3-0-segern mot Lille innebär att Liverpools säsong fortfarande lever. Nu är man framme i Europa Leagues kvartfinalsspel, vilket naturligtvis är oerhört glädjande.

Ja, det ska bli väldigt roligt att fortsätta följa turneringen. De senaste omgångarna har bjudit på många mål & skrällar.

Tänk att Fulham piskade Juventus med 4-1! Självaste Juventus… Vilken grej! Det trodde jag aldrig. Nog för att Premier League är en mycket bättre liga än Serie A, men Fulham är ju bara ett mittenlag i England.

Det är bara att lyfta på hatten för Roy Hodgson och hans Fulham. Jag är grymt imponerad. Ikväll säger jag ”Forza Fulham” rätt i ansiktet på alla de Serie A-fans som ständigt försöker hävda att Serie A är en underskattad liga av gemene man.

För att återkomma till Liverpool. Jag tycker att man visade prov på stor rutin i kvällens match mot Lille. Man hade en gameplan som man följde. Att man fick det otroligt viktiga första målet tidigt i matchen underlättade naturligtvis mycket. Och att Fernando Torres åter igen finns i laget är hur viktigt som helst.

Jag tror inte att David N’Gog hade gjort något mål i matchen om han hade spelat istället för Torres. Det är bara att inse; Liverpool är ett helt annat lag med Torres. Man är mycket, mycket bättre. Torres är en enorm spetsspelare och ett ständigt hot för motståndarna.

Imorgon vid lunchtid kommer kvartsfinalerna (och semifinalerna) att lottas. Notera att inga lag är seedade och att klubbar från samma länder kan lottas mot varandra.

För att göra en snabbanalys av de återstående lagen:

Atletico Madrid
– Vill jag inte lottas mot. De har en tendens att spela bra mot bra lag, och anfallsparet med Diego Forlan & Sergio Agüero håller naturligtvis högsta klass.

Hamburg – Med tanke på att finalen ska spelas i just Hamburg unnar jag de nästan att komma till final. Men jag tror inte att de kommer att klara den uppgiften. Deras lag är inte komplett och Liverpool skulle slå ut de.

Fulham – Ruggigt ”tricky” lag. De kan stänga matcher genom att spela bra defensivt och de kan uppenbarligen besegra Liverpool i London. Nej, jag vill faktiskt inte möta Fulham. Deras starka defensiva spel och underdog-stämpel känns inte lockande att ställas mot.

Benfica – Överraskande för mig att de slog ut Marseille. Har visserligen ett par-tre offensiva spetsspelare, men jag kan inte tänka mig att de skulle klara av att slå ut Liverpool i bäst av två matcher.

Valencia – Skulle vara en obehaglig motståndare. De har en världsklassanfallare i form av David Villa och dessutom många andra väldigt skickliga spelare. Antagligen det bästa laget i turneringen tillsammans med Liverpool.

Standard Liege – Att möta de skulle ge alla Liverpoolfansen två tillfällen att scouta Milan Jovanovic, men vi minns nog alla hur vassa belgarna var i CL-kvalet för ett par år sedan. De har fortfarande kvar samma stomme. De är bra, men de saknar vinnarmentalitet i Europa. Tror de åker ut i kvarten oavsett vilka de får möta.

Wolfsburg – Deras anfallspar bestående av Grafite & Edin Dzeko är bra, och de har en viss kompetens utöver dessa två, men överlag är deras lag för svagt för att kunna hota de allra bästa i turneringen.

4 kommentarer
 1. Bra match igår, men bänken som Liverpool mönstrade måste vara den sämsta i Europa League. En sak jag tänkt på också. Finns det något lag i PL som inte har två battre mittfältare än Lucas?

  GO REDS!

  Mvh John

  • Det är möjligt att Liverpools bänk är bäst totalt sett. De spanska lagen har dock bättre forwards på bänken än vad Liverpool har. LFC har ju som bekant lite bakom Torres… Man måste trots allt säga att typ Zigic är bättre än N’Gog. Så det är möjligt att det finns bänkar som kan förändra matchbilden mer om laget behöver gå framåt, men totalt sett är Liverpools bänk bäst, om man väger in både offensiva och defensiva spelare.

   Ja, Leiva är ett svagt kort. Igår var han bra, men det räcker inte med ett fåtal bra matcher när säsongen är på 50+ matcher.

 2. Kul att Gerrard äntligen fick göra mål, hoppades på att få möta Standard istället blev det benfica :/

Kommentarer är stängda.