Under kvällen lottade Roy Hodgson kvartsfinalerna i FA-cupen och det blev Blackburn Rovers hemma på Anfield i nästa omgång för Liverpools del. Matchen spelas helgen den 7:e/ 8:e mars.

Vad vet vi då om Blackburn? Jo de slog ut Stoke City med hela 4-1 i senaste omgången och har på vägen även slagit ut lag som Charlton Athletic och Swansea med 2-1 respektive 3-1. Det är med andra ord en Premier League-dödare vi har att göra med. I Championship-tabellen återfinns Blackburn på en 9:e plats, 11 poäng ifrån kval upp till Premier League. I truppen hittar vi Martin Olssons tvillingbrorsa Marcus samt mer namnkunniga spelare som Tom Cairney och Jordan Rhodes. Spelaren som försvaret framförallt måste se upp för heter dock Josh King och kommer från Norge trots sitt brittisk-klingande namn. Han stod för ett hat trick när Stoke kördes över i helgen. Rovers har även lånat in Liverpoolbekantingen Jay Spearing från Bolton, men han är cup tied och kommer således inte finnas med på Merseyside.

I övrigt var det såklart anmärkningsvärt att Preston/Manchester United blev lottade mot Arsenal i ett av mötena, vilket kan göra vägen fram till finalen en härlig syn för Liverpools del. Förutsatt att man slår Blackburn givetvis.

Såhär ser lottningen ut i sin helhet:

Aston Villa v West Brom
Preston or Manchester United v Arsenal
Bradford City v Reading
Liverpool v Blackburn

Jamie Carragher tolkade lottningen på sitt egna lilla vis…och visst har han en poäng!

7 kommentarer
 1. Var på Skytteholms IP på AIK-Gefle i lördags och såg Dickson Etuhu i den svartgula tröjan, så tvivlar på att han kommer vara med på Anfield 😉

  • Man vet aldrig med Dickson å andra sidan 😉 My bad!

 2. Lottar man semifinalerna också eller ställs vi mot Bradford-Reading vid vinst mot Blackburn?

  • Det blir ny lottning om vilka lag som får mötas på Wembley efter att den här omgången spelats färdigt!

 3. Kul det skulle vara om vi gick till final, fick möta United och Gerrard avgör och vinner en sista titel innan han drar till USA.
  Det skulle vara det perfekta avslutet för honom!

  • Det skulle verkligen vara ett ”fairy tale” avslut på Gerrards Liverpoolkarriär. Tror dock att Arsenal kommer att piska United, bara hoppas att vi slipper dom i en eventuell semifinal.

   Skulle inte vara helt fy skam om vi gick och vann EL heller, en dubbel Gerrards sista säsong 🙂

 4. Hur fan kan Markovic få en avstängning på fyra matcher?! Det såg ju knappt ut som ett rött kort när det hände

Kommentarer är stängda.