Den skickliga brassen är den senaste spelaren att ryktas till Liverpool.

Bernard är en av marknadens absolut bästa free agents. Efter fem år i Shakhtar Donetsk gick hans kontrakt nyligen ut – och alternativs saknas förstås inte.

Numera 25 år gammal, har Bernard samlat på sig gedigen erfarenhet från främst Champions League, medan han också 14 A-landskamper på Brasilien på sin meritlista.

Enligt Andersinho Marques, en journalist som arbetar för Mediaset, är Liverpool ett av alternativen för Bernard. De andra heta spåren är Arsenal samt spel i Kina. Bernard ska redan ha tackat nej till Besiktas.

* * *

6 kommentarer
 1. Tvivlar på att han kommer till Liverpool. Skulle verkligen vilja se honom i klubben men om Arsenal är ett av hans alternativ så tror jag han går dit om det står mellan fortsatt spel i Europa. Det är såklart om han är intresserad av att spela regelbundet.

  Som det är nu så är chansen att vinna troféer större i Liverpool men det är också tack vare den höga kvalitén på offensiven. Han petar ju varken Salah eller Mané så han får ju nöja sig med bänken till en början. Han får vara nöjd med att starta 15-20 matcher på en säsong om han kommer till Liverpool.

  Tror dock han drar till Kina. Brasarna verkar inte ha några problem med att skjuta undan ambition om det betyder en större lön.

  • Med tanke på hur genomusel Mané kan vara under längre perioder så kan det nog komma en hel del öppningar. Men tror kanske inte att han heller skulle vara tänkt som ren anfallare utan mer i en Coutinho-roll. Vi behöver en klasspelare till att rotera på där framme om vi ska utmana om ligan.. skador kommer, vi har haft ovanligt mycket flyt med skadebiten gångna säsongen sett till våra absoluta toppspelare.

  • Mané varit genomusel? Håller jag verkligen inte med om. Han startade säsongen precis som han avslutade den förra. Sen fick han avstängningen. Tätt därefter fick han en skada som höll honom borta i en månad. Det tog honom december månad för att komma i form igen och 2018 har han varit precis lika lysande som säsongen 2016-17. Han har ju t.o.m. förbättrat sin målproduktion och assist sen förra säsongen och har varit den spelaren som verkligen steppat upp i dom stora matcherna.

   Visst behövs det rotation på Salah och Mané men det finns inte en chans att Bernard skulle kunna peta Mané om han är frisk. Och han har knappast kreativiteten att spela i någon Coutinho roll. Bernard är en naturlig ytter, inte en 10a.
   Mané har varit minst lika viktigt för Liverpool framgång den gångna säsongen som Firmino och Salah.

  • Mané var kass under perioden fram till PL-matchen mot City där han smällde in ett mål och han var inte direkt på topp efter heller. Så ja, vissa perioder funkar ingenting för honom. Vi ska förhoppningsvis gå långt i CL nästa säsong och vi ska förhoppningsvis kriga om PL-titeln, det går inte om vi bara har en startelva, om spelare kan gå till City för bänken kan de lika väl gå till LFC… varför gå till ett Arsenal som har 50 miljoner pund att spendera och måste byta ut halva truppen istället för att gå till ett lag där han dels KAN spela på mitten och utveckla sig där men även KAN ha chansen att konkurrera ut någon som är i fas att börja vinna stora saker.

  • Förstår din tanke Faint och kan till viss del hålla med.
   Vill han ha speltid i en storklubb i Europa är Arsenal ett bra alternativ.
   Att försöka slå sig in i en startelva som ytter i Liverpool känns som ett omöjligt uppdrag. Det är få klubbar i världen som har så bra offensiv som vi. De jag kan tänka mig matchar oss någorlunda är Barca, Real och möjligtvis City.
   Men samtidigt om han har ambitioner att bli bäst och tror på sin förmåga så ska man spela med de bästa och ta en plats bland de bästa. Då passar Liverpool väldigt bra.
   Dessutom kommer det säkert bli en del rotation och det kan också bli skador, avstängningar m.m. Lägg till Afrikanska mästerskapen så kommer han få en hel del speltid.
   Blir spännande att se vad som lockar honom mest; Speltid, ambitionen att bli bäst eller pengar.

  • Kingpin – Det va det jag försökte komma fram till, formulerade mig kanske lite dålig. Om han vill ha speltid så går han till Arsenal, om han har höga ambitioner så går han till Liverpool, om han vill ha pengar så går han till Kina. Jag lutar mig ärligt talat mer åt Kina. Om han hade ambitioner så hade han försökt lämna Ukraina för länge sen. Inte ens när han hade chansen med dom stora oroligheterna i landet så tvingade han inte iväg en flytt utan gick till slut tillbaka.

   Se så spelas inte Afrikanska mästerskapen i januari/februari längre utan har flyttats till sommaren som med alla andra mästerskap.

Kommentarer är stängda.