____________________

Toppmatch mot Manchester United på Anfield. Man kan naturligtvis konstatera att Brendan Rodgers valde att ta ut de spelarna som han bedömde skulle ge Liverpool bäst chans att vinna matchen.

Bland yttermittfältarna kunde man hitta många spännande namn. Raheem Sterling och Fabio Borini startade. Oussama Assaidi och Suso satt på bänken. Det fanns däremot inga spår av Stewart Downing.

Av allt att döma platsade Dalglishs & Comollis gamla storvärvning från Aston Villa inte ens på bänken.

Jag har inte sett att någon tidning har nämnt hans frånvaro, vilket är märkligt i sig. Engelska tidningar brukar vanligtvis vara pigga på att skriva om engelska landslagsspelare.

Det är egentligen inte särskilt anmärkningsvärt att Downing inte fanns med i startelvan, men däremot var det väldigt, väldigt anmärkningsvärt att han inte ens satt på bänken. Assaidi och Suso har – för att uttryckt det milt – inte visat särskilt mycket på PL-nivå. Ja, de hade ju bokstavligen inte spelat någonting innan matchen mot United.

Downing har däremot visat något – att han inte platsar. Och han måste även ha blivit kraftigt överglänst av Sterling, Borini, Assaidi och Suso på de senaste veckornas träningar.

Som om det inte vore nog för Downings del så letar Liveprool efter nyförvärv, vars ankomster kommer att innebära ytterligare konkurrens. Allt för hård konkurrens för Downing. En försäljning redan i januari eller nästa sommar förefaller vara oundviklig i det här fallet.