Inför matchen:

I dagens träningsmatch mot Hull gör målvakten Doni sin debut i Liverpooltröjan. Downing och Henderson startar på bänken – de förväntas bli inbytta och således göra sina debuter i den andra halvleken.

Liverpools startelva: Doni, Kelly, Carragher, Ayala, Robinson, Poulsen, Coady, Aquilani, Cole, Maxi, Ngog.

Bänken: Jones, Flanagan, Insua, Degen, Carroll, Henderson, Kyrgiakos, Kuyt, Downing, Spearing, Wisdom, Wilson, Hansen, Adam.

* * *

Efter matchen:

Hull vann matchen med 3-0 (2-0).

Liverpool genomförde hela elva byten i halvtid. Efter halvtidsvilan ställde man upp med: Jones, Flanagan-Kyrgiakos-Wilson-Insua, Kuyt-Spearing-Adam-Downing, Henderson, Carroll.

Det var med andra ord två olika elvor som Liverpool mönstrade. Det märktes klart och tydligt att den andra halvlekens spelare höll betydligt högre klass än den förstas.

Att Hull kunde vinna med klara 3-0 kändes inte särskilt rättvist, men hemmalaget Hull var oerhört effektiva, samtidigt som Liverpool inte lyckades göra något mål.

Första halvlek:
Doni stod i en halvlek och släppte in två mål. Det handlade om snudd på otagbara drömskott från Hullspelare – det går självklart inte att klandra Doni för detta. Försvarsspelet var dock långt ifrån godkänt; Robinson och Carragher var visserligen helt okej, men Kelly var betydligt bättre offensivt än defensivt, och Ayala darrade. Samtidigt fick de heller inte tillräckligt stor hjälp av Poulsen och Coady. Det såg inte bra ut framåt heller; Aquilani hade visserligen några fina sekvenser, men Maxi hade ingen bra dag och Cole såg bara ut att orka första 20 minutrarna. N’Gog hade som vanligt svårt att uträtta något mot ett lag som håller hygglig klass. Nej, det var ingen bra halvlek… Men ärligt talat; hur många av de här spelarna platsar egentligen i Liverpools startelva eller ens bänk? Inte särskilt många.

Andra halvlek:
Liverpool var som sagt betydligt bättre i andra halvlek. Även om Hull vann halvleken med 1-0, var Liverpool laget som skapade flest målchanser. Downing kom på både inlägg och skott. Carroll hade en stark närvaro och utgjorde ett hot. Henderson hade mycket energi, slog smarta passningar & tog smarta löpningar. Ja, andra halvlekens spelare stod överlag för mycket bättre insatser.