Mycket tyder på att Gary O’Neil har spelat sin sista match i Middlesbrough.

O’Neil har spelat 99 matcher för Boro. Om han gör ytterligare en match för klubben har han gjort 100 matcher, vilket i så fall skulle innebära att Boro måste betala Portsmouth ytterligare £1 miljon.

Det var nämligen en del av dealen som tog O’Neil från Pompey till Boro 2007.

Boro vill förhandla ner summan, medan Pompey anser att Boro bör agera som hedersmän och fullfölja avtalet.

Det hela kryddas naturligtvis med att Pompey är i extremt stort behov av slantar…

Portsmouths förvaltare Andrew Andronikou säger till The Daily Mail att Pompeys erbjudande var ”miles away” från vad de vill ha för O’Neil.

Mitt i allt sitter ju dessutom O’Neil, som har varit en av Boros bästa spelare den här säsongen, men som alltså inte ser ut att göra fler matcher för klubben – på grund av deras egen snålhet.

* * *

Enligt The Daily Mail överväger Wigan att buda £1,5 miljoner på Lens  Marco Ramos.

26-åringen huserar på vänsterkanten och skulle anlända som en ersättare till Maynor Figueroa, som är aktuell för Sunderland.

Sunderland uppges vara beredda att betala £6 miljoner för Figueroa.

* * *

Enligt Calciomercato har representanter från Inter åkt till Lissabon för att diskutera fram en bytesaffär som skulle innebära att Ramires och Ricardo Quaresma byter klubbar.

Ramires är en brasiliansk landslagsman som skulle komplettera Inters trupp, medan Serie A-dunderfloppen Quaresma alltjämt har ett gott rykte i sitt hemland Portugal.

* * *

Håkan Milds gamla baneman Paul Scholes blir kvar i Manchester United ytterligare en säsong, offentliggjorde klubben under fredagen.

* * *

Blackburn är nära att signa Robert Lewandowski för £5 miljoner, skriver The Mirror.