Det går trögt i kontraktsförhandlingarna med den tyska landslagsmittfältaren.

Enligt pålitlige Dom King på Daily Mail har kontraktsförhandlingarna mellan Liverpool och Emre Can strandat – eftersom klubben vägrar gå med på att inkludera en utköpsklausul i det nya kontraktet.

Parterna har förhandlat de senaste 12 månaderna och tiden börjar rinna ut, eftersom hans nuvarande kontrakt går ut efter säsongen. Trots svårigheterna i kontraktsförhandlingarna är Liverpool fortsatt optimistiska om att nå en överenskommelse.

Det saknades inte rykten kring Can i sommarens transferfönster. Framförallt Juventus var angelägna om att köpa loss honom, men Liverpool vägrade sälja, vilket förstås delvis kan bero på att man fortfarande jobbar på att förlänga med spelaren.

Italienska medier rapporterar ihärdigt om Juventus intresse för Can. Den gamla damen fick förvisso nej i somras, men de hoppas signa honom på free transfer nästa sommar. Vissa uppgifter gör också gällande om att Juventus kommer att försöka köpa Can i januari, men då kommer de förstås inte att vilja betala en stor övergångssumma.

Klart är i varje fall att Juventus har riktat blickarna mot Emre Can – och att Liverpool hittills har misslyckats med att förlänga hans kontrakt.

7 kommentarer
 1. Om det hänger på en utköpsklausul så tycker jag Liverpool gör rätt med att vägra. Hatar utköpsklausuler för då finns det risk att en direkt konkurrent kan plocka in honom.
  Om man kan göra det till endast en utländsk utköpsklausul så är det en annan sak.

 2. Men va? Ge honom en utköpsklasul.
  Är ju inte direkt som att det är något ovanligt och isf får vi ju iaf mycket pengar för honom. Nu kommer han ju gå gratis. Konkurrenterna kan ju även nu försöka norpa honom.

  • Nja, Juventus ser ut som det enda riktiga alternativet om han går gratis. Lägger Liverpool en UK på £70m t.ex. så är det väldigt få klubbar som kan möta den, majoriteten av dom finns i England och lag som Juventus och Bayern kan betala men knappast skulle göra det.
   Sen är det som ElPayaso säger, om Can får det, kommer alla vilja få det. Då finns det risk att Liverpool blir som Monaco fast med skillnaden att dom inte skulle ha något val om vem som säljs.

   Liverpool är en storklubb som har siktet stenhårt inställt på toppen av Engelsk fotboll och då kan man inte hålla på att skriva in utköpsklausuler i sina spelares kontrakt som garanterar att man tappar spelare så fort dom har en bra säsong. Liverpool har en spotlight på sig som väldigt få andra klubbar. När en spelare börjar närma sig världsklass så börjar andra lag bli intresserade. Tror du Mané hade varit kvar i klubben om han hade haft en utköpsklausul?

   Enda anledningen Barcelona, Real och Atletico har dom är för att det är lag på det i Spanien och då är dom in i helvete stora som Paulinhos på €120m, något ingen i hela världen skulle ens tänka sig betala.

 3. Problemet med en utköpsklausul är att varenda spelare kommer att vilja ha det om Can får det i sitt nya kontrakt, förutom det uppenbara att en klubb med tillräckligt med pengar kan plocka Can närsomhelst utan att vi har något att säga till om.

 4. Jag tycker det kan vara vettigt att lägga in en klausul för Can. Alla spelare i Spanien måste ha en klausul samt kolla hur mycket portugisiska klubbar kunnat plocka ut för sina spelare för att det finns klausuler.

  Men frågan är vad Can vill ha för klausul. Förespråkar agenten en klausul på 30 miljoner pund så är det ju ett skämt. Men däremot 60-70 miljoner pund så varför inte? Så fort en klubb är intresserad så är det bara att peka på klausulen och säga att det är vad han kostar. Just för att nu sitter vi inte i ett fantastiskt förhandlingsläge med Can.

  Men såklart att det är bättre att spelare får kontrakt utan. Men i det här fallet när han kan lämna gratis annars så måste vi nästan ge vika.

  • Vad händer när Liverpool signar en ung 20åring på ett femårskontrakt med en utköpsklausul på £30m. Efter tre år är han gjuten i startelvan och en av lagets viktigaste spelare. Spelare som han går för £90m minst men Liverpool har ett extremt lågt pris på honom. Man vill förlänga men en Real eller Barcelona har sagt att dom vill köpa honom. Inte fan kommer han förlänga kontraktet med en större utköpsklausul. Då sitter Liverpool där och släpper en spelare för enormt reapris.

   Om Can inte vill gå med på ett kontrakt utan utköpsklausul så får han lämna gratis nästa sommar, inga problem för mig och lycka till i framtiden. Att gå med på en utköpsklausul vore enormt mycket mer skadligt för klubben än att tappa en spelare.
   Det finns inte en enda % av mig som vill se Can lämna men om han väljer att inte förlänga så kan jag knappast klaga. Han har jobbat hårt och spelat kontraktstiden ut. Can är ingen superstjärna och inte direkt svårt att hitta en ersättare.

  • +1 PJ
   En annan fara när det kommer till förhandlingar om nya kontrakt är de stegrande priserna. Säg att Can skulle ha en utköpsklausul som ingen skulle kunna tänka sig att betala (säg £100 miljoner). Om ett år eller två blir det kaffepengar och LFC blir tvungna att förhandla om kontraktet med en avsevärt högre utköpsklausul (exempelvis £150 miljoner). Hur mycket blir LFC tvungna att betala Can extra varenda gång man omförhandlar?

   I slutändan kan det med andra ord tvinga klubbarna att förhandla fram nya kontrakt oftare. Inte alls något jag vill se LFC utsättas för.

Kommentarer är stängda.