Enligt Liverpool Echo har Albert Riera blivit avstängd av klubben på grund av den  ”attack” mot Rafa Benitez som framfördes i en radiointervju med Radio Marca.

Benitez är naturligtvis inte nöjd med vad som sades, men heller inte med timingen, eftersom det var kvällen innan den viktiga matchen mot Lille: ”The timing was not the best for the team and we have dealt with it internally,” sa Benitez i en kommentar.

Nu har Riera blivit tillsagd att inte visa sig på Melwood förrän på måndag.

Vidare skriver tidningen att Riera nyligen var involverad i ett bråk på träning med en icke-namngiven ung Liverpoolspelare. Riera ska ha betett sig riktigt illa och delat ut minst en smäll på ynglingen, vilket ska ha gjort Benitez förbannad.

När Riera sedan kritiserade Benitez i en radiointervju ska managerns tålamod med yttern ha tagit slut – därav avstängningen.

The Daily Mail och The Mirror uppger också att Riera nyligen bråkade med en talang på träning, och även de menar att detta var en bidragande orsak till att han nu stängs av.

Dessutom bötfäller Liverpool Riera på cirka £70 000.

Enligt The Mirror är både CSKA Moskva och Dynamo Moskva intresserade av den transferlistade spanjorens tjänster. Kombinationen av att Riera vill ha speltid innan VM och att inget annat transferfönster förutom det ryska är öppet möjliggör en flytt till Ryssland.

Noterbart är att i Rieras frånvaro har Ryan Babel fått mer förtroende än någonsin i Liverpooltröjan.