[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Uppdatering:

Under torsdagen har i stort sett alla de stora brittiska tidningarna och andra nyhetskällorna bekräftat att Liverpool har budat £16 miljoner + Suso för Moreno. Det förefaller röra sig om ett lån för Suso, men The Liverpool Echos skribent James Pearce har påpekat på twitter att han inte vet om Suso inkluderas på lån eller permanent basis. Oavsett om det handlar om lån eller permanent övergång för Suso verkar en övergång som ska ta Moreno till Liverpool ligga nära till hands.

Tidigare har Moreno även ryktats till klubbar som Chelsea och Real Madrid, men José Mourinho verkar införskaffa Filipe Luis istället medan Madrid ser ut att köra vidare på Fabio Coentrao och Marcelo. I ett tidigare skede nämndes Manchester United också som en potentiell intressent för Moreno, men de är som bekant på väg att värva Luke Shaw. Dessa omständigheter underlättar troligtvis för Liverpool när man försöker norpa Moreno.

* * *

Liverpool har informerat Bayer Leverkusen om att man är villiga att aktivera Emre Cans utköpsklausul på £10 miljoner. Det som hindrar en omedelbar övergång till Liverpool är löneförhandlingarna med mittfältarens representanter (The Liverpool Echo).

Emre 2

* * *

Liverpool har budat 20 miljoner euro + Suso på lån för Sevillas vänsterback Alberto Moreno. Sevilla gillar förslaget och en övergång är nära (Marca).

* * *

Alberto Moreno är väldigt nära att skriva på för Liverpool för 20 miljoner euro (SportYou).

Kommentar: Källans trovärdighet är okänd.

Moreno

* * *

Liverpools intresse för Valencias Dani Parejo har mötts med ilska av den spanska storklubben. Eftersom Liverpool snodde talangen Pedro Chirivella förra sommaren, och är nu på väg att göra detsamma med tonåringen Fran Villalba, är relationerna mellan Liverpool och Valencia inte särskilt bra. Valencia tänker inte acceptera bud på Parejos utköpsklausul på €25 miljoner och det har varit snack om att spelaren skulle tvingas vara den som betalar utköpsklausulen, vilket på grund av skatter skulle innebära en total summa på €46 miljoner. För Valencias del handlar det inte om att vara tuffa mot Parejo utan det är Liverpool som spanjorerna stör sig på (Marca).

* * *

Atletico Madrids duktiga mittback Miranda är väldigt nära en flytt till Manchester United. Brassen är inställd på att flytta och har redan börjat undersöka skolor i Manchester. Miranda blir ingen billig affär för United, som kommer att betala närapå hans utköpsklausul på €30 miljoner (AS).

* * *

Chelsea och Atletico Madrid förhandlar om en eventuell övergång för vänsterbacken Filipe Luis, som är en av tre Atleticospelare som kan flytta till Chelsea. De övriga två är Diego Costa och desto mer överraskande 33-årige Tiago, som är tillgänglig på free transfer (The Guardian).

Chelsea är nära att värva två Atleticospelare. Det rör sig om Diego Costa och Filipe Luis. Chelsea och Atletico är överens om en övergångssumma på £32 miljoner för Costa, medan det finns indikationer på att Londonklubben är villiga att lösa Luis utköpsklausul på £19,4 miljoner. Tiago är också aktuell på ettårskontrakt. Dessutom kan Chelsea komma att värva ytterligare en anfallare – Mario Mandzukic är ett alternativ där (The Times).

* * *

Arsenal har återupplivat sitt intresse för Alvaro Morata (The Telegraph).

Napoli har lagt ett bud på Real Madrids målvakt Diego Lopez (Cadena Ser).

15 kommentarer
 1. Vad är det för lön ungefär på en spelare som Can?

  • Mellan £10-30k skulle jag tro. Han tjänar €10k i Bayer just nu.

  • Mm, men han vill nog ha en rejäl lönehöjning i Liverpool. Inte minst med tanke på att de spelarna som han ska konkurrera med tjänar betydligt mer än hans nuvarande lön. Lönen är ju en indikator på hur framträdande roll Liverpool tänker sig att han ska få.

  • Jo, men tror inte det skulle vara högre än Allens £45k. Han är ju fortfarande 20år så lönen kan ju inte va hur hög som helst. £30k låter rimligt. Sen är ju inte Liverpool blyga med att höja lönen för spelare som presterar.

 2. Pelle2x

  Hur bra är Moreno egentligen? Vore kul med en objektiv bedömning av honom

 3. Moreno känns klockren, hoppas ryktena stämmer.

 4. Detta hade varit en klockren start på fönstret.
  Moreno + Can in. Sedan går vi efter Lallana o Konoplyanka + 1-2 mb…

 5. Är det för att man har förhoppningar, eller är det inte väldigt lite konkret som har hänt?
  Klubbarna borde väl försöka säkra de stora namnen innan VM. Inte bara Liverpool utan alla högt rankade klubbar. Det har väl knappt varit någon ”större” övergång ännu. Någon som minns hur det brukar vara mästerskapsår, sker det mesta före eller efter mästerskapen i vanliga fall?

  • De flesta stora övergångarna brukar bli klara efter mästerskapen. Generellt sett blir ju stora övergångar sällan klara tidigt i transferfönstret. David Villa från Valencia till Barcelona är ett av få exempel där en storspelare flyttade innan ett VM.

 6. Hur troligt är det att spelare som Smith, Mclaughlin och Robinson kan få chansen i truppen redan i år tro? Utlåning för samtliga?

  • Smith och Robbo kommer säkerligen lånas ut en säsong då Enrique täcker på vänsterbacken för Moreno (?). Kan tänka mig att Rodgers på sikt skeppar Jose för att Smith/Jack ska ta coverplatsen som vänsterback.

 7. James Peace på Echo har bekräftat att Liverpool lagt ett £16m(€20m) bud på Moreno och att Suso är inblandad i dealen, dock kan han inte säga om det är lån eller permanent.

  • De flesta rapporterna tyder på ett lån. 16 millar plus Suso permanent (10m) känns som ett överpris.

Kommentarer är stängda.