Idag blev det klart, Ben Woodburn går till Oxford United på ett säsongslångt lån.

Liverpool och Oxford United har under eftermiddagen offentliggjort att det blir ytterligare en utlåning för Woodburn. League One-klubben lånar walesaren under hela den nästkommande säsongen i hopp om mer speltid.

Det här betyder alltså att den 19-årige mittfältaren tar ytterligare ett kliv neråt i fotbollshierarkin. Där kommer han förvisso tränas av Liverpool-bekantingen Karl Robinson, som är ett välkänt namn på Merseyside, och som bland annat varit manager över Charlton och MK Dons tidigare.

Den föregående säsongen var Woodburn som bekant också utlånad. Närmare bestämt till Sheffield United i Championship. En klubb han inte riktigt lyckades sätta någon stämpel hos, då utlåningen avbröts redan i januari efter blott sju spelade matcher i den rödvita tröjan. Under våren figurerade han istället för Liverpools U23-lag, där den walesiske landslagsmannen drogs med en del skador.

Woodburn har sedan sin debut 2016 gjort elva framträdanden för Liverpools a-lag. Frågan nu blir om detta är att ta ett steg tillbaka, för att ta två steg fram i framtiden. Eller om detta är början på slutet för supertalangen i Liverpool-tröjan. Vad tror ni?