___________

Idag skriver Turkish Football att Liverpool åter igen ryktas vara ute efter Besiktas yttermittfältare Ricardo Quaresma.

Liverpool uttryckte intresse för bolltrollaren under sommarens transferfönster, men ville inte betala de 8 miljoner euro som Besiktas krävde för att släppa honom vid den tidpunkten.

Sedan dess har Quaresma bråkat rejält med Besiktas manager Samet Aybaba och även lagkamrater, vilket har gjort att han har blivit utfryst i klubben.

Parallellt med diverse bråk har Quaresma kontraktsförhandlat med Besiktas. Hans kontrakt går ut nästa sommar och parterna ligger väldigt långt ifrån varandra i förhandlingarna; klubben vill att portugisen ska sänka sin lön från 3,75 miljoner euro om året till 2 miljoner euro om året.

Nyligen gjorde till och med en av Besiktas styrelsemedlemmar ett utspel där han öppet medgav att klubben vill göra sig av med Quaresma och letar efter en ny klubb till honom.

Besiktas ekonomi är inte den bästa, vilket innebär att de rent av skulle kunna vara villiga att släppa Quarems på free transfer redan i januari för att slippa betala resterande delar av hans lön.

I unga dagar betraktades Quaresma som en riktig supertalang. Den numera 28-årige yttermittfältaren har dock haft ytterst svårt att lyckas utanför Portugal, trots att han har försökt i såväl Barcelona som Inter, och även varit utlånad till Chelsea. Åren 2004-2008 tillhörde han Porto och var fantastiskt bra, men har haft svårt att hitta kontinuitet i sitt spel sedan dess. Fram till oenigheterna i Besiktas gjorde han det dock klart godkänt där, vilket 8 mål på 46 matcher vittnar om.

Trots den märkliga klubbkarriären har Quaresma ofta fått förtroende i Portugals landslag, som han har gjort 35 A-landskamper för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
  1. NEJ TACK! Bråkande föredettingar som inte presterar utanför hemlandet är inget jag vill bygga laget kring.

  2. Känner att jag skiter lite i vilket bara vi får in nån… Ta tillbaks Carroll kanske?

  3. Han är bara yttermittfältare va? Vore kanske en möjlighet om han var lite mer åt anfallare hållet, mest bara för att ha ett till alternativ.
    Men tkr inte att han är någon bra värvning till kanten. Han är ju i ungefär i samma klass som Downing och Assaidi, men han är nog redigt mkt mer dyrare i drift än dem. Behöver startspelare inte mer bänkvärmare..

  4. Har alltid gillat han yttersidor men känns för dyr och inte som att han skulle höja kvalitén på truppen om han anslöt. Come On