Liverpool har redan planen utstakad för sin talangfulla nigerian.

För tre somrar sedan kontrakterade Liverpool den snabba anfallaren Taiwo Awoniyi, som hade imponerat för sitt Nigeria på ungdomslandslagsnivå. Sedan dess har Awoniyi spenderat tre säsonger på lån i Tyskland, Holland respektive Belgien. Den senaste säsongen – hos Mouscron – har varit hans klart bästa. Med 7 mål och 5 assist på 27 ligamatcher imponerar, med tanke på hans ålder och omgivning.

Enligt GOAL.com ser Liverpool en framtid för Awoniyi i klubben. Han har för närvarande två år kvar på sitt kontrakt med LFC, som har för avsikt att ge honom ett förbättrat kontrakt innan man gör klart med nästa utlåning.

GOAL hävdar att Liverpool har ordnat ett amerikanskt visum för Awoniyi, vilket kommer att möjliggöra att han följer med LFC på försäsongsturné där, om så Jürgen Klopp önskar. Han har fortfarande svårigheter att få ett arbetstillstånd i Storbrittanien, men det vore ett första steg in i Liverpools A-lag.

Awoniyi kan, enligt GOAL, komma att lånas ut till Anderlecht nästa säsong. Det vore onekligen ett steg uppåt i näringskedjan och ett steg närmare arbetstillstånd i Storbrittanien.