Man vet ju aldrig om Liverpool har lite eller mycket pengar i transferfönstren.

Visst händer det att Liverpool spenderar stort. 2008 köptes ju Javier Mascherano loss för drygt £18 miljoner, för att nämna ett exempel.

Jag tror absolut att Liverpool kommer att värva i januari. Kanske inte någon spelare i samma prisklass som Mascherano, men om Benitez får rätt spelare för rätt pris har säkert ägarna gett honom tillräckligt stora ekonomiska muskler för att slå till & köpa fyndet.

Liverpools försvar är instabilt och offensiva alternativ saknas. Bredden är helt enkelt för dålig framåt.

Här är några potentiella fynd i januari:

Simon Kjaer, mittback, Palermo
Pris: £12 miljoner
Kommentar: Okej, han kommer inte att bli billig, men jag tror att Kjaer, 20, kommer att vara värd dubbelt så mycket inom två år. Dessutom är han Liverpoolsupporter.

Micah Richards, back, Manchester City
Pris: £7-12 miljoner
Kommentar: Vad händer egentligen med Richards? Verkar inte riktigt ha Hughes förtroende, men frågan är väl hur länge Hughes får stanna i City. Skulle inte förvåna mig ett dugg om Richards dumpas i januari.

Vladimir Koman, innermittfältare, Sampdoria
Pris: £3-4 miljoner
Kommentar: Ukrainafödd ungrare som var lysande i U20-VM. Blott 20 år gammal. Just nu utlånad till Bari. Jag gillas framförallt hans passningsskicklighet. Bra backup till Aquilani.

334036636903527

Rafael van der Vaart, mittfältare, Real Madrid
Pris: £8-9 miljoner (eller lån)
Kommentar: Tror det är möjligt att holländaren vill lånas ut för att få speltid innan VM. Liverpool skulle säkert tacka & ta emot, vilket man förstås skulle göra helt rätt i. En mångsidig offensiv kraft av hans kaliber skulle tillföra mycket.

Adam Johnson, yttermittfältare, Middlesbrough
Pris: £2-4 miljoner.
Kommentar: 22-åringens kontrakt går ut efter säsongen. Har gjort dundersuccé i The Championship och är naturligtvis oerhört eftertraktad på marknaden. Prislappen lär dock vara blygsam, med tanke på hans kontraktssituation.

Adam_Johnson_280x39_496067a

Maxi Rodriguez, yttermittfältare, Atletico Madrid
Pris: £2-4 miljoner.
Kommentar: Argentinaren är inne på kontraktets sista år. 28 år fyllda vill han säkert testa något nytt, som exempelvis England. Skulle bredda truppen för en billig penning.

Milos Krasic, yttermittfältare, CSKA Moskva
Pris: £8-12 miljoner
Kommentar: Jag tycker att han håller väldigt hög klass. Helt klart prisvärd, trots att han knappast skulle bli jättebillig. En ytter som ger sin ytterback ett helvete.

Balázs Dzsudzsák, yttermittfältare, PSV
Pris: £8-11 miljoner
Kommentar: Klassig ungersk ytter som bara är 22 år. Svårfångad och målfarlig. Kommer säkerligen att hypas mer innan säsongen är slut och således bli dyrare kommande sommar.

Labdarúgás - Holland bajnokság - Eindhoven-De Graafschap

Klaas-Jan Huntelaar, anfallare, AC Milan
Pris: £12 miljoner (eller lån).
Kommentar: Har alltid gillat holländaren. En brutalt bra avslutare som har fastnat på Milans bänk. Kanske kan få med Dossena i någon slags bytesaffär, eller lån där spelarna lånas ut åt varsitt håll, så att säga. Vill nog ha speltid innan VM.

Marouane Chamakh, anfallare, Bordeaux
Pris: £2-5 miljoner
Kommentar: Förmodligen ett väldigt intressant namn för Benitez. Bara 25 bast, stark i luften, målfarlig, och med ett kontrakt som går ut efter säsongen. Januarifönstret blir Bordeauxs sista chans att överhuvudtaget få några pengar för honom.

Kevin Davies, anfallare, Bolton
Pris: £2-3 miljoner.
Kommentar: Engelska klubbar tenderar att låta trotjänare lämna billigt om de får chansen att flytta till en storklubb. 32-årige Davies är en lysande targetman som dessutom har börjat göra mål på äldre dar’. Skulle inte förvåna mig att dugg om Benitez betraktar honom som ett lysande budgetalternativ.

kevin davies_633567452839843750

Emile Heskey, anfallare, Aston Villa
Pris: £2-4 miljoner
Kommentar: Visst, Heskey är inte längre en ung spelare, men han är fortfarande en mycket bra targetman. Den största nackdelen med honom är att han sällan gör mål. Jag tror dock att det kan bli svårt att få Aston Villa att sälja till en ligakonkurrent.

* * *

Kort fakta om de listade spelarna.
Positioner: 2 backar, 6 mittfältare, 4 forwards.
Nationaliteter: 4 engelsmän, 2 ungrare, 2 holländare, 1 dansk, 1 marockan, 1 argentinare, 1 serb.