Ikväll måste Liverpool gå vidare. Liverpool måste slå ut Lille. Annars förlorar man alla chanser att vinna en titel den här säsongen.

Det skulle naturligtvis vara ett stort fiasko att åka ur alla cuper redan innan kvartsfinalerna, och ligaspelet behöver jag väl inte nämna mer, med tanke på hur uruselt det har varit där.

Egentligen är jag inte speciellt rädd för vad Lille kan åstadkomma, men faktum är ju att deras 1-0 är ett bra resultat. Om de gör ett mål på Anfield, måste Liverpool göra tre.

Tänk om Liverpool hade förvaltat någon av målchanserna som man skapade i Frankrike – då hade utgångsläget varit helt annorlunda. Nu har Lille ett bra resultat att spela på.

Som tur är ser Fernando Torres allt hetare ut, men han kan inte göra allting själv. Maxi Rodriguez spelar inte ikväll, och kanske inte heller Alberto Aquilani. Då är genast de bästa offensiva spelarna från Pompey-matchen ute ur ekvationen.

Dessutom ska man naturligtvis komma ihåg att Lille är ett betydligt bättre lag än Pompey, som varken har någon som helst trygghet på eller utanför planen.

Vi Liverpoolfans snackar om att allt ägarsnack ”off pitch” stör laget, men herregud, hur är det då inte för Pompey? Där snackar vi verkligen kaos.

* * *

Det har varit roligt att följa Champions Leagues åttondelsfinaler.

CSKA Moskva piskade Sevilla i Spanien – oerhört starkt gjort – och ser såklart hur intressanta ut som helst.

Tomas Necid gjorde ett snyggt mål och Keisuke Honda visade vilken skicklig frisparksskytt han är. Och då har jag inte ens nämnt Milos Krasic eller den alltjämt skadedrabbade Alan Dzagoev… CSKA har verkligen hittat många skickliga spelare.

Också roligt att Inter slog ut Chelsea. Inter känns som ett bättre lag nu än tidigare, vilket beror mycket på det senaste årets nyförvärv. Lucio är en lysande mittbacksgeneral, som kan markera bort vilken forward som helst – kolla bara på hur han tog bort Didier Drogba. Mycket märkligt att Bayern München släppte Lucio.

Offensivt ger Wesley Sneijder, Diego Milito, Samuel Eto’o och januariförvärvet Goran Pandev laget en härlig bredd & spets. De är snabba, kreativa och spelskickliga.

Att få Pandev på free transfer i ett januarifönster var nog en av de galnaste övergångarna på länge… Galet bra, alltså.

2 kommentarer
    • Det är osäkert. Han var sjuk igår.

Kommentarer är stängda.