Liverpool har skrivit ett treårskontrakt med amerikanen Villyan Bijev, vars senaste klubbadress var Cal Odyssey. En av Bijevs tidigare ungdomscoacher bekräftar klubbytet. 18-åringen har även bulgariskt pass och har således goda möjligheter att få arbetstillstånd i Storbritannien (KMPH Fox 26).

Liverpool vill värva Wigans Hugo Rodallega, men måste betala £9 miljoner för att kunna köpa loss honom. Kenny Dalglish letar efter en anfallare som ska komplettera anfallsuppsättningen, och tror att Rodallega vore en lämplig förstärkning. Dalglish vill skeppa iväg Milan Jovanovic och David N’Gog, vilket skulle öppna upp för en ny anfallare. Eftersom Rodallegas kontrakt med Wigan går ut nästa sommar hoppas Dalglish kunna rekrytera honom relativt billigt. Wigan värderar Rodallega till omkring £9 miljoner. Innan Dalglish vände sig till Rodallega, visade han intresse för en annan anfallare – Freiburgs Papiss Cisse – men Rodallega vore ett mycket billigare alternativ, då Freiburg kräver £13 miljoner i övergångssumma och Cisse £4 miljoner om året i lön (The People).

Bolton är beredda att betala £4 miljoner för David N’Gog. Trots att N’Gog har gjort några mål under försäsongen vet fransmannen att han är på väg bort från Liverpool. Liverpool har erbjudit andra klubbar N’Gog för £6 miljoner, men kan vara beredda att sänka kravet för att genomföra en snabb affär – då blir det upp till spelaren att komma överens om kontraktsvillkoren med sin nya klubb. Samtidigt börjar Bolton tappa tålamodet med Jeffren Suarez. För en vecka sedan fick Bolton sitt bud accepterat av Barcelona, men Jeffren och hans far har ännu inte gett klartecken till en övergång (The People).

Sergio Agüero förväntas skriva på för Manchester City inom de närmaste 48 timmarna. Övergångssumman ligger på £38 miljoner, samtidigt som City är beredda att ge argentinaren ett kontrakt värt £190 000 i veckan (The People).

Chelsea vill signa Yann M’Vila (The People).

Tottenham gör ett nytt försök att värva Diego Forlan. Atletico Madrid är beredda att låta Forlan lämna på en free transfer, men hans nuvarande lön på £160 000 i veckan vore ett problem för Spurs, som hoppas uruguayanen ska acceptera ett 2-3 år långt kontrakt värt £90 000 i veckan. Flertalet PL-klubbar är intresserade av Forlan, men Spurs visar störst intresse (The People).

Spurs är alltjämt angelägna om att signa Mirko Vucinic, men de är fortfarande en bit ifrån AS Roma i förhandlingarna (The People).

* * *

Arsenal är beredda att köpa både Juan Mata och Santi Cazorla för stora pengar om Cesc Fabregas säljs den här veckan. Samtidigt har Arsenals styrelse gett Arsene Wenger klartecken att behålla Samir Nasri, trots att mittfältarens kontrakt går ut om ett år och intressenter som Manchester City är beredda att betala £20 miljoner för honom. Om Arsenal säljer Nasri kommer de att återuppliva sitt intresse för Alex Oxlade-Chamberlain, som Southampton vill ha £10 miljoner för att släppa (The Daily Mail).

I helgen förväntas Aston Villa signa Charles N’Zogbia för £10 miljoner, trots Evertons ansträngningar att rekrytera fransmannen. David Moyes har identifierat N’Zogbia som rätt man att förstärka Evertons vänsterkant, men klubbens ekonomi tillåter inte en värvning i dagsläget. Everton måste sälja antingen Jack Rodwell eller Phil Jagielka innan de kan finansiera en värvning av N’Zogbia, men Aston Villa kommer att värva yttermittfältaren innan Everton har fått in slantar. Everton har gjort Rodwell tillgänglig för £15 miljoner och om Moyes inte kan hitta en köpare kommer han att höra av sig till Arsenal för att fråga om de fortfarande är intresserade av Jagileka (The Daily Mail).

Arsenal kommer att höja sitt bud på Phil Jagielka till £12 miljoner (The Daily Express).

Newcastle och PSG är överens om en prislapp för Mevlut Erdinc. Det rör sig om £6,5 miljoner (The Daily Express).

Så fort Chelsea har gjort klart med Romelu Lukaku kommer de att buda £27 miljoner + Daniel Sturridge för Luka Modric (The Daily Star).

Arsenal är intresserade av Javi Martinez som en potentiell ersättare till Fabregas (The Daily Star).