[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpool och Southampton har fortfarande inte kommit överens om en övergångssumma för Adam Lallana – detta trots att förhandlingar har pågått efter Saints nobbade Liverpools första bud på £20 miljoner. Att Bouremouth har rätt till 25% av övergångssumman och att Southampton inte har en manager för tillfället är komplicerande omständigheter. Liverpool tror att Lallana helst vill gå till LFC, men nu kommer man troligtvis att få konkurrens av Tottenham, då Pochettino vill ta med sig honom dit (The Liverpool Echo).

* * *

Mauricio Pochettino är klar för Tottenham. Argentinaren har skrivit på ett femårskontrakt med London-klubben och tar med sig sin ledarstab bestående av Jesus Perez (assisterande coach), Miguel D’Agostino (coach) och Toni Jimenez (målvaktstränaren).

Enligt The Guardian vill Pochettino ta med sig Adam Lallana till Tottenham. Southampton vill ha betydligt mer än de £20 miljonerna som Liverpool är beredda att betala för Lallana och det faktum att Spurs har varit intresserade av honom under en längre tid gör att Pochettino inte behöver övertala klubbledningen om att göra ett värvningsförsök. Liverpool tror att Lallana helst vill flyta till Merseyside, men Spurs kommer att försöka knyta till sig honom.

Vidare uppger The Guardian att Spurs är intresserade av Michy Batshuayi, som har en utköpsklausul på £8 milkjoner, och har ’first option’ att värva tillbaka Steven Caulker från Cardiff City.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer
 1. bra, mellan 20-30 mill. Fy fan vilket överpris.

  • Lallana kommer göra Spurs mycket bättre. Liverpool kan inte hålla på och låta sina top targets gå till ”rivaler”.

   Folk verkar automatiskt tro att bara för att en spelare är britt så kan han omöjligt vara bättre än någon utlänning för halva priset. Han kostar inte mycket bara för att han är britt, han kostar mycket för att han är etablerad PL-spelare och en jävligt bra sådan.

  • Han har endast spelat två säsonger i PL och är hela 26 år, verkligen inte värd mer än 20

  • Suarez har spelat tre år i PL och är 27år, måste också va värdelös? Förstår inte riktigt argumentet att bara för att han inte ville lämna klubben han växt upp i utan ville vara med hela vägen till PL skulle vara något negativt.

   Man blir inte vald till en av dom bästa i ligan om man är dålig. Han har verkligen visat att han är en riktigt bra spelare under dom två åren.
   Men ja, Liverpool kan köpa in en spelare som knappt fått spela på två år och har ingen PL erfarenhet för £15m istället. Varför gå på ett säkert kort och plocka in en spelare som skulle passa perfekt in i laget.

   Åldern spelar ingen roll, vare sig upp eller ner. Det är knappast som att Lallana är i slutet på sin karriär.

  • Suarez gjorde nästan lika många mål som matcher (typ100) och han fick vi för ca 20, något mindre än vad Lallana ryktas för. Dessutom var Suarez 2-3 år yngre än vad Lallana är nu. Nae, jag tycker vi bör spara pengarna, men de är ju inte mina att göra av med. Självklart blir jag glad om vi värvar Lallana, men jag skulle hellre ta 2x Shaqiri för samma summa.

 2. Risken finns ju att Southampton blir brandskattade. Frågan är dock om Pochettino skrev något avtal om att inte ta spelare med sig, likt Rodgers? (funkade ju sådär iofs)

 3. Nu handlar det om prestige. Låt honom för helvete inte gå till Spurs. Få in honom bara. Skit samma om han kostar lite för mycket. Faktum är att Liverpool inte kan låta sina top targets gå till andra klubbar bara för att man är lite snåla med pengarna. Ta in Lallana, ta in Caulker och bara för att jävlas, sno Batshuayi. Jävla spurs borde lära sig sin plats.

  • Samtidigt kan ju inte Liverpool börja betala överpriser (igen) för spelare inte ska kunna gå till andra klubbar. Det är ingen speciellt smart eller hållbar strategi i längden.

   Nu vill jag väldigt gärna också ha in Lallana, men vi ska inte spränga banken för honom eller någon annan. Då får vi se på andra alternativ för det finns ju. Ett exempel är att när vi inte fick Sneijder så landade vi Coutinho istället, ett val ALLA var missnöjda med för Sneijder var mer känd och etablerad. Vi har ju sett hur det gick sen. Vi får vara trogna till vår filosofi med unga talanger som är utvecklingsbara.

   Pochettino har väl precis som Rodgers och Martinez plockat upp yngre killar och utvecklat dem infrån egna laget/akademin. Dessutom måste väl Spurs göra av med en hel del mittfältare/forwards om det ska in fler?

   Tror fortfarande vi är favoriter att landa Lallana. Vi är i CL, halva laget spelar i landslaget med honom och vi har en tydlig(are) brittisk prägel än många av de andra storklubbarna.

  • PJ: Liverpool kan ju inte värva Lallana för £30m (enormt överpris) och/eller Caulker (medelmåtta) bara på grund av ’prestige’. Personer som tar beslut baserat på prestige tar sällan bra beslut. Det är klart att Lallana är bra, men £30 miljoner vore galet. I synnerhet när laget är i skrikande behov efter defensiva spelare.

  • När man kan få exempelvis Hummels för samma pris.. £30m

 4. Lallana är viktig för oss tycker jag. Kommer avlasta och konkurrera med Coutinho. Kreativitet kan man inte ha för mycket av och de där avgörande passningarna till Surre och Sturre är väldigt viktiga. Jag tror också Lallana skulle passa in snabbt vilket kan ta lite tid med utländska spelare.
  Caulker kan däremot Spurs ”sno” ifrån oss. Vi plockar Hummels istället:)
  Skämtosido, jag hoppas verkligen vi lyckas få in en riktig ledartyp i mittförsvaret. Carra kom tillbaka!

  • Det säger folk bara för att han är britt. Skit samma om han blev vald till en av ligans bästa spelare.

   Lallanas prislapp är baserad på att han är en jävligt bra spelare, Downings va för att han va landslagsmeriterad britt. Det finns en tydlig skillnad mellan dessa spelare.

   Sen glömmer folk snabbt bort att Downing va faktiskt bra sista halvåret med Rodgers.

 5. LFC top targets -> glöm de namnen!

  12 bra spelare i la liga b-lag -> trolig värvning

  Fattar inte hur vår ledning resonerar riktigt, klart som korvspad man måste betala för sig om man riktar in sig på lags toppspelare?!?
  Att man sen går ut med dåliga bud, o sedan väntar gör ju säkert inte säljande klubbar mer nöjda… O får ju garanterat upp intresset hos våra konkurrenter!

  • Nu är ju inte affären klar. Ta det lilla lugna.

 6. Folk lär sig visst aldrig. Fönstret har inte ens öppnat och redan är domedagsprofeterna framme. Samma visa som samma tid förra året och i januari, se bara hur det gick.. Jag sa samma sak då: sitt ned i båten!

 7. Jag hoppas verkligen inte vi värvar Lallana. För de priser de snackats om är det på tok för mycket. Han är 26 år och inte en ung talang längre. Tycker inte han är tillräckligt bra heller.

 8. Gillar inte att han skrev på för spurs… En coach som jävligt fort fick in det sjukt höga presspelet hos Southampton. Med bättre spelare i spurs så kan han mycket väl få det att bli riktigt bra!

  • Men spelarna måste vara villiga att lägga ned det jobbet också, det kanske spurs stjärnor är för bekväma för…

 9. Klart man vill ha spelare så billigt som möjligt men med dagens priser är 25 för Lallana fullt rimligt, han är riktigt bra.

 10. Ska vi pumpa ut stora summor på spelare ska vi nog börja i rätt ände.. en mittback! Värva Hummels för 30-35 och delfinansiera honom med det vi kan få för Agger, Coates och Kelly… ja varför inte kränga Sahko också och köpa in ytterligare någon spännande MB.

  Känns helt tappat att vi ska lägga 20-30 miljoner pund på en offensiv spelare när vi har avslutat en säsong med att göra 101 mål, näst mest i ligan, och släppt in 50 mål, sju lag före som släppt in färre.

  Vi hade vunnit ligan med bättre försvarsspelare. För på sättet vi spelar ställs det högre krav på de som ska sköta det defensiva, det är ingen lätt uppgift när det är så offensivt balanserat och då finns inte utrymme för dessa brister som våra backar har visat upp.

 11. Vi behöver bredda + spets i ALLA lagdelar. Nästa säsong kommer kanske bli 15-20 matcher längre. Vi kan inte förutsätta att alla kommer vara skadefria, så vi behöver alternativ i offensiven också.

  Tror nog klubben jobbar på flera spelare samtidigt, sen vem man kommit längst med beror väl på massa olika saker. Vissa transfers är ju enklare än andra. Se på Barcelona, de har ju inte fått tag på en vettig mittback trots de försökt i ett par år. Jag tror nog vi kommer förstärka försvaret också. Lång tid kvar.

 12. Benatia, ljajic, pjanic och nagatomo är spelare jag gärna skulle försöka värva. Dem e alla bra spelare som jag tror skulle hålla i PL

  • Hellre att vi lägger 25 milj på Benatia än på lallana. Han kan ju inte vara helt omöjlig att få loss.