enda jag tror kan komma in & göra oss bättre men dom vill ju ha 33 miljoner pund för han …

  YNWA

 20. Stort GRATTIS Pelle! Även jag får passa på och säga att du och dina kollegor gör ett kanonjobb!

Kommentarer är stängda.