Serben lämnar äntligen Liverpool på permanent basis, samtidigt som Chirivella lånas ut.

* * *

Många var förväntansfulla när Lazar Markovic köptes från Benfica. Dessvärre har serben gjort allt annat än succé och på senare år har det snarare varit svårt för Liverpool att bli av med honom.

Kort innan januaris transferfönster stängde gjorde Markovic klart med Fulham. Liverpool får ingen övergångssumma men sparar £1,7 miljon i lönekostnader.

Fulham, å sin sida, har bara kontrakterat Markovic för resten av den här säsongen. Det vill säga samma kontraktslängd som återstod av hans kontrakt med Liverpool. Därmed behöver Fulham förmodligen bara betala £1,7 miljon i lönekostnader för att ta del av hans tjänster resten av den här säsongen. Det är förstås en chansning för Fulham, som riskerar att åka ur Premier League, att ta in honom – men de ekonomiska villkoren gör nog att de är villiga att ta den chansningen.

Markovic, som verkar vara oerhört angelägen om att håva in pengar, kommer att bli free agent i sommar. Om han lyckas åstadkomma någonting i Fulham kommer han naturligtvis sitta i en god förhandlingssits med intresserade klubbar. I synnerhet eftersom han fortfarande bara är 24 år.

* * *

Också den spelskickliga mittfältaren Pedro Chirivella lämnar Liverpool. Han kommer nämligen att lånas ut till Extremadura UD resten av den här säsongen.

I och med att Chirivellas kontrakt med Liverpool går ut i sommar kan vi förvänta oss att ha sett honom för sista gången i Reds.

Ni som har gott minne kommer säkert ihåg att Liverpool försökte sälja honom till Rosenborg förra sommaren, och att spelaren tackade nej till den övergången. Det var en tydlig indikation på att Liverpool inte såg en framtid i klubben för honom.