Ben Woodburn, Andy Robertson, Philippe Coutinho, Naby Keita, Saido Mané och Mohamed Salah gjorde alla mål för sina landslag den gånga veckan. Dessutom stod Jordan Henderson för dubbla assist och Joe Gomez blev utsedd till engelsk U21-kapten. Men veckans häftigaste var ändå Ben Woodburns drömdebut för Wales.

Ben Woodburn gjorde landslagsdebut när han i den 69:e minuten ersatte Tom Lawrence i matchen mot Österrike. Den viktiga kvalmatchen stod 0-0 när 17-åringen äntrade planen – men fem minuter efter inhoppet skulle han själv förändra dödläget. I den 74:e spelminuten sög han ned en något missriktad nickrensning från en bortaförsvarare, vinklade bollen in i banan och klippte till med högerdojan från 20 meter. Bollen satt vid Heinz Lindners högra stolprot och ledningen var ett faktum. Övertaget stod sig matchen ut och Wales tog tre enormt viktiga poäng i den tajta kvalgruppen.

”The ball came out of the air and I took it down and tried to get it out my feet as quick as I could, and then luckily when I hit it it went in”, sade 17-åringen till brittisk press efter matchen.

Woodburn inledde också Wales nästa match på bänken, men skulle även där spela en betydande roll. Mot Moldavien ersatte han, likt i matchen mot Österrike, Leicesters Tom Lawrence. I minut 80 spelade Woodburn fram Hal Robson-Kanu till det viktiga 1-0-målet. Matchen slutade sedan 2-0 efter att Aaron Ramsey dubblat övertaget på stopptid.

Danny Ward satt på bänken i båda matcherna och agerade reserv till Crystal Palaces burväktare Wayne Hennessey.

England tog ett jättekliv mot VM och leder fortsatt gruppen efter full pott på de två matcherna. Malta slogs med 4-0 i Valetta och Slovakien besegrades med 2-1 hemma på Wembley. Jordan Henderson var Liverpoolspelaren som gjorde störst intryck då han assisterade ett mål i vardera match. Nyförvärvet Alex Oxlade-Chamberlain fick inte mycket uträttat och blev utbytt i båda kamperna. Daniel Sturridge spenderade landslagssamlingen på bänken.

Skottland ligger fyra i samma grupp som England, men Andy Robertson och de blåklädda är bara en poäng från kvalspel, och möter tvåan Slovakien i nästa fight. Robertson hade en lyckad landslagssamling. Han fick spela mittback i båda matcherna, och lyckades trots sin tillbakadragna position göra ett drömmål i 3-0-segern borta mot Litauen. Malta avfärdades sedan med 2-0 och Robertson spelade samtliga minuter i båda matcherna.

Joe Gomez utsågs till lagkapten när kvalet till U21-EM 2019 inleddes. Mittbacken startade båda matcherna, mot Nederländerna (1-1) och Lettland (2-0), och spelade samtliga minuter. Mot Nederländerna startade Dominic Solanke och mot Lettland fanns Trent Alexander Arnold och Sheyi Ojo med i startuppställningen.

Det blir en komplett försäsong i Liverpool för nytillskottet Naby Keita nästa säsong. Mittfältarens Guniea vann en av två kvalmatcher, men kommer att missa VM-slutspelet i Ryssland. Keita blev målskytt i 3-2 segern mot Libyen efter en fin individuell prestation men gick – likt hela laget – mållös i nästa match när fyralagsserien vände. Libyen tog då revansch och vann med 1-0 i en match med hela tolv gula kort.

Mohamed Salah gjorde matchens enda mål när Egypten slog Uganda och gick om motståndarna, till första plats i fyramannagruppen. Tre dagar tidigare hade mötet mellan kombattanterna i Uganda slutat med samma resultat, med då 1-0 till Uganda. Ett av de fyra lagen i gruppen, som Egypten leder med två poäng, går till VM.

Ragnar Klavan spelade till vänster av tre mittbackar när hans Estland gick en mållös batalj borta mot Grekland. Kaptenen spelade hela matchen, men drog på sig ett gult kort i den 68:e minuten vilket innebar avstängning i landslagssamlingens andra match, där Estland vann mot Cypern med 1-0.

Georginio Wijnaldum spelade samtliga minuter i Nederländernas två matcher. På Stade de France blev det storstryk då Frankrike segrade med hela 4-0, men mot Bulgarien fick de orangea revansch. Bulgarerna, som besegrat Sverige tre dagar tidigare, avfärdades med 3-1 hemma i Amsterdam och VM-drömmen lever för Wijnaldum och co.

Emre Can spelade cirka tio minuter i Tysklands bortavinst mot Tjeckien. Tysken kom in i den 79:e minuten, vid ställningen 1-1, och var således på planen när Mats Hummels ordnade tre poäng till tyskarna genom sitt 2-1-mål. Can satt på bänken när Tyskland förnedrade Lars Lagerbäcks Norge med 6-0.

Simon Mignolet satt på bänken när Belgien, genom två vinster, blev klara för VM som andra nation från Europa efter värdlandet Ryssland. Divock Origi var inte uttagen i truppen.

Dejan Lovrens Kroatien är fortsatt i gruppledning, på samma poäng som tvåan Island. Kosovo besegrades med 1-0, efter att matchen fått avbrytas av regn och spelas klart dagen efter. Mot Turkiet blev det dock förlust, med samma siffror som mot Kosovo. Lovren spelade samtliga minuter.

Philippe Coutinho blev inbytt i båda Brasiliens kvalmatcher medan Roberto Firmino startade en av dem. Coutinho målade i 2-0-viktorian mot Ecuador då hade satte det sista målet i hemmamatchen. I tisdagskvällens tillställning mot Colombia startade Firmino men blev utbytt i den 62:a minuten. Coutinho ersatte Renato Augusto med kvarten kvar, i en match som slutade 1-1 efter ett drömmål av Chelseas Willian och en kvittering av Radamel Falcao. Brasilien är hittills det enda laget från Sydamerika att vara klara för VM.

Saido Manès Senegal är fortsatt grupptrea efter ett snöpligt självmål i slutminuterna mot Burkina Faso. Senegaleserna var i ledning med 2-1, och då i gruppledning, men tappade övertaget i den 89:e minuten och matchen slutade oavgjort. Sadio Mané hade dessförinnan suttit bortalaget i ledningen med 2-1-målet. Även tre dagar tidigare hade lagen spelat oavgjort, då i en match som slutat utan mål och med en utvisad Kalidou Koulibaly, som tidigare har länkats samman med LFC.